Dagboekje 21 • 2022

30/05/2022

Hoi wereld! Mijn week is iets rustiger en dus had ik zomaar ineens tijd om mijn dagboekje weer te schrijven en te plaatsen. Ik merk wel dat ik niet zo heel veel foto’s heb gemaakt de afgelopen week – en zeker geen bijzondere foto’s, sorry voor dat – maar ach, ik moet er gewoon weer even inkomen. Denk ik. Deze week is er vooral veel kattencontent (want Flip en Fendi!) en veel drukte. De komende weken zien er, zoals ik al zei, een stuk rustiger uit en om eerlijk te zijn kijk ik daar nu al naar uit. Tijd om even bij te komen. Lang in bad te zitten. Slechte series te kijken. Dat soort dingen!

Maandag

Ik begin mijn dag met een ritje naar Doetinchem om Jula naar school te brengen en daarna moet ik wat dingen doen voor m’n werk. De laatste tijd is het best druk geweest en er loopt veel door elkaar, dus ik moet even orde op zaken stellen. Daarna heb ik afgesproken met een vriendin voor een lunch in Nijmegen. Of nou, eigenlijk net onder Nijmegen: bij Stroom in Lent. Wat een heerlijke plek is dat! Deze lelijke foto doet het absoluut geen eer aan.

Na de lunch haal ik Jula weer op van school. Daarna wil zij – natuurlijk – spelen met de buurmeisjes en doe ik wat nuttige dingen. In de avond is het tijd voor Flip! Of nou, niet dat we hem verder niet zien, maar dan maken we echt even tijd om met hem te knuffelen en te spelen. Hij zit voor nu nog in de kleine kamer en lijkt hier aardig gewend te zijn.

Dinsdag

Dinsdag is een hele drukke dag. Eigenlijk iets te druk. In de ochtend breng ik Jula naar school, dan rij ik naar huis en heb ik een online vergadering. Niet lang daarna haal ik mijn collega’s op van het station in Arnhem en komen ze een paar uur bij mij werken voor we naar Nijmegen rijden. We hebben ons teamuitje (dat ik heb georganiseerd) en het is wel echt heel leuk. Sinds ik dit werk doe, is er nog geen teamuitje geweest vanwege Corona en dus ben ik blij dat het eindelijk kan. Ik ben pas laat in de avond weer thuis.

Woensdag

Sinds de komst van Flip is Fendi best gespannen. Logisch, zo’n vreemde kat in huis waar hij niet om heeft gevraagd lijkt me ook best intens. Fendi is vooral angstig, merk ik, en daardoor wat vaker van huis. Wonder boven wonder zie ik hem al vroeg in de ochtend wel ineens zitten naast een kat waar hij met enige regelmaat nog wel eens wat gedoe mee heeft. Ik heb ze even zitten bestuderen en het zag er eigenlijk best vredig uit, zo.

Ik besluit dat het tijd is om ervoor te zorgen dat Flip en Fendi elkaar ook af en toe kunnen zien. Met deze dingen (geen idee hoe je dit noemt?) zorg ik ervoor dat de deur op een kiertje kan, maar dat Flip niet bij Fendi kan en Fendi niet bij Flip. Ik maak er ook nog gaas omheen. Tien minuten later ligt Flip met het gaas te spelen – had ik kunnen verwachten – maar de constructie op de deur blijkt stevig genoeg om ‘m tegen te houden. De eerste blikken die uitgewisseld worden lijken best oké.

Daarna rij ik naar Zuid-Limburg. Ik bezoek drie locaties en ga dan weer terug naar huis en sta in de file. Meh. Ik ben ontzettend moe van deze drukke dagen en heb dringend behoefte aan een beetje tijd om bij te komen.

Donderdag

De dag begint al vroeg: om 07.45 word ik verwacht in het dorp naast de mijne voor een heuze dauwrun. Het is Hemelvaartsdag, dus dan is alles vroeg, toch? De afstand is deze keer wat langer dan ik tot nu toe heb gelopen dus ben ik benieuwd hoe het zal gaan. Het antwoord? Best prima! De route is pittig, met heel veel heuvels, maar het gaat wel en mijn longen doen niet echt pijn, dus ik ben tevreden. Na 5 kilometer staat er een heerlijk ontbijt op ons te wachten.

De rest van de middag probeer ik rustig aan te doen, ik ben zó moe. Rond kwart voor vier vertrek ik weer van huis: het is tijd voor mijn vrijwilligerswerk. Ik haal mijn maatje op en rij met haar naar de bioscoop. We zien ‘Fantastic beasts: the secrets of Dumbledore’ en ik word er vooral heel blij van omdat ik verliefd ben op Mads Mikkelsen, haha.

Vrijdag

Vandaag komen mijn ouders om me te helpen in de tuin. Mijn vader haalt een grote conifeer weg (hoera!) en met mijn moeder haal ik wat spullen om het gordijn onder Jula’s bed af te gaan maken. Fendi is gelukkig weer veel thuis vandaag en lijkt weer een beetje zichzelf te zijn: hij kiest de meest onmogelijke plekken om op te chillen. Doordat de boom nu weg is, is er veel meer licht in mijn woonkamer (aan de achterkant) en dat is wel heel fijn.

In de avond laat ik Fendi en Flip voor het eerst bij elkaar. Het gaat beter dan ik had verwacht: er wordt een beetje geblazen (door Fendi), maar daar blijft het dan ook bij.

Zaterdag

De volgende ochtend ben ik weer vroeg wakker. Ik voel me niet helemaal lekker, denk dat ik vooral moe ben en het kost me echt veel moeite om wakker te worden. Omdat ik in de middag en avond weg ben, breng ik veel tijd door met Fendi en Flip in de ochtend. Ik laat ze alleen bij elkaar als ik er bij ben, dus daar is nu het moment voor. Flip is vooral aan het spelen, Fendi houdt hem vooral in de gaten en is heel af en toe een beetje afgeleid door iets om mee te spelen.

In de middag ga ik naar een vriendin toe voor haar verjaardag. We spreken af bij mijn favoriete kringloopwinkel, rijden dan nog even naar een tuincentrum (waar ik deze foto maak, alleen maar om te onthouden dat ik dit echt een mooie plant vind) en dan gaan we naar haar huis. We eten taart, kletsen bij en gaan samen nog een hapje eten ergens.

Zondag

Mijn dag begint met hardlopen. Of nou, eigenlijk begint mijn dag met 3473473 dingen doen waar ik geen foto van maak. Maar, om 09.45 sta ik klaar voor een rondje. Het gaat heel lekker! Het heeft net geregend dus de lucht is vochtig wat fijn is voor mijn longen, het lukt me goed om mijn eigen tempo vast te houden en heel gelijkmatig te lopen en ik word er gewoon heel erg gelukkig van. Ook fijn om te merken dat het steeds beter gaat met mijn longen (en dat ik vrijwel pijnloos kan hardlopen weer!) en dat ik weer echt aan het opbouwen ben. Daar ben ik trots op.

Na het rondje hardlopen ga ik snel douchen en maak ik me weer klaar voor vertrek: ik ga met een vriendin naar Wijvenkraam, een vintage markt in de Melkfabriek in Arnhem. Het zag er echt heel mooi uit, maar ik was te druk met winkelen om een goede foto te maken en dus moeten jullie me maar op mijn woord geloven. Na de markt rij ik weer naar huis en ben ik echt gesloopt. Op. Leeg. Ik ben nu een aantal maanden gestopt met de vitamine B12-injecties en heb het gevoel dat de waardes weer aan het verlagen zijn. Ik merk dat ik vermoeider ben, vooral sneller vermoeid, en dat andere kwaaltjes die even weg waren, weer terug zijn gekomen. Over een paar weken moet ik weer opnieuw bloedprikken (én krijg ik weer een injectie). Ik ben benieuwd of dat iets zal duidelijk maken.

 

 

You Might Also Like

2 reacties

 • Reageer Daenelia 31/05/2022 at 18:30

  Lijkt net alsof Fendi met de buurkat zit te klagen over de nieuwe huisgenoot! Maar wat je doet, werkt het beste: apart houden tot ze gewend zijn. Succes met de katten 🙂 (en met alles, maar dat lijkt me ook duidelijk)

 • Reageer Irene 02/06/2022 at 19:14

  Ik had het helemaal gemist van Flip en toen herinnerde ik me dat ik je vorige dagboekje nog niet had gelezen dus dat heb ik even gedaan. Wat leuk dat er een extra dierenvriend bij is. Best wel bijzonder ook dat het ook op een beetje een “rare” manier ging. Dat was bij Fendi ook hé, niet?
  De nieuwe Fantastic Beasts wil ik ook graag zien, ben er erg benieuwd naar.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.