Dagboekje 3 • 2021

25/01/2021

Maandag

Ik word om 07.10 wakker gemaakt door mijn lieve meisje met de woorden: ‘leuk dat we hier slapen, hè?’. We hebben een nachtje bij mijn ouders gelogeerd! Dat was fijn, want dat zorgde ervoor dat ik vanochtend niet zo heel vroeg op hoefde te staan. Ik moet om half 10 in Arnhem zijn voor een gesprek met mijn leefstijlcoach. Dat gaat heel goed, ik ben blij met mijn resultaat van de afgelopen zes weken. Daarna heb ik vioolles en ook daar gaat het goed: ik heb afgelopen week heel veel geoefend en dat is te merken. 🙂 In de middag schrijf ik aan mijn blog (en is dit mijn uitzicht), haal ik Fendi uit een vechtpartij met de buurkat (door Jula de ‘vechtkat’ genoemd) en even later komt een vriendin langs.

In de avond ga ik een uur wandelen met een paar mensen van de hardloopgroep. Of nouja, die ook sporten bij mijn instructrice. Het is een beetje treurig, ik ben veruit de jongste en heb niet zoveel zin in zomaar gezellig kletsen dus het is vooral functioneel wandelen in de regen. Ik twijfel een beetje of ik woensdag ook zal gaan.

Dinsdag

Het is dinsdag en ik ben de hele dag aan het werk. Maar goed ook, want het weer is zo treurig (de hele dag regen) dat het niet echt uitnodigt om iets anders te doen. Tussendoor speel ik af en toe piano, om de zinnen een beetje te verzetten en iets anders te zien dan een beeldscherm. In de middag heb ik sollicitatiegesprekken, daarna komt Jorn en om zeven uur is het weer tijd om een rondje hard te lopen. Het gaat prima, ik moet alleen weer met een stom iemand lopen en erger me kapot. Haha. Daarna videobel ik nog even met mijn liefste vriendinnen. Ik mis ze zo! Vervolgens kom ik echt amper van de bank af want ik heb ontzettende spierpijn in mijn heup (?). Vet raar, geen idee hoe dat nou weer ontstaan is tijden het rennen, maar ik hoop dat het snel wat soepeler gaat aanvoelen.

Woensdag

Van Jorn kreeg ik zomaar deze mooie bos bloemen! Superlief. In de ochtend en middag ben ik weer aan het werk. Het is fijn dat het op mijn werk iets drukker is geworden en ik dus wat meer te doen heb. Dat geeft me energie!

In de middag kijk ik naar de persconferentie. Ik vind het wel wat hoor, zo’n avondklok. Het heeft op mij weinig effect, ik kom vrijwel niet meer buiten na 20.30, maar kan me voorstellen dat het in heel veel situaties ook schrijnend kan zijn. Daarna ga ik weer verder aan het werk en ’s avonds komt Jorn weer terug. We wandelen samen een rondje en kijken daarna een nieuwe Vlaamse serie, Beau Sejour. Ik weet nog niet helemaal wat ik daar van vind.

Donderdag

Ah kijk, de zon scheen heerlijk naar binnen. Daar kan ik zo van genieten, zo’n zonnige dag. Jorn en ik slapen uit en daarna wordt Jula gebracht en vervolgens wordt één van mijn grootste nachtmerries werkelijkheid: Fendi neemt een muisje mee naar binnen. Ieh! Ik schrijf er vervolgens een uitgebreide post over, maar de realiteit is natuurlijk hartstikke grappig, want dit gebeurde allemaal toen Jula aan het videobellen was met haar klasgenoten. Ik realiseerde me later dat zij dus ook mijn gegil hebben kunnen horen, haha.

Jula’s nieuwe autostoeltje is gekomen en iemand in ons huishouden vindt dat een stuk fijner liggen dan z’n eigen mandje, haha. Hij ligt hier – na het avontuur met de muis – de hele middag te slapen. Jula en ik gaan naar de winkel, kopen allemaal lekkere dingen, en tompoucen om morgen te gaan bakken. Daarna zoeken we een cadeautje uit voor Jula’s vriendin Yuna, spelen we de Sims (heel leuk met een 5-jarige) en maken we wat huiswerk.

In de avond knutselen we wat, brengen we het oude autostoeltje naar zolder (en mag Jula voor het eerst op zolder, heel spannend) en als Jula op bed ligt, kijken Jorn en ik ‘Lang Leve de Liefde’ en om 22.00 uur ga ik slapen. Heel laat voor deze oude vrouw!

Vrijdag

De dag begint om kwart over 7. Prima tijd. Jula en ik gaan naar beneden, Jorn blijft nog liggen. We kijken een filmpje en doen een spelletje. Daarna gaan we aan de slag met het huiswerk dat ze moet maken. Ze heeft er niet zoveel zin in, maar het lukt. We gaan douchen, Jula heeft een kringgesprek en daarna wandelen we even naar de supermarkt om benodigdheden te halen voor de snoepchallenge die Jula graag wil doen. Op deze foto proberen we een zo hoog mogelijke stapel marshmallows te maken. Wie wint mag een minuut lang snoep eten.

De rest van de middag spelen we, maken we nog wat huiswerk en maak ik een goddelijk lekkere risotto (deze, echt een tip!). ’s Avonds dromen Jorn en ik nog even over het samenwonen en rond negen uur gaat hij weer naar huis en ga ik slapen.

Zaterdag

Het is alweer zaterdag! De tijd vliegt echt, onvoorstelbaar. Ik lummel in de ochtend wat aan met Jula, daarna gaan we naar mijn ouders om te lunchen en vervolgens breng ik Jula naar haar andere moeder. Als ik thuiskom, plof ik op de bank en kijkt deze me een half uur lang zo aan. Haha. Ik weet oprecht niet wat ik verkeerd heb gedaan.

In de avond kijk ik drie afleveringen van de Slimste Mens achter elkaar, ik vind het ineens heel leuk (?). Dat wist ik nog niet van mezelf 🙂 .

Zondag

Het is weer tijd voor een rondje rennen. Zes kilometer dit keer, in de zon! Dat is genieten! Ik loop heel fijn samen met iemand die heel positief is en dat vind ik altijd heerlijk lopen. Als je samen kunt genieten van de schoonheid om je heen! Het was zó mooi allemaal deze ochtend in de zon. Ik loop een stuk beter dan twee weken geleden, wat rustiger en meer in mijn eigen tempo en ren mezelf niet over de kop zoals toen. Superfijn. Wat ben ik toch blij dat ik dit kan doen!

In de middag heb ik me voorgenomen om te gaan poetsen, maar vervolgens doe ik er alles aan om te zorgen dat ik dat niet hoef te doen. Herkenbaar? Haha! Ik kijjk Wie is de Mol? terug, doe een dutje op de bank en rommel een beetje aan. Ik probeer mezelf te motiveren om echt aan de slag te gaan, maar dat lukt maar half. Ik doe een paar nuttige dingen en verzand vervolgens in een paar aflevering van Klassen op NPO. Wel echt een aanrader, overigens!

You Might Also Like

8 reacties

 • Reageer Audrey 25/01/2021 at 09:18

  Oeee, bloemen! Ik vind Klassen ook echt een waanzinnig mooie serie.

  • Reageer Anne 25/01/2021 at 09:39

   Ja, superlief 🙂 En ja, echt indrukwekkend vind ik het! Ik heb drie afleveringen achter elkaar gekeken vandaag, de rest komt vanmiddag.. heb ik nu al zin in, haha!

 • Reageer Annelies 25/01/2021 at 09:24

  Oh die risotto ziet er inderdaad heel lekker uit, dat recept ga ik hier ergens bijhouden.

  • Reageer Anne 25/01/2021 at 09:39

   Ja doen, echt een aanrader!

 • Reageer Tamara 25/01/2021 at 11:59

  Zomaar bloemen krijgen, is echt zo leuk! Die laatste foto ziet er ook geweldig uit, effe gaan lopen met het piepende licht. Op zondag poetsen op mijn to-do zetten, heb ik al lang opgegeven haha. Zondag werkt niet bij mij :p

  • Reageer Anne 25/01/2021 at 12:49

   Ja, dat was echt een verrassing 🙂 En ja, dat hardlopen is iets waar ik echt nog een paar dagen op kan teren, denk ik. Dat was zo heerlijk! En hmja, bij mij moet het geloof ik gewoon spontaan ontstaan, haha.

 • Reageer Angélica 26/01/2021 at 18:23

  Het was echt heerlijk hardloopweer he, van het weekend?
  Wat een mooie bloemen zeg 😀 En ik herken het van het moeten poetsen en niet willen haha. Nu ik altijd maar alleen thuis zit, voel ik al helemaal geen motivatie om te poetsen… meestal is dat wanneer er eens een keer iemand op bezoek komt, oeps…

  • Reageer Anne 27/01/2021 at 09:58

   Ja het was echt prachtig! Heb er echt van genoten 🙂 En aah ja, superherkenbaar. Het helpt bij mij ook echt niet dat ik zoveel thuis ben inderdaad. En tegelijkertijd word je er dan steeds op gewezen omdat je continu in die ruimte bent, haha. Lastig is dat!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.