Dagboekje 30 • 2021

02/08/2021

Ik kan bijna niet geloven dat er alweer een week voorbij is! Afgelopen week werkte ik wat extra en waren mijn dagen weer behoorlijk gevuld, dus vloog de tijd ook voorbij. Ondanks het teleurstellende weer én mijn verkoudheid was het een prima weekje.

Maandag

Vandaag is niet mijn dag. Ik herhaal: vandaag is niet mijn dag! Ik word wakker en voel me nog steeds verkouden en niet helemaal fit. Daar baal ik écht van. Ik stuur meteen mijn teamleider een bericht om te overleggen. Ik moet deze hele week werken (vier dagen in plaats van twee) en ga acht locaties bezoeken met de muziektent. Dat kan natuurlijk niet zonder negatieve test. Uiteindelijk kan ik een afspraak maken voor een test op dinsdagochtend om 09.03 uur. Dat betekent dat ik vandaag niet zo heel veel kan doen en eigenlijk is dat best goed, want ik voel me natuurlijk ook niet zo lekker. Jorn is ook thuis en we ruimen nog wat op en zoeken weer wat spullen uit. Voor mijn programma van dinsdag regel ik een vervanger, maar voor de locaties die ik op woensdag bezoek, lukt dat niet. Dat wordt nog spannend!

Dinsdag

Daar gaan we dan! De teststraat ligt naast het regiokantoor van mijn organisatie, haha. Het is mijn allereerste test (wat ik dus wel bijzonder vind, want dat betekent dat ik anderhalf jaar tijd niet eens een keer verkouden ben geweest) en ik vind het allemaal wel prima en niet eens echt vervelend.

En een paar uur later sta ik ineens hier! De uitslag van de test kwam halverwege de middag en bleek (zoals ik al verwachtte) negatief te zijn. Redelijk halsoverkop pak ik mijn spullen en na drie kwartier sta ik hier: bij de muziektent! De collega die mij verving, is eigenlijk wel toe aan een rustige avond en dus helpt ze nog even met opbouwen en neem ik het daarna weer van haar over. Top! Het wordt een gezellig feestje en moe (en met een behoorlijk wattenhoofd door de verkoudheid) rij ik weer naar huis.

Woensdag

Ik ben redelijk vroeg wakker en doe allerlei nuttige dingen in huis (lang leve de nieuwe medicatie) voor ik naar onze eerste locatie van de dag vertrek. Het is maar een half uurtje rijden, ligt tussen de weilanden en is vooral echt héél sfeervol. Er komen behoorlijk wat cliënten genieten van onze muzikale middag en ik zing de longen uit mijn lijf. Niet zo handig met keelpijn en heesheid, maar ach, dat vergeet ik dan allemaal.

Aan het einde van de middag vertrekken we naar de volgende locatie. Daar worden we meer dan gastvrij ontvangen en moeten we eerst even rustig gaan zitten met een kop koffie. Ook wel eens lekker! Het betekent ook dat we wat later starten met opbouwen en dus later kunnen beginnen, waardoor het hele programma wat opschuift en we dus ook wat langer doorgaan. Op deze locatie hebben ze de meest geweldige borrelplanken klaarstaan, drinken we met z’n allen een glas Jip & Janneke champagne én sluiten we af met een ijsje (en dus ben ik een gelukkig mens). Wat een feest!

Donderdag

Vandaag kan ik uitslapen en dus word ik om half acht wakker. Waarom? WAAROM? Ik besluit me te storten op het declareren van mijn reiskosten bij m’n werkgever: een klusje dat veel tijd kost, erg omslachtig is maar ook wel weer veel oplevert. Daarna doe ik nog wat nuttige dingen in huis, knuffel ik even met Fendi en vervolgens vertrekken Jorn en ik naar een plaatsje dichtbij Emmeloord. We zijn al een tijdje van plan om volgend jaar, als we drie jaar samen zijn, een feest te organiseren. We willen er graag een festival van maken met muziek, workshops, gezelligheid en de mogelijkheid om twee nachten te blijven slapen. Tot nu toe hadden we nog niet veel succes met het vinden van een geschikte locatie, maar op één plek werd positief gereageerd op onze vraag en daar gaan we vandaag een kijkje nemen. We krijgen een rondleiding door de zaal die we kunnen huren, zien de huisjes waar we kunnen overnachten en lopen uiteindelijk allebei enthousiast de deur uit. Hopelijk wordt het wat!

We lunchen ergens in de buurt, rijden daarna terug naar huis en vervolgens stort ik lichtelijk in. Ik ben echt wel heel erg moe, nog steeds niet helemaal lekker en heb behoefte aan slechte televisie en een dutje. Dat lukt.

Ik maak nog even een foto van Jula’s nieuwe buitenkeukentje! Het staat in een hoekje van onze tuin dat tot nu toe nog redelijk leeg en ongezellig was. We hebben er wat plantjes neergezet en nu staat het keukentje er ook. Ziet er meteen een stuk leuker uit!

Vrijdag

In de ochtend ben ik weer op tijd wakker. Ik doe wat nuttige dingen en vertrek rond twaalf uur naar de volgende locatie met onze muziektent! We staan op een groot grasveld en dat ziet er toch nét wat gezelliger uit dan zo’n stenen achtertuintje. Tof!

En ook in de avond is het weer feest! Dit keer dicht bij huis, dus als we om half tien klaar zijn met inpakken, hoef ik nog maar een klein stukje te rijden. Ook wel lekker! Op deze locatie vertelt een cliënt me dat ze fan is van de Spice Girls. Dat laat ik me zeker geen twee keer zeggen: we zingen samen op het podium ‘Stop’, inclusief dansje. Dat moet er fantastisch uit hebben gezien, haha!

Zaterdag

Mijn allerlaatste dagje met de muziektent! We zijn helemaal in het oosten van het land, dichtbij Almelo en gaan daar zowel in de middag als in de avond naar een locatie toe. Dit is de eerste!

Aan het einde van de middag pakken we weer in en zetten we onze tent op op de volgende locatie, een half uurtje verderop. Ook daar zijn ze erg blij dat we er zijn. Het is fijn om iets leuks te komen brengen, sfeer te maken en met z’n allen te genieten. Jammer dat het er voor mij alweer op zit, maar ook fijn: nu heb ik vakantie! Ik ben drie weken vrij, wat een genot.

Zondag

Ik heb me zaterdagochtend opgegeven voor een 8 kilometer run op zondagochtend. Ik vind het zelf ook erg enthousiast, zeker gezien mijn werkweek én het feit dat ik nog steeds niet helemaal fit ben, maar ik ga het maar gewoon proberen. En wonder boven wonder gaat het ontzettend fijn! Ik ren in totaal 9.3 kilometer op een – voor mijn doen – best lekker tempo zonder dat het moeite kost. Onderweg klets ik, geniet ik van de omgeving én van het feit dat het lopen zo lekker gaat.

Als ik weer thuiskom, ligt Fendi te slapen op de slaapbank. Die staat nu op het ‘kleine kamertje’ en dat is toch wel één van z’n favoriete slaapplekjes geworden.

Aan het begin van de middag komt mijn lievelings weer! Dit weekend is er kermis in het dorp en dus spreken we af daar even naartoe te gaan. Het weer is wel echt vreselijk, maar met een paraplu is er niets aan de hand en uiteindelijk klaart het ook wel een beetje op. Jula vangt eendjes, springt op de trampoline, draait een rondje in de draaimolen én mag nog touwtje trekken en daarna is het geld op! Ze was – volgens mij – nog nooit naar een kermis geweest, dus het leek me leuk om eens met haar te doen.

’s Avonds doen we nog wat spelletjes, eten we en breng ik Jula naar bed. Niet veel daarna begin ik ook weer aardig moe te worden en is het ook voor mij tijd om te gaan slapen. Prima!

You Might Also Like

5 reacties

 • Reageer Irene 02/08/2021 at 09:51

  Zo’n mooi dekentje (?) op de slaapbank! En zo leuk dat jullie een festivalachtig iets gaan organiseren! Zo origineel ook, lijkt me super tof. Net zoals het buitenkeukentje van Jula! Ik had laatst in de Ikea bijna een keukentje gekocht voor de baby maar die is er nog wat te klein voor :p

  • Reageer Anne 04/08/2021 at 07:31

   Ja, mooi is die hè? Heb ik gekregen via mijn schoonouders. Ik ben er zo blij mee! En ja, heel benieuwd naar hoe ons festival gaat zijn en hoe de voorbereidingen gaan lopen. Wordt vast leuk!

 • Reageer Audrey 03/08/2021 at 09:30

  Superleuk om samen spontaan de Spice Girls te gaan zingen! Ik krijg nu ook echt zin in een meezingsessie, haha.

  • Reageer Anne 04/08/2021 at 07:31

   Haha ja, dat was echt genieten!

 • Reageer Robin Schrijvers 05/08/2021 at 08:29

  Haha drukke week precies! Her en der gestuurd worden om overal muziek te gaan spelen 🙂 Ik lees wel dat het u veel deugd doet, mooi!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.