Dagboekje #20

18/05/2020

Maandag

Van Jorn krijg ik voor Moederdag een superlief cadeautje: die foto van Jula en mij daarboven in het midden op hout afgedrukt. Staat nu nog op een rommelig plekje, moet in mijn nieuwe huis (dat er hopelijk toch echt binnenkort gaat komen) een betere plek krijgen vind ik.

Over nieuwe huizen gesproken! In de middag ga ik weer kijken bij een huisje en ja hoor, ik word meteen weer helemaal verliefd. Zelfs de vensterbanken in dit huis zijn prachtig! Verder is het vooral helemaal af (in tegenstelling tot het vorige huis waar ik ging kijken) en zie ik mijzelf en Jula daar al helemaal wonen. Ik besluit om een bod uit te brengen, dus de spanning begint weer..

Na de bezichtiging rij ik door naar Jorn. We gaan verder met de sollicitatiefilm voor een superleuke vacature (op het gebied van muziek) die ik heb gezien. In deze film zing ik een liedje van Belle & Sebastian en begeleid ik mezelf op piano, gitaar, ukelele en met een eitje. Het is best nog wel een gepruts – al doet Jorn al het werk – om alles tegelijkertijd te krijgen, maar het lukt ons en het eindresultaat is geweldig!

Dinsdag

Ik begin de dag al vroeg met een wandeling door het park met de sociaal psychiatrisch verpleegkundige. De rest van de middag neem ik me voor om het hele huis grondig schoon te maken, maar in plaats daarvan begin ik aan Unorthodox, een serie op Netflix. Oeps.

In de avond heb ik vioolles via Skype. Ik heb niet zo heel veel geoefend, dus moet me zelf er een beetje doorheen kletsen, maar het gaat prima. Mijn vioolleraar vind dat ik ontzettend snel ga, dus dat is fijn om te horen.

Woensdag

Woensdag komt deze kleine lievelings weer bij me. Dat is echt ontzettend fijn! Ze is moe van school, dus mag van mij chillen op de bank met een filmpje en haar knuffels. Aan het einde van de dag krijg ik bericht van mijn makelaar: de verkopers hebben mijn bod geaccepteerd! Dat is echt ontzettend goed nieuws. Waarschijnlijk kan ik er nog sneller in dan in het andere huis, ook dat is fijn, maar al met al voelt dit zóveel beter aan dat ik heilig geloof dat dit zo voorbestemd was.

Woensdagavond heb ik muziektheater buiten in het park, allemaal op veilige afstand van elkaar. Dat is een beetje raar, maar wel weer heel fijn.

Donderdag

In de ochtend zijn we allebei nog een beetje moe van de avond daarvoor (Jula wilde per se niet gaan slapen toen de oppas er was, haha) en dus doen we wederom heel rustig aan met een filmpje en alle knuffels in bed. In de middag gaan we wandelen met Ronald en ’s avonds spoken we niet zo heel veel meer uit.

Vrijdag

Ik maak deze dag alleen maar praktische foto’s, eigenlijk, waaronder deze hierboven: in mijn nieuwe huis passen niet al mijn meubels in mijn woonkamer en dus moet ik kiezen. Ik kijk hoe mijn televisie eruitziet op deze kast (lelijk) en zet daarna alles weer terug zoals het stond. Dan gaat de boekenkast naar de werkkamer, ook prima.

’s Middags komt een vriendin van me op bezoek en ’s avonds komt Jorn voor het moordmysterie dat we met vrienden hebben, ik ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn via Zoom. Uiteindelijk wordt het een leuke, rare avond en gaan we veel te laat slapen..

Zaterdag & zondag

En dus zijn we op zaterdag allebei een beetje brak. In de middag komt mijn moeder en ik vergeet helemaal om foto’s ergens van te maken en dat terwijl we goddelijk Indiaas hebben gegeten en ook nog een fijn stuk gewandeld hebben.

Op zondag doe ik niet zoveel bijzonders en dus helemaal niets dat fotowaardig is: ik lig vooral lang in bed en doe even wat boodschappen. Geen spannend weekend, maar wel fijn om even bij te komen van de drukte van afgelopen week.

You Might Also Like

3 reacties

 • Reageer nina 18/05/2020 at 09:41

  ohhh zo fijn dat het huis doorgaat!!

 • Reageer Karina 18/05/2020 at 12:54

  Wat snel en leuk nieuws nadat je vorige bod toch niet doorging. Gefeliciteerd!

 • Reageer Saskia 20/05/2020 at 15:27

  Yaya voor het huis! 🙂
  Nogmaals gefeliciteerd, blij voor je.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.