Dagboekje 3 • 2022

26/01/2022

Ietsje later dan gewoonlijk: ik kon even niet de tijd vinden om nog wat te schrijven en te publiceren, maar het is gelukt! Een niet zo spannende week met vooral veel thuiszitten vanwege onze Corona-besmetting. Het was ondanks dat best een fijne week, gelukkig!

Maandag 

Goedemorgen, het is maandag en we zijn nog steeds in quarantaine. We voelen ons allemaal iets beter en dat is fijn. Jula en ik gaan aan de slag met het invullen van ons plan voor de dag met de kaartjes die ik getekend heb. Ook al houden we ons er niet aan gedurende de dag, het is fijn om een klein beetje richting te geven: anders lijken alle dagen zo intens op elkaar, dat is niet fijn.

Het opplakken is natuurlijk gewoon eigenlijk het allerleukste.

En Fendi moet geloof ik een beetje wennen aan het feit dat we allemaal ineens zoveel thuis zijn, haha. Hij gaat soms vrij demonstratief ergens zitten als je net even bent opgestaan om iets te pakken, gaat gráág precies daar zitten waar je net mee bezig bent en trekt zich net iets meer terug dan gewoonlijk, lijkt het wel.

Jula’s juf heeft allerlei werkbladen en opdrachten online gezet die we kunnen gebruiken om wat schoolwerk te doen. Maar, gelukkig wel alleen als Jula zich daar goed genoeg voor voelt: ze moet vooral ook goed uitzieken. Jula voelt zich prima en wil niets liever dan even wat werkjes doen, dus we gaan aan de slag mét een grote bak fruit.

Jorn en ik hebben een paar werkafspraken (online) die we door laten gaan en dus wisselen we elkaar een beetje af. Ik dacht dat ik me goed genoeg voelde om wat te werken, maar ik merk na het eerste overleg dat mijn hoofd één grote wolk is en dat het me vooral heel veel energie kost. Aan het einde van de middag heb ik nog een afspraak en daarna besluit ik toch maar wat rustiger aan te gaan doen. Tussendoor ben ik wat aan het borduren en speelt Jula ontzettend lief met haar pop, Sophie.

Tijdens het eten horen we gerommel naast ons en zien we dit tafereel: Fendi is in de geknutselde stal gaan zitten. Ik moet zó hard lachen, vooral om hoe onschuldig hij probeert te kijken en hoe gigantisch uit verhouding hij is met die doos, haha. Jula is eerst een beetje geschrokken omdat ze bang is dat Fendi iets kapotmaakt, maar even later moet ze vooral ook heel hard lachen.

Ik voel mij in de loop van de avond echt niet lekker. Ik ben intens verkouden, mijn hoofd doet pijn en het voelt alsof ik weer wat verhoging heb en dus ga ik lekker de hele avond in bad zitten als Jula ligt te slapen.

Dinsdag

Haha, kijk, dit bedoelde ik dus! Fendi is een beetje chagrijnig. Hoe dan ook: deze ochtend slaap ik een beetje langer (normaal gesproken sta ik altijd vroeg op met Jula, maar nu wisselen we elkaar af zodat ik ook een beetje kan bijslapen) en dat is hard nodig. Ik voel me niet lekker en verplaats mijn werkafspraken naar een weekje later. Het heeft toch geen haast en ik moet gewoon even goed herstellen.

Jula voelt zich echt een stuk beter en heeft weer wat meer energie en dus worden we getrakteerd op een lange balletvoorstelling. Het is zó mooi om te zien hoe ze danst, hoe goed haar ritmegevoel is en hoe ze geniet van de aandacht. Ik vind het zo lief! En ik ben heel blij dat ze niet meer echt ziek is.

Ik voel me in de loop van de middag echt een stuk beter. Ik besluit eindelijk af te maken wat ik al heel lang wilde doen: mijn eerste geborduurde kussen! Ik moet de achterkant er aan vast maken door te stikken. Ik heb geen naaimachine en dus moet dat allemaal met de hand en dat vind ik een saai en eentonig klusje en daarom heb ik het heel lang uitgesteld, haha. Nu denk ik juist dat het wel rustgevend is en dus ga ik aan de slag.

Ik ben er best even mee bezig (en ondertussen speelt Jula allerlei toneelstukjes om mij heen, zo leuk), maar het lukt me om door te zetten en kijk: het kussen is af! Ik vind ‘m perfect. Ik ben ook al een tijdje bezig met een tweede kussen (maar dan met een zwarte achtergrond) en het duurt niet meer zo lang voordat die ook af is. Nu ik weet dat die achterkant niet zo’n rotklus is als ik dacht, denk ik dat het me wel lukt om dat andere kussen ook deze week af te krijgen.

In de middag komen mijn ouders met tassen vol boodschappen, echt heel erg fijn. Het is toch best onhandig als je allemaal binnen moet blijven! In de avond gaan Jula en ik nog uitgebreid in bad met een heerlijke bruisbal van Lush (en we eten zelfs een ijsje in bad, wat een leven) en dan logeer ik bij Jula. Gezellig! Voor het slapen gaan we op zoek naar een nieuwe bikini voor Jula. Tijdens het zoeken ziet ze ook een zeemeerminstaart en ze is er he-le-maal van in de ban. Het is niet zo duur en ik weet dat ze dit écht graag zou willen, dus ik wil het graag als verrassing er bij bestellen voor haar, maar helaas: Jula onthoudt echt álles. Als ze in de nacht even wakker wordt, is dan ook het eerste wat ze vraagt: ‘weet je al of ik die zeemeerminstaart mag?’. Haha!

Woensdag

Wow, het is alweer woensdag! Jula en ik hebben redelijk goed geslapen (ze maakte me een paar keer wakker terwijl zij nog sliep, ik heb me suf gelachen om wat ze allemaal deed en zei) en we starten rustig op. In de post-app zagen we dat er chocolaatjes aan zaten te komen en we kunnen niet meer wachten, haha. Het blijkt een doosje met goddelijke bonbons te zijn van lieve vrienden. Kijk nou hoe mooi!

In de middag ga ik verder met het uitzoeken van mijn kleding, terwijl Jorn en Jula een vogelhuisje in elkaar zetten. Ik had drie verhuisdozen vol kleding op zolder staan: allemaal kleding die niet meer past of niet mooi zat bij mij. Ik wilde het bewaren omdat ik dacht dat het misschien ooit wel weer zo passen of ineens heel mooi zou staan of nou ja, ik weet het niet. Ik vind het soms gewoon moeilijk om dingen weg te doen. Nu heb ik echter de smaak te pakken en dus maak ik weer een hele lading foto’s voor Vinted.

Ik maak verder eigenlijk helemaal geen foto’s vandaag. Het is gewoon een rustige dag, we vermaken ons prima en voelen ons allemaal eigenlijk best oké. Fijn.

Donderdag

Als we ’s ochtends beneden komen, is het vaak nog heel erg koud en sla ik meestal een dekentje om mezelf heen. Als ik even opsta om iets te pakken, zie ik niet veel later dit: Fendi heeft de deken ingepikt en lijkt niet van plan ook maar een centimeter op te geven, haha. We laten ‘m lekker liggen.

Jula droomt er al dagen van om iets te bakken uit dit kookboek en deze ochtend gaan we dat doen. Er staat een gevulde broomtrommel in met rijstwafels, tomaten-lieveheersbeestjes en wat zelfgemaakte bloemetjes van wortel, komkommer en een mandarijn. Dat gaan we maken! Het resultaat is best aardig, maar het is vooral leuk om samen te maken.

Een paar uur later ligt deze vriend nog steeds zo. Snap ik wel, het zonnetje schijnt en het is lekker warm en dat dekentje is echt intens zacht.

Dan ga ik aan de slag met het maken van post (ik heb de tekst wel even geblurd, dus dat ligt niet aan je ogen). Niet zo lang geleden schreef Luus in een post dat het haar leuk leek om post te maken en te versturen en toen dacht ik: ja, dat vind ik ook tof! Dus wisselden we adressen uit en nam ik het voortouw (want ik heb toch niet zoveel te doen nu). Het is zó fijn om een beetje te prutsen, te schrijven en te knutselen. Ik word daar echt een gelukkig mens van, haha. Ondertussen zit Jula gezellig naast me te tekenen en eigen boekjes te maken en Fendi ligt nog steeds op het dekentje in de zon.

De rest van de dag verloopt rustig. Jula voelt zich eigenlijk weer helemaal goed en is al dagen intens vrolijk (zo fijn), ik begin echt op te knappen en heb nog maar een klein beetje keelpijn en ben wat vermoeid en voor Jorn geldt eigenlijk hetzelfde, al voelt hij zich met vlagen nog wat zieker.

Vrijdag

Ik word wakker op Jula’s kamer: we hebben weer bij elkaar gelogeerd. Toen ik haar de avond ervoor vroeg wat ze het fijnste vond aan de afgelopen dagen, zei ze: ‘samen met jou slapen’. Dat doen we best wel vaker omdat ik weet dat ze dat leuk vindt (en ik word daar ook gewoon blij van), maar het voelt alsof we de afgelopen dagen nog meer van elkaars gezelschap konden genieten dan normaal. Er waren een paar momenten waarop ik zo intens veel liefde voor haar voelde – en zij voor mij – dat ik me realiseerde dat het echt bijzonder is, zo’n lief meisje om me heen. En dat ze dan ook nog zo lang bij ons kon zijn de afgelopen dagen. Hoe dan ook: Jula mag uit quarantaine en in de ochtend komt haar andere moeder haar ophalen. Aan de ene kant is het fijn dat ik nu echt een rust kan nemen en nog beter voor mezelf kan zorgen, aan de andere kant is het ook heel erg stil en mis ik haar vreselijk. Dat blijft moeilijk.

’s Ochtends voel ik me ontzettend goed, maar in de middag merk ik dat ik toch nog wel moe ben en wat last heb van mijn keel. Ik doe niet zoveel: ik kijk de aflevering van BOOS over the Voice (en ben echt helemaal in shock over wat ik hoor en zie, wat vreselijk) en borduur verder aan het kussen. In de avond kijken Jorn en ik samen naar Manifest, maar dat vind ik echt vreselijk zoetsappig, dus na één aflevering besluiten we ermee te stoppen.

Zaterdag

We hebben weer wat nieuwe verfopties besteld en ik test ze uit. Het valt me dit keer helemaal niet tegen! Vooral de kleuren links en rechts vind ik echt heel erg mooi.

Ik voel me vandaag best goed. Ik ben niet meer verkouden, hoef vrijwel niet meer te hoesten en ik voel me gewoon beter. Alleen nog wel echt heel erg moe (en ik vraag me af hoe ik gisteren nog kon denken dat ik zondag wel hard zou kunnen lopen, want dat lijkt me nu toch echt geen optie). Hoe dan ook: ik besluit om maar weer even lekker lang in bad te gaan zitten. Mét kussen.

In de middag ga ik verder met Vinted. Ik zet een heleboel kleding er op en terwijl ik dat doe, komt Fendi gezellig naast me liggen slapen. Kijk nou hoe lief, zo’n opgerold bolletje!

In de avond kijken we héél veel afleveringen van een serie en bestellen een heerlijke pokébowl. Mijn lievelings! Ik eet nog steeds alleen maar zo af en toe vis (en dus geen vlees meer), maar voel me daar toch niet altijd even oké mee. Het blijft een beetje dubbel en ik merk dat ik het niet helemaal kan schrappen, maar me toch wel telkens rot voel als ik iets met vis bestel. Nou goed, daar moet ik nog maar eens over nadenken.

Zondag

Yes, ik mag weer naar buiten! Ik ben nu 24 uur klachtenvrij en zeven dagen in quarantaine geweest, dus ik ben weer een vrij mens, haha. Ik heb afgesproken om met mijn ouders en Jorn een stuk te gaan wandelen en het is heerlijk. We wandelen zo’n acht kilometer met zo af en toe een pittig heuveltje tussendoor.

Kijk nou hoe mooi dit is! Ik kan soms nog steeds niet geloven dat dit op een half uurtje wandelen vanaf mijn huis is. Zo, zo mooi.

Kijk Fendi nou! Soms zet hij per ongeluk met zijn pootje de piano aan en gaat vervolgens op de toetsen zitten (en speelt dus in feite piano) en ik moet daar telkens zó om lachen. Hij doet net alsof hij er niet van schrikt, haha. Bovenop de piano is wel zijn favoriete plek, want vanaf daar kan hij lekker uit het raam kijken.

Aan het einde van de middag doe ik nog even wat boodschappen. We hebben een specifiek soort lamp nodig en als ik Jorn app met de vraag welke lamp dan, stuurt hij dat ik maar een foto moet sturen van alle lampen. Nou, dat doe ik. Het zijn er echt heel veel, maar per toeval pak ik gewoon de goede eruit.

Niet veel later hoor ik, in de supermarkt, naast me een robotachtig ‘hoi’ en als ik opkijk, zie ik dat er een papegaai op de schouder van de man naast me zit. Ik ben echt bang voor vogels en schrik hier ook van, maar zeg wel heel cool ‘hoi’ terug en even later mompel ik tegen de man ‘dat hij wel echt een coole papegaai heeft’, haha. Ik doe veel stoerder dan ik eigenlijk ben. In de avond doen we weer rustig aan, want ik heb een erg drukke week voor de boeg.

You Might Also Like

5 reacties

 • Reageer Blog by Linda 26/01/2022 at 11:46

  Haha, Fendi in de stal, geweldig! Gelukkig hebben jullie geen ernstige klachten gehad én zijn jullie weer uit quarantaine 🙂

 • Reageer Angélica 26/01/2022 at 13:58

  Fijn dat jullie weer uit quarantaine zijn!
  En ik zei het al eerder maar jij bent zo’n leuke moeder! Zo lief en creatief, echt heerlijk 😀
  Die boze blikken van Fendi zijn echt hilarisch haha 😉

 • Reageer Luus 26/01/2022 at 20:41

  Veeel te veel om op te reageren haha.
  Die chocolaatjes heb ik altijd al eens willen bestellen. Ik vind ze er zo mooi uitzien!
  De linker en rechter van de kleuren testers zijn zo leuk!
  En jaaa je post is goed aangekomen, dankjewel! Nog niet aan toegekomen om ook echt te lezen, maar zag dat het aardig wat pagina’s zijn. Joepie, al zin om te lezen en reageren 😀
  Dat bruggetje ziet er super leuk uit om te wandelen, mooie plek inderdaad. En hoeraaa dat jullie uit quarantaine zijn!
  Poeh ja de aflevering van BOOS heb ik in bijna zijn geheel op de radio gehoord donderdag (op werk nog wel nota bene). Vond het gek dat de hele aflevering zomaar uitgezonden werd. En ja, heel heftig inderdaad. Stond ook even perplex!

 • Reageer Hester 27/01/2022 at 13:12

  Wat is dat geborduurde kussen mooi geworden! Heel nice. Die bonbons heb ik een ook keer via de post gekregen, vond ze inderdaad ook zooo mooi! Kleine heelalkunstwerkjes die ook nog eens lekker zijn haha. Fijn dat jullie weer uit quarantaine zijn!

 • Reageer Tineke 27/01/2022 at 13:37

  Ik zou willen dat er nog meer blogs waren dan de jouwe! Het is inderdaad ook heel bijzonder om een kind te mogen krijgen/opvoeden. Geniet er ook intens van en het brengt zoveel liefde en voldoening met zich mee!
  Liefs

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.