Dagboekje #27

06/07/2020

Het was een hele drukke week, de afgelopen week, waar ik van tevoren erg tegenop zag. Ik schreef er zelfs een blogpost over, zo pre-gestressed was ik ervan. Uiteindelijk bleek het – zoals altijd – heel erg mee te vallen, maar goed: mijn stress gaat niet eens zozeer over die kleine stress, maar is gewoon algemene verhuis- en nieuwebaanstress, geloof ik. En dat is niet gek. Hoe dan ook, terug naar deze week: veel kringlopen, veel mensen (maar niet op de foto) en toch wel weer veel gezelligheid.

Maandag

Ik ben nog met Jorn op vakantie, maar het einde komt in zicht. In de middag gaan we kringlopen, daar vind ik deze mooie poster voor op Jula’s nieuwe kamertje. Die ziet er normaal wat charmanter uit, maar is nu een beetje een zooitje. Sorry voor dat. 😉 Verder maak ik geen foto’s, vooral filmpjes want ik maak een kort filmpje van onze vakantie met InShot (een app die in ieder geval op je iPhone te gebruiken is en superfijn is daarvoor!).

Dinsdag

Ik voel me niet zo heel goed. Ik ben moe, ik heb nergens zin in en wil het liefst de hele dag in bed blijven liggen. Vanaf acht uur kan er een monteur komen voor een installatie in mijn huis, dus ik sta vroeg op (terwijl ik maandagavond pas heel laat thuis was van de vakantie) en uiteindelijk komt de monteur pas om 10 uur. Echt balen. Daarna ga ik nog even naar bed, godzijdank. Fendi heeft me echt gemist, lijkt het, en kruipt de hele dag tegen me aan waar ik ook ben. Zo lief.

Om 13.00 uur moet ik bij de psychiater zijn. Voor het eerst sinds maart hebben we weer een live afspraak en niet telefonisch. Dat is wel een stuk fijner, al kost het me ontzettend veel moeite om me er toe te zetten om te gaan. Als ik terug ben, kruip ik weer even in bed (want ik ben echt heel moe! had ik al gezegd dat ik moe was? ;-)) en daarna knuffel ik met Fendi op de bank.

Woensdag

Ik begin de dag al vroeg met een vioolles om negen uur! De les gaat goed. Ik moet een stuk voorspelen en op basis daarvan schrijft mijn vioolleraar een verslagje over de afgelopen maanden in plaats van de gebruikelijke halfjaarlijkse uitvoering die hij altijd heeft. Ik ben blij dat ik niet hoef op te treden voor een groep mensen en alleen voor hem. 😉 Ik loop terug in de regen en word er een beetje sip van, wat een rotweer.

Daarna haal ik bij de Primera twee pakketjes op, waar onder andere dit boek in zit: Choco & Mayonaise. Ik vond het toen ik na een megadriftbui van Jula echt niet meer wist wat ik moest doen en besloot dat ik me weer wat wilde inlezen over opvoeden. Dit boek leek goed aan te sluiten bij hoe ik graag opvoed en mét aandacht voor de ouder, dus deze ga ik de komende tijd lezen. Ik laat weten wat ik ervan vind als ik ‘m uit heb!

Donderdag

Het is negen uur ’s ochtends en ik sta te wachten op het parkeerterrein bij de sportschool: daar heb ik een afspraak met mijn leefstijlcoach. Jaha, die heb ik ook nog ;-). Ik zie haar eens in de zes weken en dat zijn altijd fijne, inspirerende gesprekken. Zo ook deze keer!

Daarna rijd ik door naar mijn werkervaringsplek: daar moet ik bestanden overzetten en neem ik afscheid van mijn collega. Jammer dat ik haar niet meer ga zien, we hadden het heel fijn samen! Ik moet nog een paar kleine dingen doen en dat ga ik dinsdag doen en dan is het klaar. Nadat ik daar geweest ben, rij ik naar de kringloopwinkel. Ik koop best veel: een tas, drie kleine bakjes, een pennenbakje en dit schattige stenen bakje! Had ik allemaal niet nodig, maar is leuk om te hebben. 😉 Ik kijk deze trailer van seizoen 4 van the Handmaid’s Tale en kan niet meer wachten! Het is echt mijn allerfavorietste serie (en boeken) ooit en ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat.. maar ik geloof dat we nog even geduld moeten hebben.

’s Avonds gaan Jorn en ik naar vrienden van hem toe en daarna slapen we samen.

Vrijdag

We slapen nogal lang uit, wat ervoor zorgt dat ik de rest van de dag ontzettend moe ben. Ik rij in de middag naar mijn ouders toe, die hebben Jula van school opgehaald. We gaan even naar mijn schoonouders, daarna breng ik Jula weer naar mijn ouders en ga ik terug naar de ouders van Jorn. Het is vooral heel veel heen-en-weer-gereis en ik vergeet om foto’s te maken.

Zaterdag

Zaterdagochtend zijn we bij mij ouders thuis en dat is heel gezellig! Ik mag een beetje uitslapen (Jula is al om kwart over zes wakker, maar om half zeven breng ik haar naar mijn moeder en doe ik nog even mijn ogen dicht, heel luxe!). In de ochtend gaan we naar twee kringlopen toe – ik kringloop wel veel deze week maar had er zoveel zin in – en ik koop een kastje, schoenen, een lamp, een ketting, een vaas en twee borden. Ben met alles heel erg blij! In de middag breng ik Jula naar haar allereerste kinderfeestje en rij ik naar vrienden van Jorn toe, waar Jorn ook is. Dat is gezellig en ik blijf tot ik Jula weer ophaal van het kinderfeestje. We eten nog even bij mijn ouders en dan snel naar Arnhem en naar bed. Allebei. 😉

Zondag

De dag begint alweer erg vroeg: om kwart over zes is Jula wakker en vindt ze dat ik dat ook moet worden. We doen heel rustig aan in de ochtend, spelen met van alles en nog wat, doen even een paar boodschappen en in de middag gaan we op pad.

We gaan naar de film! Naar Pettson en Findus in het filmhuis, om precies te zijn. Gewapend met een rolletje Mentos (‘dat mag ik al van mama Mirjam, hoor’) en een flesje water doe ik vijfenzeventig minuten lang mijn best om m’n ogen open te houden. Dat lukt aardig.

Na de film gaan we nog even op cadeautjesjacht en als we thuis zijn, zijn we allebei moe en klaar voor de rest van de dag. Maar het is pas kwart voor vier. Uiteindelijk hebben we nog een superfijne middag met z’n tweeën, doen we heel rustig aan en dat is heerlijk.

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.