Dagboekje 21 • 2021

31/05/2021

Maandag

De tijd vliegt écht voorbij, want het is alweer maandag. In de ochtend komt mijn ex Jula bij me ophalen. Ons afscheid valt niet zo zwaar, want dinsdag komt ze alweer bij me. We geven elkaar een stevige kus en knuffel en daarna heb ik eventjes tijd om bij te komen. Ook wel fijn! Aan het begin van de middag rijd ik naar Arnhem. Ik had mij ergens in de afgelopen weken weer voorgenomen om te gaan beginnen aan vrijwilligerswerk. Een paar jaar geleden was ik maatje voor een vrouw met een verstandelijke beperking: met haar deed ik leuke dingen zoals naar de dierentuin gaan en koekjes bakken. Het was écht een hele leuke tijd, maar ik moest daarmee stoppen omdat we te ver weg gingen verhuizen. Nu was ik weer op zoek naar zo’n maatjesproject, keek op een vrijwilligerswebsite en vond een hele leuke oproep van een vrouw van mijn leeftijd die dicht in de buurt woont. Onze kennismaking liep uit op twee uur kletsen, heel gezellig en zeker geslaagd! We hebben nu afgesproken om over twee weken wat leuks te ondernemen samen. Deze ontzettend spannende foto maakte ik overigens toen ik daar de deur uitstapte, haha.

In de middag ben ik stiekem wel erg moe en kruip ik op de bank om Ex on the Beach te kijken (ja, ik weet het, het is een vreselijk programma, maar ik heb gewoon een voorkeur voor slechte televisie!). Ik stuur deze foto naar Jorn om te laten zien dat één van onze favoriete kandidaten uit Lang Leve de Liefde (ik zei het al, ik weet het, vreselijk allemaal) hier aan meedoet: Hakan! Hij doet de meest belachelijke quasi-intelligente uitspraken en daar kan ik erg van genieten.

Aan het einde van de dag gebeurt er iets wonderlijks: ik ga oefenen voor vioolles! Oké, het is dan wel op het allerlaatste moment want de dag erna heb ik al les, maar het is een vooruitgang! Het oefenen gaat matig, al vind ik het wel leuk om weer te spelen. Ik heb best moeilijke stukken meegekregen, dus alles is een uitdaging.

Dinsdag

Ik begin mijn dag met vioolles. Het gaat echt fantastisch, haha. Mijn vioolleraar is zwaar onder de indruk van mijn vioolkunsten zegt hij, dus ik kan niets anders dan trots zijn. Komt vast omdat ik een kwartiertje heb geoefend de dag ervoor ;). Na de vioolles rij ik even langs de apotheek om medicatie op te halen. Daarna twijfel ik of ik nog zal gaan hardlopen: in de avond kan ik niet omdat Jula er dan is en Jorn moet werken, maar het regent buiten héél hard én ik heb maar een uurtje tijd. Daarnaast merk ik aan mijn lichaam dat ik een beetje op m’n eindje zit en dus besluit ik om het te skippen. Jammer, maar helaas!

Ik besluit om in plaats daarvan nog even te gaan werken, maar iemand in huis vindt dat een minder goed idee. Fendi probeert mij op iedere mogelijke manier te saboteren en besluit uiteindelijk om dan maar demonstratief náást mijn laptop te gaan liggen.

Aan het begin van de middag komt Jula weer bij me. Zó fijn! Ik moet nog even naar de Action om snelhechters te kopen, dus neem Jula met me mee. Uiteindelijk komen we met veel te veel spullen thuis, haha. In die winkel zwicht ik altijd voor álles, wat een ellende. Zeker als ik Jula bij me heb die om de drie seconden met iets komt aanzetten, vind ik het moeilijk om me alleen maar te houden aan wat ik nodig heb. Ach ja, ik vind het eigenlijk niet eens zo heel erg, want we hebben vooral een hele gezellige middag gehad.

Voor het eten gaan we samen met Jorn kleuren. Uiteindelijk besluit Jula om toch iets anders te gaan doen en blijven Jorn en ik met z’n tweetjes en een boel kleurstiften over, haha. De hele avond ben ik bezig met die kleurplaat, ik kom in een soort hyperfocus terecht en kan gewoon niet meer stoppen, haha! Ik lach mezelf er ook een beetje om uit.

Woensdag

Zoals ik hierboven al schreef, ben ik écht heel moe. De afgelopen weken heb ik op hoog tempo geleefd en dat hou ik nooit helemaal lekker vol. Er komt altijd een momentje van instorten, bijslapen en weer doorgaan. Dat moment is nu gekomen! In de ochtend ben ik aan het werk en in de middag zou ik naar een vriendin gaan, maar ik besluit om af te zeggen en in plaats daarvan even te gaan slapen. Dat eventjes wordt uiteindelijk drie uur (goddelijk en dus ontzettend nodig).

Donderdag

Donderdag vertrek ik rond 11 uur richting Maastricht! Het is tijd voor een feestje! Voor mijn werk – ik ben muziekcoach bij een grote organisatie voor mensen met een beperking – ga ik de komende drie dagen samen met een roadie touren door Limburg. We laten eerst onze spullen achter in de bed & breakfast en vertrekken vervolgens met een bus vol muziekinstrumenten, boxen, een tent en nog meer van dat richting het centrum van Maastricht. Het is écht een geweldige dag. Ik geniet van de interactie met cliënten, van al het muziek maken, van al het plezier en de gezellige sfeer. Rond half 10 zijn we weer in de b&b, maar slapen lukt nog niet echt: ik ben nog veel te opgewonden van deze dag, haha!

Vrijdag

 

De dag begint alweer vroeg: om negen uur zetten we ons tentje op in Hoensbroek. Daar beginnen we de ochtend met een half uurtje Tiroler muziek. Wat een ellende, haha! Gelukkig worden de cliënten er wel heel erg blij van en dat is uiteindelijk ons doel, dus helemaal prima. In de middag verkassen we naar een locatie negenhonderd meter verderop. Daar worden we heel hartelijk ontvangen, willen heel veel cliënten optreden en zit de sfeer er goed in. Het is wederom een heerlijk dagje en om vijf uur rijden we weer terug naar Elsloo, naar onze bed & breakfast.

In de avond komt een van mijn liefste vriendinnen langs. Ze woont in de buurt, daar in Zuid-Limburg, en dus is het een mooi moment om elkaar even te zien. Het is écht heel fijn om elkaar weer te spreken. We wandelen zo’n zeven kilometer, verdwalen een klein beetje, wandelen door een veel te donkere tunnel en langs het prachtige beekje van de foto hierboven (die op de foto meer een lelijke modderpoel lijkt, maar geloof me, het was echt heel pittoresk).

Zaterdag

Ik maak heel veel foto’s, maar er staan allemaal cliënten op en dus mag ik ze niet plaatsen. Dat doe ik dan dus ook niet ;). We zetten onze tent weer op in Hoensbroek, dit keer op een andere locatie, en het is één groot feest. We dansen, zingen, playbacken, trommelen en meer van dat. Het is zó fijn! De samenwerking met de roadie gaat ook fantastisch en het is vooral heel gezellig. Rond acht uur vertrek ik weer richting huis en om precies tien uur draai ik het slot van de voordeur open. Tijd om even bij te komen!

Zondag

Mijn wekker staat om half negen: het is weer tijd om een rondje te rennen over de Posbank. Ik heb er écht zin in, even lekker mijn lijf vermoeien (al heb ik echt hard gewerkt en veel bewogen de afgelopen dagen) en mijn hoofd leeg maken. Ik ren samen met mijn groepje zo’n acht kilometer en het gaat fantastisch.

In de middag trek ik mijn chilloutfit aan en ga ik héérlijk op de bank hangen. Ik kijk the Handmaid’s Tale en Teen Mom en besluit daarna een dutje te doen om even bij te slapen. In de avond maak ik nog een gezonde pizza en wacht ik tot Jorn weer thuis komt.

Het was een fijne, drukke week. Ik heb heel erg genoten en ben ook nog eens heel gelukkig met het mooie weer van de afgelopen dagen. Ik ben ook stiekem wel een beetje trots op mezelf, want ik heb rustig aan gedaan op de momenten dat het nodig was, zodat ik vervolgens weer met hernieuwde energie verder kon gaan. Ik leer het wel! 😉

You Might Also Like

7 reacties

 • Reageer Robin Schrijvers 31/05/2021 at 11:28

  Het was een leuke week zo te zien! Ik vind het fijn om u zo te zien genieten van die optredens, ziet er ook supercool uit! En dat bos waar je bent gaan wandelen ziet er ook wel echt de moeite uit, zeker met dat beekje!

  En haha, Ex on the Beach :p Da’s hier ook wel een guilty pleasure :p Ge komt toch wat tegen daar hé!

 • Reageer Audrey 31/05/2021 at 13:19

  Tof dat je in Limburg was! Altijd als ik foto’s zie van Zuid-Limburg denk ik: daar moet ik echt vaker gaan wandelen.

 • Reageer Luus 31/05/2021 at 15:46

  Hee je was super dichtbij! Ik had al gezien dat je in Limburg zou zijn maar wist niet waar. Leuk om te zien dat het écht dichtbij was. En fijn om te lezen dat je zo’n leuke dagen had 🙂 En dan ook nog zo goed bezig met rusten tussendoor, daar kan ik nog wat van leren haha.

 • Reageer Wendy 01/06/2021 at 06:26

  Wat een leuke week had je!
  Ik kijk dit jaar voor het eerst naar Ex on the Beach. XD Normaal gesproken blijf ik héél ver bij dit soort programma’s vandaan. Vreselijke televisie inderdaad. Maar omdat er de laatste tijd zo weinig om mij heen zo weinig gebeurt, vind ik de wekelijkse hoeveelheid drama bij EotB echt geweldig. Het geeft me iets anders om over na te denken dan alleen m’n eigen leven. Wát een figuren.

 • Reageer Angélica 01/06/2021 at 07:23

  Wauw jouw werk klinkt echt zo tof! 😀 Wat een gaaf weekend!
  En volgens mij ben jij gewoon een vioolwunderkind haha!

 • Reageer Hester 01/06/2021 at 10:01

  Haha ik vind het zo leuk om te lezen dat jij telkens fantastisch viool speelt bij je lessen zonder te oefenen, hoe dan 😀 Je werkevenement ziet er ook tof uit, sowieso heel leuk dat je wat deelt over je werk!

 • Reageer Lesley 01/06/2021 at 15:21

  Haha wow ik zou helemaal crazy worden van die mandala! Ik heb eens een kleurboek gekocht omdat ik dacht dat ik graag kleurde (met de nadruk op dacht), maar blijkbaar vind ik kinderkleurplaten met grote vlakken toch leuker dan al dat gepruts haha.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.