Dagboekje 29 • 2021

27/07/2021

En weer een dag later dan eigenlijk de bedoeling was! De afgelopen week had ik eigenlijk al écht een vakantiegevoel en dat terwijl mijn daadwerkelijke vakantie nog een weekje op zich laat wachten. Jula was weer een paar dagen bij ons en dat was heerlijk: we genoten van het fijne weer en van elkaars gezelschap. Daarnaast kreeg ik deze week goed nieuws en eindigde ik de week met een Corona-test in het vooruitzicht. Nu maar hopen dat het negatief is en ik aankomende week nog gewoon kan werken!

Maandag

Goedemorgen! Vandaag is een werkdag. Ik vertrek eerst naar Doetinchem om Jula naar mijn ex te brengen en daarna rij ik door naar kantoor. Ik heb mijn functioneringsgesprek (best spannend, zo na een jaar aan het werk te zijn) en dat is meer dan positief. Ik krijg een vast contract! Daarnaast gaan we onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om door te groeien naar een zwaardere functie (op verbreding of verdieping) die ik er misschien naast zou kunnen doen. Over dat laatste ga ik nog wel even goed nadenken. Daarna lunchen we en bereiden een presentatie voor die we in de middag moeten geven.

We zijn uitgenodigd door een andere zorginstelling om meer vertellen over een muzikale methodiek die wij hebben ontwikkeld. Eigenlijk is het dezelfde training die ik in het begin van het jaar online heb gegeven en ik realiseer me, terwijl ik aan het presenteren ben, dat het echt wonderlijk is dat mijn angsten zo ver naar de achtergrond zijn verdwenen en ik gewoon heerlijk ontspannen kan vertellen. Wat een verschil met een half jaar geleden!

Dinsdag

Ik ben al vroeg wakker: om half zeven open ik m’n ogen en ben ik er klaar voor, haha. Ik ga vandaag met een collega mee op pad met onze muziektent. Ik heb er heel veel zin in, vind het vooral fijn om dit weer eens samen te kunnen doen. Het is een groep met veel cliënten van laag niveau en dus is het extra fijn dat we wat meer individuele aandacht kunnen geven.

We zijn best op tijd klaar en rond half vijf verwacht ik weer thuis te zijn, maar dan pak ik de verkeerde afslag (echt, hoe dan?) en komt daar een kwartier bij. Grr! In de avond ga ik een rondje hardlopen met de groep. Het gaat heerlijk! Onderweg zien we nog wat zwijntjes (daar midden op het veld, zo’n zwart vlekje, haha) en ik ren hartstikke fijn.

Daarna heb ik nog zangles. Dat gaat redelijk! Ik heb niet zoveel kunnen oefenen als ik wilde, ook omdat er dit keer maar een weekje tussen de lessen zat, en merk dat ik het nog wel moeilijk vind om echt heel hard te zingen. Ik heb altijd gehoord dat ik wat zachter moest zingen en dan is het best een grote stap om die volumeknop helemaal open te draaien. Maar goed, dat moet ik gewoon oefenen en dat komt vanzelf goed!

Woensdag

Goedemorgen! Ik zie Fendi heel lief in de deuropening zitten (nadat ik hem al eten heb gegeven en ik onder de douche vandaan kom) en probeer het te fotograferen, maar zodra hij me ziet moeten er natuurlijk kopjes gegeven worden. Kijk die vastberaden blik, haha!

Om 10 uur heb ik afgesproken met mijn psycholoog. Prima tijd, al zeg ik het zelf. Het is een fijne afspraak en we concluderen gezamenlijk dat we de frequentie van mijn bezoekjes wel kunnen verlagen. Het gaat nu al best een lange tijd – zeker een aantal maanden – heel goed en ik merk dat er weinig dingen zijn waar ik nog tegenaan loop. Daarnaast zie ik ook de psychiater nog maandelijks én komt de spv-er nog bij mij thuis. Zoveel hulp is gewoon niet meer nodig. Heel fijn!

Normaal gesproken ben ik aan het werk op woensdag, maar vandaag heb ik vrij genomen omdat ik maandag ook al heb gewerkt. We moeten aan de slag met het uitzoeken van spullen! Ik had al een begin gemaakt aan het opruimen van de schuur en wil hier graag mee verder gaan. Ik zie dat ik bij de verhuizing vorig jaar aan het einde écht geen zin meer had om alles uit te zoeken (en het wegbrengen van spullen naar de kringloop of de stort was vanuit mijn vorige huis was ook wat onhandig), dus dat moet nu nog even gebeuren. Ik heb een heleboel boeken en vooral heel veel (maar echt: heel veel) fotolijstjes. We brengen vier grote tassen plus een stoel naar de kringloop en alles wat kapot is gaat naar de stort. Nu is er ineens weer ruimte in de schuur!

Na ons harde werken gaan we naar vrienden in Utrecht. Zij hebben Indiaas eten besteld en dat is toch wel mijn lievelings. Daarnaast is het vooral ook gewoon wel echt heel gezellig! Ik heb ook nog een aanvaring met een tijgerslak (zoek maar eens op, niet per se leuk): ik voel op een gegeven moment iets nats naast mijn voet. Maar, zoals mijn hoofd nou eenmaal werkt, besluit ik het te negeren en niet te kijken, want dan gaat het natuurlijk weg. Dat gebeurt – verrassing! – niet en als ik mijn voet neer wil zetten, voel ik dat ik op iets sta. Ik gil het uit! Het is de allergrootste naaktslak die ik óóit in mijn leven heb gezien en we zitten er met z’n vieren vol verbazing naar te kijken, haha. Jorn is zo stoer om ‘m op te pakken en een eindje verderop te gooien.

Donderdag

In de ochtend breng ik mijn auto naar de garage, hij moet gekeurd worden voor de APK. Twee uur later word ik gebeld dat er best wel wat reparaties uitgevoerd moeten worden. Het totale bedrag? Zo’n 550 euro. Meh! Ik had al wel verwacht dat er wat aan zou moeten gebeuren: ik heb de auto vorig jaar gekocht en kon maar moeilijk inschatten wat de staat van de auto was. Gelukkig zijn het alleen maar kleine dingen die gerepareerd moeten worden.

Aan het einde van de ochtend komt Jula weer bij mij. Yes! We zetten samen met Jorn het zwembadje op. Jula wil graag het roze badje als ‘pierebadje’. Jorn en ik vinden het allebei zo lief om te zien hoe ontzettend gelukkig Jula wordt van iets kleins als het opzetten van het zwembadje. Voor haar is dat heel speciaal en ze ontploft bijna van enthousiasme. Zo lief!

Ook Fendi heeft het buitenleven helemaal omarmd en nestelt zich telkens als wij buiten gaan zitten lekker in deze stoel. Ondertussen gaat Jorn naar zijn kantoor en nodigen Jula en ik Jula’s vriendin (en haar moeder, mijn vriendin) uit om te komen zwemmen in ons zwemparadijs. Het is een heerlijke, gezellige middag die we afsluiten met frietjes. Fijn!

Vrijdag

Jula slaapt uit tot kwart voor negen deze ochtend. Wow! Ik ga maar even bij haar kijken om te zien of alles oké is en daar wordt ze uiteindelijk wakker van. Zo lang heeft ze nog nooit geslapen! We doen lekker rustig aan in de ochtend. Ik wilde nog wel graag even samen met Jula gaan hardlopen, maar ze ‘heeft geen zin om moe te worden’ en dus doen we wat anders. Om kwart voor 12 lopen we naar de garage om de auto op te halen. Jula kust ‘m als ze de auto weer ziet, haha. Daarna rijden we snel naar huis en bij thuiskomst treffen we deze situatie aan. Meh! Fendi doet eigenlijk altijd wel heel voorzichtig, maar soms zit er een andere kat voor het raam en dan vergeet hij dat hij op moet passen op de vensterbank en sneuvelen er wat bloempotten. Zo ook vandaag!

Jula en ik eten op ons allersnelst een broodje en springen in de auto, op weg naar vioolles. Ik ontdek dat ik mijn telefoon ben vergeten, trek nog even een sprintje naar het huis en stap overhaast de auto weer in. Als we vijf minuten onderweg zijn, realiseer ik me dat de vioolles pas om kwart over 1 is en niet om 1 uur. Hebben we dus voor niets zo gehaast! We kunnen er allebei wel om lachen en vermaken ons nog een kwartiertje in de auto. Tijdens de vioolles (ik had geen oppas omdat Jorn moest werken, dus ik mocht haar meenemen: mijn vioolleraar heeft een tweeling van 7 en die vinden het heel leuk om eens met Jula te spelen) is Jula heerlijk aan het spelen met de meisjes terwijl ik best oké aan het spelen ben. Ik krijg nog wel wat leuke complimenten van mijn vioolleraar. Hij vond dat ik tijdens de uitvoering de stukken van Bartok echt prachtig had gespeeld én de pianist had benoemd dat hij kon horen dat ik ontzettend muzikaal ben. Dat vind ik leuk!

Na de les rijden we nog even door naar de Hema. In de auto begint Jula al te huilen omdat ze de meiden waar ze net mee gespeeld heeft, al mist. Zo lief! In de ochtend ontdekten we dat vrijwel alle t-shirts die Jula heeft naveltruitjes zijn geworden. Dat vindt Jula heel leuk, maar ik wat minder. We rijden naar het naastgelegen dorpje en doen flinke inkopen. We kopen vier nieuwe shirts! Daarna brengen we nog even een bezoekje aan de Action (oké, eerst eten we nog een ijsje, want nouja, dat kan ik gewoon nooit weerstaan) en kopen wat kleine dingetjes. Jula is intens gelukkig met dit make-up setje en kan, als we thuis zijn, niet wachten om een flinke laag op haar gezicht te smeren.

Aan het einde van de middag springen we nog even in het badje! Ook zet ik nog wat spulletjes op Marktplaats: we verkopen onze Wii omdat we nu ook de Xbox van Jorn kunnen gebruiken én we hebben een witte kast over die we niet meer kunnen gebruiken.

Zaterdag

In de ochtend ga ik met Jula naar zwemles. De laatste keer voor de vakantie! Ze mag, omdat het de laatste les is, nog even lekker chillen in het bubbelbad. In de middag zijn we met z’n drieën thuis (oké, eigenlijk met z’n vieren als je Fendi ook meetelt en ik vind wel dat dat moet) en hebben we bedacht om een zwemfeestje te organiseren. Het is niet zo heel erg warm, maar we trekken toch onze badkleding aan en stappen bibberend het zwembad in. Uiteindelijk is het best prima en vooral heel leuk om zo samen te spelen! Na het zwemmen doen we spelletjes, waaronder dit intense ballonspel. Je duwt de prikkers (die grijze dingen daar rechts) één voor één in de ballon en natuurlijk knapt hij dan uiteindelijk. Ik vind dit stiekem véél te spannend, haha.

Daarna is het tijd voor een toneelstukje. Jula loopt rond in haar onderbroek, daarom heb ik er even een hartje voor geplakt, maar het is een prachtig schouwspel. We hebben allemaal een andere naam gekregen en de situatie is als volgt: Jula woont samen met Jorn op een manege die af en toe dienst doet als zwemparadijs. Jorn is het hulpje en Jula leert hem paardrijden. Ook houdt hij toezicht op het zwembad. Ik kom om paard te leren rijden, maar ik vind het allemaal heel spannend. Terwijl we dit aan het doen zijn, plas ik af en toe in mijn broek van het lachen!

We eten samen lekker buiten (er was regen verwacht, maar er komt gelukkig niets!) en chillen nog even samen voor ik Jula naar bed breng. De afgelopen weken heb ik geprobeerd een ander slaapritueel met Jula te maken. Het naar bed gaan ging steeds moeilijker, ze wilde nog spelen in bed (en deed dat dan stiekem) en kwam maar moeilijk in slaap. Jorn en ik hebben een plan gemaakt en houden ons daar nu aan en sindsdien gaat het écht een stuk beter: het betekent vooral dat ik niet meer om de haverklap naar boven hoef en Jula valt veel sneller in slaap. Echt wel heel fijn.

Zondag

Er staat in de ochtend een rondje van acht kilometer op het programma. Een uur voordat ik vertrek, neem ik mijn medicatie (ik ben net begonnen met Methylfenidaat) en een pufje Ventolin omdat ik wat benauwd ben. Dat laatste wijt ik aan hooikoorts: daar heb ik de laatste weken best wel wat last van. Vrijwel meteen voel ik me een beetje naar worden: wat duizelig, ik krijg hartkloppingen en zweet uit het niets. Ik twijfel even of ik wel moet rennen, maar besluit het dan maar gewoon te proberen. Als het niet goed gaat, kan ik gewoon na een kilometer weer omdraaien. En oké, als ik héél eerlijk ben, maar dan ook echt op mijn aller-eerlijkst, dan weet ik ook wel dat ik dat nooit zou doen en stug door zou blijven zetten. Haha! Maar goed.

Het lopen is erg zwaar. Het is warm, we moeten zo’n zes kilometer klimmen en mijn benen voelen intens zwaar. Ongeveer halverwege de run klimmen we wat omhoog door een prachtig landschap vol weelderige varens over een smal paadje en zie ik een boomstronk over het hoofd: als in slowmotion stort ik ter aarde, haha. Ik weet mezelf gelukkig goed op te vangen en lig huilend van het lachen op de grond. Helaas is er niemand die een foto of filmpje heeft gemaakt, dus ik moet het maar doen met de herinnering. Ik heb geen pijn, zit wel onder het zand en loop maar weer gewoon verder.

In de middag staan er allerlei logistieke activiteiten op de planning. Jorn gaat samen met Tom een kast ophalen die bij ons in de keuken komt te staan, iemand komt de kast die nu bij ons in de keuken staat ophalen én we verplaatsen de kast die bij ons boven staat naar het huis van Tom. Ondertussen ga ik met mijn moeder en Jula naar de Ikea, want we moeten een spiegel terugbrengen die ik een jaar geleden heb gekocht. Je hebt een jaar om te retourneren, dus het is wel handig om dat nu ook maar te gaan doen! Het is er gelukkig niet zo druk, ik spot nog deze mooie boekenkast die misschien wel bij ons op het kleine kamertje past en Jula en ik vermaken ons in de ‘kleine huisjes’.

En.. zo ziet ons huis eruit. We besluiten het maar even te negeren en alles morgen op te gaan ruimen!

In de avond gaan we naar een voorstelling waar iemand in speelt waar Jorn veel mee samenwerkt op een prachtige locatie: de voorstelling speelt zich af in een bootje, in een klein meer. We zitten – heel sfeervol – met z’n allen aan het water. Tijdens de voorstelling krijg ik een intense loopneus en begin ik me niet lekker te voelen. Kak! Als we thuis komen, duik ik meteen mijn bed in met een paracetamol en eucalyptusolie naast m’n bed in de hoop dat morgen alles over is!

You Might Also Like

13 reacties

 • Reageer Audrey 27/07/2021 at 09:46

  Fingers crossed dat je test negatief is! Wat een megatof complimenten over je uitvoering, zeg. En ook van harte gefeliciteerd met je vaste contract. Dat is toch een mooie bevestiging. Enne: ik ben ook echt verliefd op dat notitieboekje <3

  • Reageer Anne 02/08/2021 at 07:55

   Hij was negatief, godzijdank! En ja, die complimenten vond ik ook echt leuk om te horen. En ook fijn om aan mezelf te merken dat het niet zoveel uitmaakte hoe ik speelde: ik genoot er gewoon van en dat was het belangrijkst.

 • Reageer Irene 27/07/2021 at 18:27

  Ik duim mee dat je test negatief is! Dat ballonnenspel lijkt me echt horror. Ik schrik altijd enorm van knappende ballonnen, zelfs als ik het zie aankomen. Lijkt alsof je een heel fijne week had! Ik krijg er ook wat vakantiegevoel van 🙂

  • Reageer Anne 02/08/2021 at 07:55

   Haha ja, horror is zeker wel het goede woord. Wat een ellende! Jorn heeft mij gefilmd toen we het aan het doen waren en op mijn hoofd zie je alleen maar pure angst, haha!

 • Reageer Luus 28/07/2021 at 20:17

  Gefeliciteerd met het vaste contract! Lijkt me super fijn om te horen dat ze zo blij met je zijn 😀
  Oh wauw ik ben een beetje verliefd op de kleur van die Ikea kast, zo mooi!
  Klinkt als weer een hele leuke en fijne week 🙂

  • Reageer Anne 02/08/2021 at 07:56

   Dankjewel Luus! Ja, ik ben er ook heel blij mee. En die Ikea-kast vond ik inderdaad ook écht heel mooi. Ik denk alleen dat we ‘m toch niet gaan kopen: het lijkt vooralsnog niet echt nodig te zijn.

 • Reageer Saskia 29/07/2021 at 13:03

  Oh dat spel lijkt me erg leuk met die klappende ballon, wel eens gezien nooit gespeeld. En klinkt allemaal verder als een leuke week.

  • Reageer Anne 02/08/2021 at 07:56

   Haha ja, als je stalen zenuwen hebt is het zeker een aanrader 😉

 • Reageer Robin Schrijvers 29/07/2021 at 17:19

  Proficiat met het contract! En damn, ik zou mij ook verschieten als ik een naaktslak onder m’n voet zag haha :p En supercool toch weer hoe jullie zo meegaan in de verbeelding van Jula! Echt top, dat moet echt zalig zijn voor haar 🙂

  • Reageer Anne 02/08/2021 at 07:56

   Dankjewel Robin! En ja, ik denk dat Jorn en ik in ons hart allebei gewoon nog een kind zijn en daarom zo graag mee doen met al die toneelstukjes, haha. Eén groot feest!

 • Reageer Angélica 29/07/2021 at 21:36

  Wow wat een overzicht weer haha, zoveel! Het zag er uit als een drukke week zeg jeetje. Dat spel met de ballon zag er akelig uit haha. En ik ging ooit als tiener zijnde kamperen en toen was er een naaktslak in mijn schoen gekropen en heb ik die aangetrokken zonder dat ik dat doorhad… SMERIG!!
  Gefeliciteerd met je vast contract & beterschap, hopen op een negatieve uitslag!

  • Reageer Anne 02/08/2021 at 07:57

   Haha ja, I know! Drukke weken. Als ik het zo teruglees, denk ik ook wel: HOE heb ik dat allemaal gedaan? Haha! En omg, die naaktslak. Wat een ellende! Dat lijkt me echt vreselijk, haha.

 • Reageer Lesley 09/08/2021 at 09:35

  Oh dat ballonspel doet me denken aan een soortgelijk spel dat ik vroeger had, met een piraat en plastic messen die je uit een ton moest trekken, en dan kon die piraat eruit springen. Maar dit lijkt nog intenser want ieuw, knappende ballonnen haha!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.