Dagboekje #24

15/06/2020

Yes, een nieuwe week! Het heeft de afgelopen dagen vooral geregend, maar ik zie dat het aan het einde van de week weer 27 graden wordt en daar verheug ik me nu al op. Het enige nadeel is dat het in mijn appartement dan zo’n beetje opwarmt tot 30 graden en dat niet per se prettig is, maar hé, ik kan aftellen (nog negen weken) tot de verhuizing en dus komt alles goed.

Maandag

Ik begin mijn ochtend in Doetinchem, bij mijn ouders. Ik breng eerst Jula naar school en ga daarna naar huis in Arnhem. Ik ga verder met het inpakken van kleine dingetjes en uitzoeken van mijn kleding. Ik heb echt veel te veel kleding. Veel te veel. Daarna ga ik wandelen met Ronald en als ik thuis kom, krijg ik een berichtje over een kat. Dat is een lang verhaal, maar in het kort: Fendi is een kat die aan is komen lopen vanuit een Shisha Lounge aan de andere kant van de stad. Daar wordt hij niet goed verzorgd en krijgt hij geen aandacht. Een vrijwilligersorganisatie is betrokken bij hem en die hebben een aantal noodzakelijke medische behandelingen op zich genomen voor Fendi omdat de eigenaren dat niet wilden doen. Fendi loopt al bijna anderhalve maand bij ons appartementencomplex, gaat soms even terug naar de Lounge, maar komt altijd weer terug. Mijn buurvrouw heeft contact met de vrijwilligersorganisatie (die dus in contact staan met de eigenaren). Toen Fendi voor de zoveelste keer weer bij ons was, vroeg zij of ik Fendi niet in huis wilde nemen. Dat wil ik wel – Jula en ik willen graag een kat, eigenlijk pas in het nieuwe huis, maar nu is ook prima. Fendi is echt heel lief, maar ook echt heel lief, en zou goed bij ons passen. Dus nu woont Fendi – misschien tijdelijk – bij ons en gaat de vrijwilligersorganisatie overleggen met de eigenaren over wat ze willen. Ik ben benieuwd wat daar uit gaat komen.

Dinsdag

Yes, goed nieuws: Fendi mag blijven! Daar zijn Jula en ik allebei superblij mee. Ik bestel nog wat extra dingetjes zoals een krabpaal en een mandje voor Fendi en besluit om de dag erna met Jula wat speeltjes voor ‘m te gaan kopen. In de ochtend komt mijn SPV-er, dat is heel fijn. We kunnen niet wandelen omdat ik pakketjes verwacht, maar praten goed over hoe het nu gaat en mijn afbouw van de medicatie (yes yes!). ’s Avonds komt Jorn bij me en dat is zoals altijd heel fijn :-).

Woensdag

We slapen lang uit en daarna doe ik nog even wat boodschappen, want in de middag komt Jula. Ik ben heel benieuwd hoe zij op Fendi gaat reageren. Ik heb haar al wel verteld dat dat zo is via FaceTime, maar nu gaat ze hem dus voor het eerst echt bij ons thuis zien. Ondertussen krijg ik een heel fijn telefoontje: ik ben aangenomen als muziekcoach bij een grote zorgorganisatie! Ik heb twee sollicitatiegesprekken gehad en die waren allebei heel prettig, maar het is extra fijn om te merken dat ze ook heel enthousiast zijn over mij. Superfijn.

De kennismaking verloopt uiterst soepel: Jula kan niet ophouden met Fendi knuffelen en aaien en Fendi ziet eruit alsof hij het heerlijk vindt, al die aandacht. Ik maak de liefste foto ooit van hen samen, maar die kan ik hier niet delen omdat ik geen herkenbare foto’s van Jula plaats. Too bad. 😉

Donderdag

Donderdag is een beetje een hangdag. Jula is heel moe omdat ze de avond ervoor veel te laat is gaan slapen, ik ben heel moe omdat ik in de ochtend veel te vroeg op moest staan en zo zijn we samen een lekker loom duo. Aan het einde van de middag vragen we of ons Pakistaanse buurmeisje mag komen spelen. Dat is niet echt een succes: Jula en zij kunnen niet fijn samen spelen en het meisje is alléén maar bezig met de kat. Ze wil Fendi steeds oppakken, ook al heb ik al twintig keer tegen haar gezegd dat dat niet mag. Meh. Jula is er ook helemaal van onder de indruk dat iemand niet naar mij luistert, haha, en na anderhalf uur spelen vinden we het wel genoeg geweest.

’s Middags gaat de bel en staat er een bezorger met bloemen voor de deur: voor mijn nieuwe baan, van mijn ouders en broer. Superlief!

Vrijdag

Op vrijdag gaat de wekker weer vroeg: ik moet Jula naar school brengen en daarna heb ik een afspraak met het reïntegratiebureau. Mijn toekomst gaat er een beetje anders uitzien nu ik weer het vooruitzicht heb op werk (en ook nog eens heel leuk werk, hoezee) en dat spreken we samen door. Ik word een beetje gek van alle regeltjes, snap er vrij weinig meer van en gelukkig kunnen we het samen uitzoeken. De rest van de dag ben ik een beetje mweh, ik weet niet zo goed wat ik zal doen en zit mezelf in de weg. Gelukkig heb ik in de avond vioolles en maakt dat alles goed! De les gaat niet zo heel erg goed, ik moet iets nieuws oefenen en dit weekend bombarderen mijn vioolleraar en ik dan tot legato-weekend, want ik moet het legato spelen oefenen en heb maandag weer les ;-). De rest van de avond kijk ik naar een documentaire over Simon & Garfunkel en knuffel ik met Fendi.

Zaterdag

Ik slaap een klein beetje uit, heb dan een superfijne ochtend met Belle & Sebastian op de achtergrond en veel geschrijf. Dat is altijd fijn. In de middag komt mijn moeder 🙂 We kopen een Tomado-rekje voor in mijn nieuwe huis, een heel mooi fruit-ophang-ding voor in de keuken en een nieuw bakje bij Frou Frou’s. Daar ben ik heel blij mee, naar zo’n rekje was ik al een tijdje op zoek maar ik kon geen mooie vinden. Nu heb ik er een van hout in groen en rood, precies de kleuren die mijn bank en stoel hebben.

Daarna lopen we nog door naar een andere vintage winkel waar mijn moeder maarliefst twee blousejes scoort en tenslotte koop ik nog een plant en krijg ik een hele mooie ketting van mijn moeder. Wat een fijne middag! We zitten zelfs nog even op het terras (en ik vind het heel fijn dat alles zo ver uit elkaar staat, wat een verademing, haha).

Zondag

Op zondag ben ik lui. Ik doe niet zoveel en probeer me wel goed te blijven, wat vaak een uitdaging is. Op dagen dat ik wat minder te doen heb, voel ik me vaak ook wat minder goed en kan ik snel in een dipje terechtkomen. Dat voorkom ik door een beetje te plannen wat ik op een dag ga doen. Klinkt saai, is het ook, maar helpt me wel.

Gedurende de dagen stuur ik Jula regelmatig updates over hoe het met Fendi gaat. Deze foto stuur ik haar ook, om te laten zien dat Fendi niet in zijn mandje wil slapen maar vooral graag op onhandige plekken ligt zoals deze verwarming.

Aan het einde van de middag komt Jorn bij me. We eten samen, kijken een serie en doen dit spel weer: Escape Tales. Ik kom uiteindelijk tot de conclusie dat het echt niet voor mij is weggelegd, ik heb het geduld niet om zo lang over puzzels te doen en vind het vooral saai. En Jorn is er wél heel goed in, dus we besluiten dat hij het lekker in z’n eentje verder mag gaan spelen. 😉

You Might Also Like

8 reacties

 • Reageer Hester 16/06/2020 at 13:46

  Oooh wat leuk dat je een poes hebt! Hij ziet er heel leuk uit en ik vind z’n naam ook vet leuk. Wat een fijne dingen, je werk, je huis en een poes ❤️

  • Reageer Anne 16/06/2020 at 20:24

   Ja hè? 🙂 Ik ben ook blij met z’n naam, ook al is het eigenlijk een designer. Ik vind Fendi gewoon leuk klinken! En jaaa, heel veel fijne dingen ineens. <3

 • Reageer Irene 17/06/2020 at 08:53

  Dat warmt m’n hart echt, dat verhaal van Fendi en dat ie nu een nieuwe, warme thuis heeft bij jullie. Zo mooi. Wij hadden vroeger ook een poes (Baloe) en ik mis hem soms echt super hard, ook al deed hij eigenlijk niets anders dan slapen op zijn krabpaal :p

  • Reageer Anne 24/06/2020 at 08:48

   Haha! Fendi knuffelt vooral heel veel, dat is zo fijn 😉

 • Reageer Angélica 17/06/2020 at 16:08

  Ha een nieuwe huisgenoot, wat een leuke! 😀
  Ziet er uit als een fijne week 🙂

  • Reageer Anne 24/06/2020 at 08:48

   Ja, heel gezellig!

 • Reageer marije 22/06/2020 at 21:59

  Hoera voor je nieuwe baan!! Echt super fijn. Wat zullen de bewoners blij met je zijn!!

  • Reageer Anne 24/06/2020 at 08:48

   Thanks! Dat gaat heel fijn worden!! 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.