Dagboekje 26 • 2021

05/07/2021

Maandag

Goedemorgen! Om exact 09.00 uur loop ik deze plek binnen: ik heb een afspraak met mijn psycholoog. Ik weet zelf ook echt niet meer waarom ik akkoord ben gegaan met een afspraak op maandagochtend om negen uur, wat een ellende. Ik heb te weinig koffie gehad, te hard meegezongen in de auto en ben er nog niet helemaal klaar voor.

Als ik weer thuis ben, moet ik écht nog even slapen. Dat doe ik. Daarna ga ik aan de slag in huis: er moet opgeruimd worden. Ik vind opruimen één van de vervelendste bezigheden die er bestaan. Sowieso omdat het me nooit lukt om dat geordend te doen en het voelt alsof ik met meer rotzooi overblijf dan waar ik mee begonnen was. Ik zet wat spullen op Marktplaats, we slijten wat spullen aan vrienden (zoals dit boek dat Jorn hier tentoonstelt) en na een middag ben ik er he-le-maal klaar mee.

In de avond eten we (buiten!) bloemkoolnasi met een flinke laag gebakken uitjes en satésaus, haha. Sinds we een weekendje weg zijn geweest (en ik in de dagen daarvoor ook niet zo gezond kon eten vanwege mijn werk), kost het me wat meer moeite om weer goed in het ritme te komen van gezonde maaltijden en tussendoortjes. Dat is een bekend gegeven voor mij, dus ik vind het niet zo heel erg en weet zeker dat dat wel weer komt.

Dinsdag

In de ochtend rij ik naar Amersfoort voor een overleg. Daarna heb ik de één na de andere beeldbel-afspraak. Om kwart over vijf nestel ik mezelf eindelijk op de bank voor een heerlijk slecht televisieprogramma: de Bachelor. Ik heb de eerste twee afleveringen niet gezien, dus ben er mooi anderhalf uur zoet mee.

Ik spot dit motje (?) op het raam in de kleine kamer (wel een vies raam, maar ja) en ik vind het een mooi plaatje!

In de avond ga ik nog een rondje rennen met m’n groepje. Het gaat echt fantastisch! Zo fijn heb ik denk ik nog nooit gerend. Na zo’n vier kilometer lijkt het alsof er vuur onder mijn voeten vandaan komt (oké, dit is misschien lichtelijk overdreven, maar het voelt wel echt allemaal heel soepel) en heb ik nog genoeg over voor een eindsprintje. Lekker!

Na het hardlopen ga ik ook nog naar zangles. Ook dat gaat eigenlijk weer heel goed. Ik moet twee liedjes doen die tijdens het oefenen eigenlijk wel prima gaan en eentje die wat moeilijker is en waar ik niet helemaal lekker uitkom. Ook tijdens de les gaat het ‘mis’, maar hij geeft me een tip en vervolgens gaat het ineens heel gemakkelijk en dat is dus precies wat ik graag uit de zangles wilde halen: praktische tips die meteen effect hebben!

Woensdag

Ook vandaag ben ik aan het werk, maar in de middag wordt een afspraak afgezegd en dat komt eigenlijk heel goed uit. Ik doe even een rondje met nuttige dingen, maar als ik mijn medicijnen op wil halen, blijkt er een probleem te zijn en is één van mijn anti-depressiva niet geleverd. Ik word daar normaal gesproken niet per se geïrriteerd van, want dat kan nou eenmaal gebeuren, maar in dit specifieke geval vind ik het wel een beetje irritant omdat ze in eerste instantie de ‘schuld’ bij mij leggen. Uiteindelijk blijkt dat zij niet goed gekeken hebben en doen ze hun best het op te lossen en mag ik de volgende dag weer langskomen. Daarna heb ik nog wat gedoe met het UWV, maar ook dat komt uiteindelijk (na heel veel berichtjes heen en weer) weer goed.

Ik vind het vooral lastig dat het soms voor mij al ingewikkeld is en ik dan denk aan de mensen die ik begeleid heb in het verleden en me dan afvraag hoe de maatschappij verwacht dat zij dat soort dingen allemaal kunnen als alles zó onduidelijk is voor mij. Ik kan me daar echt een beetje over opwinden, vind het oneerlijk en gewoon stom. Dat kan toch allemaal veel beter?

Donderdag

In de ochtend (om 09.15, wat dacht ik in godsnaam?) heb ik vioolles. We oefenen voor de uitvoering die gepland staat over twee weken! Wel spannend, ik speel dan drie liedjes – gelukkig samen met m’n vioolleraar – en mijn ouders en Jula komen kijken. Jorn is dan, helaas voor hem, een weekendje weg en kan er niet bij zijn.

In de middag brengt mijn ex Jula en hebben we vervolgens een oudergesprek via Teams. Jula is daar ook bij: dat is gebruikelijk op haar school. Het gaat allemaal heel goed (maar dat wisten we eigenlijk al wel) en Jula gaat over naar leerjaar 3. Hoera! Ik zei: ‘dat moeten we eigenlijk wel vieren, hè?’ en vervolgens roept Jula enthousiast dat we dus slingers moeten ophangen en iets lekkers moeten bakken. Prima, dat gaan we doen.

We zijn er de hele middag druk mee!

Jula’s grootste wens is om er een echt feestje van te maken, dus dat doen we. In de avond gaan we dansen, zingen en mogen we allemaal verzoeknummers indienen. Ik vind het zo leuk om aan Jula te merken dat ze dan soms echt verbaasd is dat wij dat ook willen en het een goed idee vinden en daar dan vervolgens helemaal gelukkig van wordt, haha.

Vrijdag

Om tien voor half negen breng ik Jula naar school. Ze heeft er weer zin in! Daarna rij ik naar mijn ouders en gaan we een rondje rennen in de Kruisbergse Bossen. Dat is eigenlijk al een gewoonte geworden op vrijdagmorgen. We rennen zo’n zeven kilometer en het gaat eigenlijk heel lekker!

Daarna moet ik echt even een dutje doen en als ik wakker ben, is het tijd voor mijn meest gevreesde klus: we moeten de schuur opruimen. Wat een ellende! Ik weet niet waarom ik hier zo’n hekel aan heb, maar ik word er gewoon diep ongelukkig van. Vooral in de schuur vind ik het vreselijk, omdat het allemaal grote, lompe voorwerpen zijn die sowieso al in de weg staan en ik niet weet hoe ik dat handig moet aanpakken. Gelukkig helpt Jorn me wederom en zetten we een heleboel spullen op Marktplaats: een vintage wandkast, een retro stoel en een lamp (waarvan ik dit snoertje fotografeer, want ja, heel belangrijk toch?).

In de middag brengen mijn ouders Jula weer bij mij. We gaan met z’n drieën even wat boodschappen doen in het dorp en trakteren onszelf op een ijsje.

Zaterdag

Jula slaapt zowaar eens een keertje uit en staat om kwart voor acht pas in onze slaapkamer. Wat een genot! Ze wil meteen gaan kleien, dus dat gaan we dan ook maar doen.

Daarna is het tijd voor zwemles. Het is weer heel gezellig met de moeder van Jula’s zwemvriendinnetje én we kunnen eindelijk binnen zitten en een fatsoenlijke cappuccino bestellen, dus dat is vooral even heel fijn en leuk. De zwemles gaat goed en Jula en ik rijden vervolgens vrolijk door naar mijn ouders.

We lunchen bij m’n ouders en daarna rij ik met Jula en mijn moeder naar Lievelde: we gaan naar Megapret, een grote speeltuin. Ik had zin om iets met z’n drieën te ondernemen en dit leek me een goede optie. Het is ineens weer zomer vandaag, dus dat is ook nog eens extra fijn en het is vooral een gezellige middag.

Ze hebben er veel speeltoestellen, een kleine monorail, een speeltuin voor waterpret (wat een lelijk woord eigenlijk), een binnenspeeltuin en een minigolfbaan. Het ziet er niet echt charmant uit, want eigenlijk is het gewoon een groot grasveld met van alles daarop gezet, maar er is echt veel te doen en te zien en dat maakt het leuk. Jula komt ook nog wat kindjes tegen van haar school en ze doen heel cool tegen elkaar, haha. Er wordt zelfs geknuffeld!

Zondag

Er wordt weer gerend! Ik heb me ingeschreven voor zes kilometer (na lang twijfelen, want wilde eigenlijk ook wel weer wat verder, maar alle leuke mensen gingen zes kilometer rennen en toen verkoos ik de gezelligheid boven de sportieve prestatie, haha) en ik ben héél blij dat ik er maar zes hoefde. Ik kwam amper vooruit voor mijn gevoel! Waar het dinsdag en vrijdag nog zó lekker ging, was het nu echt ontzettend zwaar. Het was ook wel erg benauwd en ik had in de ochtend flink wat last van hooikoorts, dus ik vermoed dat dat ook niet per se geholpen heeft. Ik ben wel blij dat ik gewoon ben gegaan, dat ik heb doorgezet en kan daar dan alsnog ook best wel trots op zijn.

Mijn telefoon besluit ineens om hele wazige foto’s te maken, meh. Nu ik dit schrijf, denk ik dat het misschien komt doordat hij vochtig is geworden? Nou ja, ik ga wel eens op onderzoek uit naar wat het probleem kan zijn en hoe ik dat kan verhelpen. Hoe dan ook: in de middag gaan Jula en ik naar de film. Ze wil heel graag naar de Nog Grotere Slijmfilm en het is één groot feest. Ze vindt het heel spannend, klemt haar hand in de mijne en ik zie het geluk in haar ogen. Zo lief! De film is leuk, zelfs voor mij, en Jula kan het helemaal volgen en fluistert af en toe in mijn oor: ‘wat een slecht iemand!’ of ‘nee, dat slijm is van haar recept!’. Ze leeft volop mee!

Als we thuis zijn, besluiten we nog een rondje te gaan fietsen om paarden te spotten. Altijd leuk! We zien wel wat paarden, maar ze zijn allemaal te ver weg om te aaien. Gelukkig komen we ook nog deze ezels tegen (en ezels zijn in Jula’s ogen ook goed genoeg) die héél graag geaaid willen worden, dus het is één groot feest.

Ik maak de catastrofale fout om ook nog een ijsje te willen halen in het dorp en terwijl we daarnaartoe fietsen, begint het zachtjes te regenen. Als we eenmaal in de ijssalon zijn, komt het met bakken uit de hemel. Jula en ik vinden het vooral allebei wel erg grappig en kunnen op de terugweg alleen nog maar heel hard lachen. We fietsen zo hard als we kunnen en als we eenmaal thuis zijn, zijn we allebei tot op ons ondergoed helemaal nat. We douchen even, trekken daarna allebei iets warms aan en dan moet er natúúrlijk nog met Fendi geknuffeld worden.

Het was een goede week. Ik heb vooral heel erg genoten van het weekend en alle tijd met Jula! Ik ontdek nu pas weer hoe leuk het is om samen dingen te ondernemen, zeker nadat alles zo lang gesloten was vanwege Corona en we dat soort dingen niet meer konden doen. Aankomende week lijkt iets rustiger te worden, met een piek in het weekend: dan komt Jorn officieel bij ons wonen en moet er dus verhuisd worden!

You Might Also Like

7 reacties

 • Reageer Minke 05/07/2021 at 21:09

  Leuk weekoverzicht weer! En omg, megapret (of binnenpret zoals het vroeger heette). Zulke goede herinneringen aan haha

  • Reageer Anne 06/07/2021 at 21:34

   Dankjewel, Minke! Wat grappig dat je het kent, het ligt in een behoorlijke uithoek. 🙂 Ik kende het nog niet, ook niet van vroeger (terwijl ik toch best wel in de buurt ben opgegroeid), maar vond het best een goed uitje.

 • Reageer Audrey 06/07/2021 at 10:31

  Ooo, wat een leuke dingen allemaal! Dat spontane feestje is echt megatof. Van die foto van Jula en Jorn smelt ik al weg, dus jij ongetwijfeld helemaaaaal! Veel succes met verhuizen komend weekend, hopelijk verloopt alles een beetje soepel.

  • Reageer Anne 06/07/2021 at 21:34

   Ja, zeker! Dat spontane feestje was écht genieten voor ons allemaal en inderdaad, bij die foto smelt ik helemaal weg. Bij de daadwerkelijke activiteit overigens ook al, haha. Die twee kunnen samen zóveel plezier hebben, dat is echt leuk om te zien. En dankjewel! Ik hoop het ook <3

 • Reageer Luus 07/07/2021 at 08:20

  Wat je schrijft over je clienten en dingen die al zo moeilijk zijn.. ja, ik kom wekelijks dingen tegen waarvan ik denk ‘dat hoeft toch niet zo moeilijk of omslachtig te gebeuren, dat kan toch ook zo en zo’. Nederland lijkt een goed geregeld land, maar als je van wat dichterbij kijkt zijn er nog zoveel dingen die echt veel makkelijker kunnen. Ja dan denk ik ook vaak aan mensen die communicatief wat minder sterk zijn, die moeten het toch moeilijk hebben hee! Maar goed, ik wilde hier geen shit post van maken haha.
  Haha heel veel vroege ochtenden deze week! Moet elke keer lachen als je schrijft wat er in hemelsnaam in je omging om het zo te plannen 😀 Kan me dat zo goed voorstellen.
  Het feestje ziet er super leuk uit met alle slingers en dansjes! 😀

 • Reageer Irene 08/07/2021 at 07:27

  Amai ik schrik even van hoe groot Jula ineens lijkt! 😮

  Wat je daar zegt over al die rompslomp die je in orde moet maken en dat het moeilijk is. Hier is dat ook. Ik heb het zelf gemerkt toen ik een paar maanden out was en daarna deeltijds wou werken. Zoveel dingen die je in orde moet maken voor iets wat me eigenlijk redelijk simpel lijkt. Document 1 moet je opsturen per post, document 2 via mail, dan nog een document naar de werkgever die het dan aan de mutualiteit moet bezorgen… Ik werd er helemaal gek van. Je zou het al bijna zo laten.

  Super fijn dat Jorn officieel bij je komt wonen. Veel plezier (?) en succes met de verhuis!

 • Reageer Robin Schrijvers 10/07/2021 at 12:19

  Haha ma zo leuk! Ik vind het echt zalig hoe jullie allebei zo kunnen vieren dat Jula naar het derde gaat! Dat moet fantastisch zijn voor haar, heel leuk, goed bezig!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.