Dagboekje 1 • 2021

11/01/2021

Goedemorgen! Tijd voor een nieuwe week. Het belooft een gekke week te worden, met hele drukke dagen maar ook hele rustige dagen. Ik zie er een beetje tegenop, merk ik.

Ik breng eerst Jula naar haar andere moeder en rij dan weer naar huis. Eigenlijk zou ik ook nog vioolles hebben, maar dan zou m’n dag te vol worden en dus heb ik die verplaatst. Nu heb ik iets meer ruimte. Om elf uur ben ik aan het werk, ik moet wat overleggen en neem daarna de stagevoorwaarden voor mijn stagiaires door. Best wel pittig! Tussendoor komt Jorn ook nog even om me te steunen: ik zie een beetje op tegen een afspraak en vind het extra fijn als hij er dan is.

In de middag komt mijn SPV-er. Het lijkt altijd alsof het precies het goede moment is dat hij komt, want ik voel me al een week of twee wat minder goed. Niet vreselijk slecht, maar ook niet heel vrolijk en gelukkig en dus is het fijn om even met hem te kunnen praten. Tijdens onze gesprekken komt altijd ieder onderwerp dat in mijn leven een rol speelt wel aan bod, heel fijn. Zo voelt het alsof ik echt even mijn hart kan luchten. We wandelen naar een heel hoog punt en daarbovenop maak ik deze foto: je kunt alleen écht niet zien hoe hoog we eigenlijk zijn. Het is hier zo mooi, maar op de foto lijkt het alleen maar bruin. 🙁

’s Avonds kijken Jorn en ik naar Big Brother (mwah), Wie is de Mol? (wel leuk) en de Ridder (vermakelijk). En om elf uur ben ik zo moe dat je me eigenlijk wel op kunt vegen, haha.

Dinsdag

Ik heb een lange werkdag voor de boeg met alleen maar beeldbel-afspraken. En eerlijk? Ik zie daar dan best een beetje tegenop, want ik vind beeldbellen echt vermoeiend en zo’n volle dag voelt dan als nogal veel. Gelukkig gaan ze allemaal heel voorspoedig en kan ik op een positieve manier mijn dag afsluiten. Heel fijn! Dit screenshot maak ik overigens als we tijdens een overleg even pauze hebben, ik zit niet met lege ruimtes te praten :p.

In de avond moet ik weer hardlopen, maar daarvoor doe ik even een dutje. Echt nodig! Het hardlopen gaat trouwens fantastisch, ik word er helemaal gelukkig van (zoals je hierboven op de foto ziet :)) en dat is het allerbelangrijkste, toch? Ik loop een hoog tempo voor mijn doen en ik kan nog prima blijven kletsen en dat voelt als een echte overwinning.

Woensdag

Het is alweer woensdag! Ik heb de afgelopen twee dagen veel gewerkt, dus kan vandaag andere dingen doen. En dat doe ik in m’n nieuwe vintage jurkje, woehoe! Nee, schrik niet, ik heb niet m’n No Buy Challenge nu al verpest: ik had deze in december al besteld bij Betje Krul en die kwam gisteren binnen. Ben er superblij mee!

In de ochtend heb ik vioolles. Ik beken eerlijk aan m’n leraar dat ik minder geoefend heb dan ik zou willen. Dat is prima, we doen deze les rustig aan. Daarna rij ik naar huis en lunch ik samen met Jorn (en werk ik toch nog een beetje) om vervolgens samen met Jorn op kraamvisite te gaan bij een vriendin van hem. Heel leuk, kleine baby’s zien :)! In de avond doen we niet zoveel bijzonders: ik blog, Jorn werkt en we kijken een aflevering van de Ridder. Altijd leuk.

Donderdag

Yes, mijn lievelingsmensje is er weer. Ze duikt meteen bovenop Fendi, haha. Ik schreef deze post over hoe de liefde tussen hen gegroeid is 🙂 Zo mooi om te zien!

We gaan even naar het dorp, daarna naar een vriendin van mij en haar dochter en Jula speelt daar superfijn. Zo leuk om te zien dat die twee het zo goed met elkaar kunnen vinden. Als we thuis zijn, wil Jula alleen nog maar spelen met dit speelgoed: drie bananen met poppetjes erin. Ze vindt het helemaal geweldig, haha.

Vrijdag

Het is vrijdagochtend en ik zit bij de psychiater. Ik moet twee belangrijke dingen met hem bespreken (het afbouwen van een medicijn + het continueren van mijn therapie) en dat gaat allebei heel erg goed. Als ik thuis ben, zijn Jula en Jorn (die paste op) koning en koningin aan het spelen, haha. Het ziet er fantastisch uit!

In de middag is het tijd voor thuisonderwijs. We maken allerlei letterbladen en rekenopdrachten. Het is fijn dat ik vrij ben en dus de tijd heb om Jula te helpen met al mijn aandacht. Het gaat heel goed! Na het huiswerk komt de dochter van een vriendin bij ons spelen. Dat is heel gezellig! Ze mag zelfs poffertjes blijven eten :).

In de avond ga ik tegelijkertijd met Jula naar bed, anders red ik het de volgende dag niet qua energie. Ik slaap gelukkig – zoals altijd – heel snel in.

Zaterdag

Ik maak vandaag geen foto’s. Ik breng Jula naar mijn ex, maar daarvoor lunchen we nog even bij mijn ouders. In de middag krijg ik ineens zin om het huis schoon te maken en ik begin aan een 2-uur-durende schoonmaaksessie. Dat gebeurt me nou nooit! Ik maak écht alles schoon op de benedenverdieping en dat is heel fijn. Aan het einde van de middag kot Jorn bij me en gaan we naar vrienden om spelletjes te doen. Wat een fijne dag!

Zondag

Er staat een rondje rennen op het programma om kwart voor 10 met iemand die een stuk sneller is dan ik. Het wordt een héle pittige run, waarbij mijn hartslag zelfs over de 200 (!) gaat, haha. Gelukkig herstelt het zich daarna snel weer, maar het verklaart wel waarom ik in de middag zo ontzettend moe en koud ben. We rennen drie kilometer heuvel op en drie kilometer heuvel af en het is onderweg nogal glad, dus je moet hard werken om je evenwicht te bewaren. Maar vooral de klimmetjes vind ik vandaag ontzettend heftig, jeetje.

De rest van de dag doe ik niets meer. Ik lig op de bank, kijk wat programma’s terug, lees een beetje en schrijf deze blogpost. Precies zoals ik het bedoeld had! Ik ga op tijd naar bed, want heb morgen weer de hele dag presentaties te geven en ik wil graag dat dat goed verloopt en dat ik uitgerust ben. Ik vind het gelukkig een stuk minder spannend dan de vorige keer omdat ik het nu al eens gedaan heb en het (eigenlijk) toch wel heel goed ging toen. Hopen dat dat morgen weer het geval is!

You Might Also Like

8 reacties

 • Reageer Audrey 11/01/2021 at 10:21

  Ooo, die kleuren van die jurk, echt te gek! Het gaat zeker goedkomen met die presentaties vandaag!

  • Reageer Anne 15/01/2021 at 12:08

   Dankjewel, lief van je!

 • Reageer Irene 11/01/2021 at 14:08

  Die jurk ziet er echt super mooi uit! En die prent daar aan je muur op de laatste foto vind ik ook prachtig.

  • Reageer Anne 15/01/2021 at 12:08

   Ah dank je! Die is van Liekeland 🙂

 • Reageer Angélica 11/01/2021 at 16:40

  Ha je nieuwe jurkje ziet er leuk uit, heerlijk kleurrijk 😀
  En wow hartslag over 200, heftig hoor! Dan heb je zeker hard gewerkt! Ik hoop dat vandaag alles goed is gegaan, maar dat zal vast en zeker 🙂

  • Reageer Anne 15/01/2021 at 12:08

   Het ging heel erg soepel maandag, gelukkig 🙂 En ja, ik heb echt hard gewerkt.. stond er zelf ook van te kijken, haha.

 • Reageer Lesley 11/01/2021 at 21:43

  Dat jurkje ziet er supertof uit! En ik kijk ook naar Big Brother, maar vind het eigenlijk echt rotzooi haha. Ik vind het stomme deelnemers, saaie opdrachten en mweh.

  • Reageer Anne 15/01/2021 at 12:09

   Thanks! En ja, rotzooi is het. Ik ben gestopt met kijken! 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.