Dagboekje 27 • 2021

13/07/2021

Ik geloof dat het een traditie wordt om deze dagboekjes later te plaatsen dan ik eigenlijk zou willen! Mijn weekenden zijn gewoon steeds vol en tussendoor vergeet ik natuurlijk om al wat te schrijven, dus dan moet het allemaal ineens en nouja, dat werkt dan niet zo goed. Hoe dan ook: mijn week was wederom fijn! Druk, maar fijn. Ik heb leuke, afwisselende dingen gedaan en daar word ik altijd een gelukkig mens van merk ik. Het weer was beter dan het in eerste instantie leek te zijn en dus waren we veel buiten: ook daar word ik een gelukkig mens van. Ik liep drie keer hard en ook dáár word ik een gelukkig mens van. We vierden het feit dat Jorn bij ons kwam wonen en nou ach, jullie begrijpen mijn punt. Ik ben een gelukkig mens.

Maandag

De dag begint al erg vroeg: om kwart voor zes is Jula wakker en klaar voor de dag. Dat laatste ben ik niet per se, maar ik ben wel hartstikke wakker en besluit dus ook maar gewoon op tijd te gaan douchen. Kunnen we een beetje rustig aan doen deze ochtend, ook wel prima. Ik breng haar naar school en als ik weer thuis ben, kruip ik nog eventjes in bed. Een half uur later moet ik weer klaar zitten voor een beeldbelafspraak van mijn werk.

In de middag komt de sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij me thuis. We gaan – zoals gebruikelijk – wandelen en lopen de omgekeerde route van mijn hardlooprondje van afgelopen zondag, de dag ervoor dus. Wonderlijk genoeg weet ik zowaar de weg (geloof me, dit is voor mij heel knap) en lopen we weer langs deze prachtige varens waar ik zondag nog helemaal van onder de indruk was.

Aan het einde van de middag is het tijd voor een fotoshoot met Fendi. Of nouja, eigenlijk zet Jorn een plantentafeltje uit zijn huis neer in de woonkamer en plant vervolgens Fendi daarop. We maken een paar rare foto’s en vervolgens maakt Jorn ook nog een hele mooie foto van Fendi. Ik realiseer me nu dat ik best vaak de rare dingen deel over Fendi, maar geloof me: hij vindt het allemaal prima én ik doe echt heel lief tegen hem, hoor. Zo vertel ik hem iedere dag dat ik hem de allerliefste kat van de wereld vind (dat vind ik overigens ook echt) en hebben we minstens twee keer per dag een uitgebreide knuffelsessie.

In de avond doe ik dit: ik oefen voor mijn vioolles. Over twee weken heb ik een uitvoering (we spelen dan in een kerk en ik moet drie liedjes ten gehore brengen, best een uitdaging!) en dus voel ik nu wel de noodzaak om te oefenen. Twee van de stukken die ik gaan spelen gaan prima, maar deze is nog lastig en moet ik echt wel even in de vingers krijgen.

Dinsdag

Ik heb een hele fijne dag. In de ochtend heb ik een overleg in het Akoesticum met heel veel leuke collega’s, waarvan ik sommigen nog niet eerder ‘live’ heb ontmoet. Ook geef ik een korte presentatie en dat gaat, zonder zenuwen zelfs, helemaal goed. O en: we beginnen de ochtend met een half uurtje zingen samen. Hoe fantastisch is dat? Ik heb echt de meest geweldige baan die er bestaat. In de middag heb ik nog een belafspraak en daarna blijf ik werken. Ik moet best wel wat doen en moet mijn productiviteit een beetje verhogen, dus ik werk lekker door.

In de avond ga ik weer hardlopen. Ik ben eigenlijk heel erg moe, heb een beetje te weinig geslapen de afgelopen nachten, maar inmiddels weet ik ook dat ik dan het beste kan rennen. Zo ook vandaag! Ik ren maar liefst drieënhalve minuut van mijn tijd op de vijf kilometer af! Ik vraag mezelf ook af hoe dat kan. Het gaat eigenlijk gewoon weer hartstikke fijn, de groep is fijn, de route is prima (op een paar verraderlijke heuvels na, dan) en ik ben gewoon een gelukkig mens als ik hardloop. Onderweg zien we ook nog een reetje én een paar zwijnen. Vet mooi!

Woensdag

Vandaag worden er nuttige dingen gedaan. Mijn moeder komt rond een uurtje of elf om me te helpen met het schoonmaken van de oven en de koelkast die ik wil verkopen. Dit zijn klusjes die ik in mijn eentje echt vreselijk vind, maar met z’n tweeën prima kan hebben. Heel fijn dat ze me even wil helpen, dus.

In de middag rijden we naar Arnhem voor een heerlijke lunch én een kleine winkelsessie. Zo fijn dat dat weer kan, ook gewoon zonder mondkapjes. Voelt echt als een bevrijding! In de avond halen Jorn en ik nog even een ijsje: mijn stiekeme verslaving. Ik ben echt gek op ijs, kan het de hele dag door blijven eten en vind het gewoon té lekker.

In de avond wordt er – natuurlijk – voetbal gekeken. Denemarken speelt en ik ben eigenlijk nog meer voor Denemarken dan dat ik voor Nederland was, dus ik maak mooie liedjes ter aanmoediging met een vliegenmepper als percussie-instrument. Helemaal fantastisch!

Donderdag

Ik heb een rustige ochtend. Slaap een beetje uit, rommel wat in huis, doe nog wat werk en daarna is het alweer tijd om Jula van school op te halen. Ze komt rennend met een grote glimlach op haar gezicht naar me toe en geeft me de allerstevigste knuffel die er bestaat. Wat een heerlijk kind!

Daarna rijden Jula en ik door naar het dorp voor wat boodschappen. Ons dorp is niet zo groot, maar heeft precies genoeg om ons een uurtje mee te vermaken. We kopen een cadeautje voor Jorn, een cadeautje voor Jula’s andere moeder, halen een ijsje, kopen een taart en doen lekker rustig aan.

Het cadeautje voor haar andere moeder moet natuurlijk door Jula zelf worden ingepakt. Ze doet het met de grootste zorg!

In de avond, na het eten, besluiten we nog een rondje te fietsen. Dat is niet ons beste idee ooit: we worden, precies op het verste punt van ons huis, overspoeld door een gigantische regenbui. Eerst schuilen we nog even onder een boom, maar al snel komen we tot de conclusie dat het nog wel even gaat duren en we beter naar huis kunnen fietsen. Ik vind het eigenlijk wel weer grappig, gewoon echt heel hard fietsen en tot op je ondergoed nat worden. Het voelt dan een beetje alsof ik weer een kind ben, ofzo. En terwijl ik dat schrijf voel ik me echt héél oud, haha!

Vrijdag

In de ochtend breng ik Jula weer naar school. Daarna rij ik naar mijn ouders en ga ik samen met mijn moeder rennen. Het gaat weer heel erg lekker en ik ren nóg sneller dan ik afgelopen dinsdag deed, dus ik ben eigenlijk trots. Verstandig als ik ben, besluit ik wel om na vijf kilometer echt te stoppen en niet te ver te gaan. Er staan me nog drukke dagen te wachten en ik moet mijn energie een beetje verdelen. Best goed, hè?

De rest van de dag doe ik rustig aan. Ik slaap een beetje bij, kijk wat slechte televisie en ga op tijd naar bed!

Zaterdag

Het is maar goed dat ik al vroeg in bed lag, want de volgende ochtend gaat mijn wekker om half zeven af en heb ik het gevoel dat het nog midden in de nacht is. Meh. Gelukkig ga ik wel iets leuks doen vandaag: ik ga weer op pad met de muziektent! Een collega vroeg mij om een dag van hem over te nemen en dat doe ik maar al te graag. Het betekent wel dat ik anderhalf uur heen én anderhalf uur terug moet rijden, maar ik heb het er allemaal voor over. Het is een hele fijne dag! Ik werk samen met een roadie die ik nog niet ken, maar dat gaat heel soepel. De cliënten zijn leuk, muzikaal en verrassen ons af en toe en we worden op beide plekken goed ontvangen. Aan het einde van de dag ben ik wel echt he-le-maal gesloopt, haha.

Zondag

En ook op zondag moet ik weer redelijk op tijd opstaan, want ik heb besloten tóch mee te gaan rennen met de groep. Ik heb me ingeschreven voor zes kilometer en daar ben ik achteraf meer dan content mee. Het is een hele zware route (veel vals plat in mul zand, meh) en ik heb, waarschijnlijk door de hitte, flink last van mijn astma. Iedere diepe inademing doet pijn, waardoor ik veel oppervlakkiger ademhaal dan normaal en het lopen dus erg moeizaam gaat. Echt balen, zeker na die succesvolle runs van afgelopen week, maar tegelijkertijd weet ik ook dat het er bij hoort en dat ik ook nog eens heel blij mag zijn dat ik maar zo weinig last heb van mijn astma tegenwoordig.

In de middag heb ik ook nog een vol programma: het is het verhuisweekend van Jorn naar mijn huis toe, dus we moeten flink aan de slag. Zij (zijn ouders, Jorn en een vriend) hebben de dag ervoor al héél veel gedaan en vandaag vindt de daadwerkelijke verhuizing plaats. Ik ga samen met Jorn’s moeder schoonmaken (wat nogal dubbel voelt omdat het hele appartement gerenoveerd gaat worden, dus waar maak je dan schoon voor?) en dat is best een flinke klus. Er zijn wat vrienden en familie om te helpen en de sfeer is ontspannen, dus het is allemaal prima.

In de avond blijven Jorn’s broer en een vriend bij ons om voetbal te kijken. Jorn maakt een geïmproviseerd groot scherm in de tuin en dat werkt fantastisch! Het is gezellig, de wedstrijd is saai, maar ik ben natuurlijk heel erg blij met penalty’s: ik vind dat gewoon heel spannend en leef dan helemaal mee, haha. Pas als het bezoek weg is, merken we hoe moe we eigenlijk allebei zijn en besluiten we te negeren dat ons huis één grote bende is en gaan we gewoon maar slapen.

You Might Also Like

5 reacties

 • Reageer Audrey 14/07/2021 at 07:40

  Haha, heel creatief, liedjes maken met een vliegenmepper erbij! Enne: ik vind het helemaaaal niet raar wat jullie met Fendi doen, dus don’t worry 🙂 Ik hoop dat je de eerste dagen van deze week een beetje hebt kunnen bijkomen van het drukke weekend.

 • Reageer Lesley 14/07/2021 at 09:16

  Ik gunde het Denemarken ook zo erg haha. En ik was ook superblij toen Frankrijk eruit lag hehe, dus daarna gunde ik het Zwitserland ook wel. Ik vind penalty’s ook altijd superleuk, al is het in een finale toch wat stom. Ziet er wel een heel fijne week uit!

 • Reageer Angélica 14/07/2021 at 19:32

  Aah die muziektent klinkt zo leuk 😀 Wat fijn dat je zulk leuk werk hebt gevonden wat volgens mij helemaal bij jou past 🙂
  Het klinkt als een intense week, maar fijn dat Jorn eindelijk officieel is ingetrokken 🙂 Hopelijk is deze week wat rustiger voor je!

 • Reageer Inez 15/07/2021 at 08:23

  He wat leuk! Ik heb dat vioolstuk ooit ook gespeeld! 😀

 • Reageer Robin Schrijvers 16/07/2021 at 04:25

  Leuk om weer te lezen dat je er zo van geniet! En superinventief idd met hrt groot scherm buiten! Dat hou ik in het achterhoofd 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.