Dagboekje #3

20/01/2020

Het is weer tijd voor mijn wekelijkse overzicht!

Maandag

Ik word wakker bij Jorn en besluit om met de bus terug te gaan in plaats van te lopen (een half uurtje, ongeveer). Daar heb ik later wel spijt van, want het is een slome dag en ik doe verder niet zoveel. ’s Middags moet ik naar de psychiater en daar is echt de lelijkste muur ooit in combinatie met een tv-scherm met quasi-rustgevende beelden. De afspraak is gelukkig heel positief, ik stel hem een vraag die ik best spannend vind (of ik ooit zonder medicijnen kan) en zijn antwoord daarop is positief. Dus dat is fijn! De rest van de dag ben ik ontzettend lui weer, ik kijk You en ga om acht uur al naar bed.

Dinsdag

Omdat ik zo vroeg ben gaan slapen, verwacht ik heel vroeg wakker te worden. Maar niets van dat alles is waar! Pas om twaalf uur (!) sta ik op. Kennelijk had ik het nodig, die uurtjes extra slaap.

Ik voel me een beetje mweh, dus besluit een rondje te gaan wandelen. Dat helpt meestal wel om me beter te voelen, maar deze keer niet echt. Ik besluit om nog een beetje in de sale te winkelen en dat lukt: ik koop een trui, een broek en een jurkje. Het stemt me niet per se vrolijker, helaas.

Woensdag

Ik ga al vroeg in de ochtend een rondje rennen. Ik zit niet zo lekker in mijn vel de afgelopen dagen dus dan is het juist belangrijk voor mij om wel te blijven gaan, ook al kost het me ontzettend veel moeite. Achteraf ben ik natuurlijk heel trots. Zoals altijd. 😉

In de middag heb ik mijn eerste werkdag op mijn nieuwe werkplek. Heel spannend, maar heel erg leuk. Ik word er blij van! ’s Avonds ben ik best wel moe en doe ik niets nuttigs meer.

Donderdag

Ik zet de wekker best vroeg voor mijn doen want ik wil er een productieve dag van maken. In mijn nieuwe roze trui! Ik ga in de ochtend naar Esther toe om samen te schrijven. Dat lukt me niet zo lekker – ik maak echt tien concept posts en er komt niets uit mijn vingers. Helaas. Als ik thuis ben, kom ik tot de conclusie dat mijn programma toch iets te heftig is geweest en ga ik ultiem chillen (en een dutje doen) in de hoop dat ik me weer wat beter ga voelen.

’s Avonds komt Jorn en doen we een spelletje (Chronicles of Crime). Superfrustrerend, het lukt ons niet om ‘m helemaal op te lossen en dus blijven we vooral met vragen en krakende hersenen achter.. 😉

Vrijdag

’s Ochtends slapen we lekker lang uit, ’s middags haal ik Jula op. Ik heb haar geleerd hoe je een plaat moet verwisselen (heel handig), dus hier zet ze haar lievelings op: the Beatles! Ik vind het zo leuk dat zij dat net zo leuk vindt als ik.

Zaterdag

We zitten in de bus! We gaan naar Bemmel om te kijken bij een optreden van Fenna. Zij is zeven jaar en Jula is nogal fan van haar (want ze is al zeven) en zit in een musicalgroepje. Superleuk!

Spannend, de voorstelling gaat bijna beginnen! Het duurt net iets te lang (anderhalf uur) voor Jula, aan het einde wordt ze een klein beetje hangerig. Maar al met al was het heel erg leuk.

Daarna gaan we lunchen bij een zaakje om de hoek van het theater. Helemaal prima, Jula bestelt een brownie als lunch (wat een leven heeft dat kind toch ;-)) en ik kies een salade. Het is heel fijn en gezellig om zo even met z’n tweeën ergens wat te eten. De rest van de middag wandelen we nog even door de stad en ’s avonds spelen we met het slijm, dat is nogal een populair iets op het moment in dit huis.

Zondag

Oh yes! Jula is eerst al om kwart over zes wakker (dat vind ik een beetje te vroeg) en als ik zeg dat we nog gaan slapen protesteert ze eerst even, maar later worden we pas om kwart over acht wakker. Veel beter! We hebben een hele rustige ochtend samen, daar geniet ik altijd extra van.

’s Middags gaan we naar het park toe om de hertjes (en eenden, jaha, ik met mijn vogelfobie heb de eendjes gevoerd) te voeren met wat oud brood dat we nog hebben. Daarna gaan we nog even klimmen op de boomstammen en takken verzamelen.

Van Jorn kreeg ik voor Sinterklaas deze graphic novel die ik bíjna uit heb, maar nu lees ik ‘m helemaal uit. Jula leest met me mee, maar ze vindt de plaatjes die erin staan ‘gevaarlijk’. 😉

Ik voel me vandaag een stukje beter omdat ik een beetje uit heb kunnen slapen, gelukkig. Maar al met al was dit toch niet helemaal mijn week, hopen dat de volgende weer wat beter gaat worden..

 

You Might Also Like

4 reacties

 • Reageer Louise 20/01/2020 at 14:52

  Lekker rustig aan en toch goed dat je bent gaan rennen! Duim voor een mooie week deze week 🙂

  • Reageer Anne 22/01/2020 at 18:23

   Yes, niet te veel drukte even. En dankjewel!

 • Reageer Hester 20/01/2020 at 15:54

  Ik hoop met je mee! Vind je woonkamer trouwens wel heerlijk ingericht ☺️

  • Reageer Anne 22/01/2020 at 18:22

   Dankjewel! Ben er zelf ook echt blij mee! 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.