Dagboekje #29 & #30

27/07/2020

Een nieuwe week! De verhuizing komt steeds dichterbij, maar ik krijg ontzettend last van mijn rug en dat gooit roet in het eten voor de fijne week die ik voor me zag. Helaas! Ik maak dan ook een weekje geen dagboekje want mijn rug doet teveel pijn om zolang achter mijn laptop te zitten (helaas). Het waren niet m’n beste weken ooit, maar ik heb goede hoop dat daar snel weer verbetering in gaat komen. 😉

Maandag

Het is alweer maandag! De tijd vliegt echt. Ik ben inmiddels nog stééds aan het aftellen voor mijn nieuwe huis, ik heb zelfs een boekje waarin ik de dagen afstreep. Hoe dan ook, ik ontdekte dat Fendi lekker aan de muren heeft zitten krabben. Oeps! Ik weet dat de nieuwe huurder van mijn appartement van plan is om alles over te schilderen, dus dan is het niet zo’n groot probleem, maar ik schrok er wel een beetje van. Ik dacht dat het zo’n brave kat was.

Ik heb nog steeds heel veel last van m’n rug, ik kan bijna niet omhoog komen en weer gaan zitten. In de ochtend heb ik met een vriend afgesproken om een rondje te wandelen, dat ga ik wel doen want wandelen lijkt te helpen. Al kost het me wel wat moeite ;-).

Aan het einde van de dag zit ik op de bus te wachten want ik ga naar Jorn toe. Het is echt verbazingwekkend warm vandaag en ik zit lekker in het zonnetje te wachten, tot ik tot de ontdekking kom dat ik op het verkeerde perron zit en mijn bus op het andere perron aankomt. Dat betekent een mini-sprintje trekken, haha. Ik ga met de bus zodat ik morgen lekker terug kan lopen door het park naar huis, dat vind ik altijd zo fijn.

Dinsdag

Dat lopen terug naar huis zit er niet in, het regent de hele dag. Zulk treurig weer. Ik pak de bus en als ik thuis ben kan ik niet zoveel anders dan op de bank hangen, want m’n rug doet zoveel pijn. Ik word er gewoon verdrietig van dat ik niets anders kan dan dat. Ondertussen zie ik dat mijn monstera écht op z’n eindje is. In het nieuwe huis mag ik een nieuwe kopen, deze is wel echt klaar helaas.

Ik lees dit boek dat ik onlangs kocht bij de WAAR-winkel. Het raakt heel veel dingen waar ik nu mee bezig ben: minder zorgen, minder spullen, heel veel dingen minder. Het bevalt me wel en inspireert me om op te gaan ruimen (dus dat is altijd goed) voor zover dat kan met m’n pijnlijke rug.

Daarna kruip ik weer in bed. Liggen is toch echt het fijnst voor mijn rug – samen met wandelen, dan heb ik ook geen pijn – en ik ben ontzettend moe van alle stress en pijn, dus het is tijd voor een dutje.

Woensdag

Ik vergeet foto’s te maken, maar doe wél leuke dingen. In de ochtend heb ik een heel fijn gesprek met m’n psycholoog (hoe kan het toch dat het altijd lijkt alsof die gesprekken precíes op het juiste moment komen?), in de middag drink ik wat met een oud collega en ’s avonds heb ik een barbecue met m’n muziektheatergroepje.

Donderdag

Ik word wakker en denk voor het eerst in dagen dat ik weer kan bewegen en dat is héél fijn. De rugpijn lijkt een beetje weg te zakken. Ik heb afgesproken met Jorn om te gaan lunchen bij Stan&Co, dus dat doen we. Nadat we eerst kleddernat regenen doordat we precies in een regenbui wandelen, heel fijn. Na de lunch kijken we een aflevering van de serie die we volgen (Midnattsol) en daarna maken we een planning voor mijn verhuizing, want door de stress zie ik door de bomen het bos niet meer. Het lucht in eerste instantie niet echt op om te zien wat er allemaal nog moet gebeuren, maar uiteindelijk (als het een beetje gezakt is) zie ik toch wel de voordelen in van een planning. 😉

’s Avonds vertrek ik naar Nijmegen voor biertjes met Laura, een goede vriendin van me. Dat is héél gezellig. Ik drink iets meer dan m’n bedoeling is en besluit aan het einde van de avond om bij Jorn te gaan slapen want dat is natuurlijk duizend keer gezelliger dan in je eentje. Dus ik pak vanuit Nijmegen de trein en daarna de bus naar zijn huis en om half één sta ik voor z’n deur. Vr

Vrijdag

Het is vrijdagochtend en ik sta weer op de bus te wachten, dit keer naar huis. Ik moet Fendi eten geven en hoop dat ik nog een klein beetje bij kan slapen als ik thuis ben. Dat lukt!

In de middag komt Jula. Die is weer een week niet bij me geweest en dus moet ze weer helemaal wennen aan Fendi. Die laatste heeft ondertussen een nieuwe lievelingsplek gevonden op de bank, haha. Heel handig.

Zaterdag

Ik begin aan een nieuwe hobby (met allemaal magisch zand op tafel, oeps!): breien. Ik bak er alleen vrij weinig van, dus ik moet wachten tot m’n moeder komt om me te helpen met het opzetten van de eerste steken..

Jula en ik maken er verder een beetje een feestdag van: we maken een grabbelton met allemaal kleine cadeautjes en spelen daar de hele middag mee en ’s avonds eten we ‘hapjes’ (tapas) als avondeten op de bank. Daar wordt Jula altijd ontzettend gelukkig van, haha.

Zondag

’s Ochtends slaapt Jula uit (hoera voor dat!) en word ik eerder wakker dan zij. Ze ligt er erg schattig bij: rechts is de bovenkant van het bed waar het hoofdkussen ligt, ze is dus helemaal gedraaid en ligt met haar voeten op het kussen. Zo vind ik haar wel vaker, haha.

We spelen ’s ochtends in bed met de knuffels en daarna mag Jula even een filmpje kijken. Ze wordt daar zó gelukkig van, met al haar knuffels om zich heen en een koekje (in bed, mag alleen op zondag ;-)) naar de Zoete Zusjes kijken.

Zondagmiddag komt mijn moeder bij ons, ze blijft een nachtje slapen. Heel gezellig en ook heel handig want inmiddels doet mijn rug weer zoveel pijn dat ik amper kan bewegen. We wandelen een stukje en eten een ijsje, superlekker!

Maandag

We zijn al vroeg op pad want we gaan naar het openluchtmuseum. Dat is tien minuutjes met de bus, dus prima te doen vanaf mijn huis. Jula wil zelf ook graag een plattegrond en wijst ons de weg ;-). Gelukkig vindt ze alles heel erg interessant en hebben we een superfijne tijd in het museum. We gaan met het treintje, luisteren naar een kinderverhaal en wandelen vooral veel. En dat is goed voor m’n rug!

Dinsdag

Ik maak dinsdag geen foto’s, maar heb een gezellige lunch met iemand van mijn muziektheatergroep. Het is heel fijn om weer zo even bij te kletsen, ik had haar een tijd niet gezien. Verder doe ik erg rustig aan, m’n rug doet flink pijn en ik kan eigenlijk alleen maar in bed liggen of wandelen. Erg jammer, want ik had bedacht om al een begin te maken met het inpakken van spullen.

Woensdag

Ik doe een heleboel dingen, maar vergeet er foto’s van te maken omdat ik zo druk ben met m’n rug en het ‘handelen’ van de pijn. Dus jullie moeten het met deze foto doen van Fendi die me nogal vreemd aankijkt als ik aan het videobellen ben met Jorn, haha. In de middag haal ik eerst Jula op en daarna rijden we naar mijn vader toe. Samen met hem kopen we de verf voor het nieuwe huis. Ik kies een mooie roze kleur voor de woonkamer en Jula mag zelf kiezen welke kleur zij op haar muur wil en kiest voor roze en paars. Dat wordt intens! Haha.

Donderdag

Vandaag komt één van m’n liefste vriendinnen langs. Zo fijn om haar weer te zien. We gaan samen met Jula naar het park om de hertjes te voeren, maar als we daar zijn blijkt het zulk lekker weer dat we er ook even kunnen gaan chillen. Heel fijn! Op deze foto is Jula gebiologeerd aan het kijken naar een man die allerlei ‘kunstjes’ doet zoals op de kop staan en over een touw lopen. Heel handig, zulk vermaak.

Vrijdag

Ik maak weer geen foto’s, maar heb een fijne dag. Samen met m’n moeder ga ik kringlopen – ik koop een nieuwe lamp en een shirtje en daar ben ik heel blij mee :-).

Zaterdag

In de ochtend drink ik koffie met een vriendin bij Jans’. Ik moet nog genieten van alle cafeetjes zo dichtbij nu ik nog midden in de stad woon, natuurlijk.

In de middag komt Jorn. We pakken samen wat spullen in (mijn rug doet het nog steeds niet goed namelijk) en als we samen gaan eten, komt Fendi er gezellig bij zitten aan tafel, haha. Ik vind z’n kopje hier zo schattig <3. Daarna doet hij minder schattige dingen, helaas.

Zondag

Jorn is nog steeds bij me en we wandelen een stuk door het Sonsbeekpark. Daarna gaan we naar een theatervoorstelling (die heel mooi is) en eten we nog wat op een terrasje. Ik ben de hele dag een beetje gestresst door de verhuizing en kan dat na de voorstelling gelukkig van me af laten glijden. Dat is fijn.

 

 

You Might Also Like

4 reacties

 • Reageer Angélica 28/07/2020 at 14:35

  Ahhh wat ellendig van je rugpijn! Mijn rug is echt mijn gevoelige plek (heb daar de laatste weken ook weer last van) en je kunt echt zo weinig als je rug zoveel pijn doet 🙁 Ik hoop dat het snel wegtrekt! Ben je al naar een fysio gegaan? Voor mij werkt vaak idd bewegen, dus wandelen of fietsen. En een foam roller, dan komt het een beetje los! (maar goed, dat kan natuurlijk een fysio je pas echt adviseren, wellicht is er bij jou iets anders aan de hand).

  Ben wel heel benieuwd naar jullie nieuwe huis! En de kamer van Jula haha, herkenbaar wel want ik mocht ook ooit mijn slaapkamer een nieuwe kleur geven en ik koos voor: fuchsia, paars en limegroen. OMG. Gruwelijk :’D

  • Reageer Anne 02/08/2020 at 08:04

   Ja, echt balen. Ik kon een paar dagen bijna helemaal niets. Gelukkig heeft het zich nu op magische wijze hersteld met pijnstillers en warmtepleisters en moet ik vooral heel voorzichtig doen om te zorgen dat het niet opnieuw gebeurt ;). En ooh, roze paars én limegroen, dat is helemaal next level. Jula koos ook nog voor gouden plaksterren erbij, haha, dus het wordt een bijzonder geheel!

 • Reageer Irene 28/07/2020 at 16:48

  Oooh zeg, balen van je rugpijn 🙁 ik hoop dat je daar snel van af bent! Misschien helpt een bezoekje aan een osteopaat? (Ik heb zelf een osteopaat bezocht en mijn rugpijn is volledig weg dus ik raad het nu aan iedereen aan :p helpt mijn inziens beter dan een kinesist)
  Fendi z’n hoofd is grappig op de foto als je videobelt. Zo van wat doe je?! Raar mens.
  Lijstjes met to do’s maken is ook echt zo’n ding wat ik doe als ik het overzicht dreig te verliezen. Het lucht bij mij eigenlijk ook nooit echt op in het begin maar daarna is het inderdaad handig en helpt het toch wel 🙂 Voor de rest lijkt het me wel alsof je best wel fijne dingen hebt gedaan.

  • Reageer Anne 02/08/2020 at 08:05

   Dat is een goede tip voor als het er weer in schiet! Nu is het bijna weg, gelukkig, want ik maakte me best wel druk over het niet kunnen helpen met verhuizen. Maar het is nu alleen nog gevoelig, niet pijnlijk meer. 🙂 Ben er superblij om! En ja, haha Fendi kan echt rare koppen trekken. <3

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.