Dagboekje 18, 19 en 20 (kort hoor, geloof me) • 2022

23/05/2022

Hoe graag ik ook zou willen, het lukt me niet om de tijd te nemen en rustig te gaan schrijven. Voor ik het weet is de dag voorbij, kan ik mijn ogen vrijwel niet meer open houden en me er al helemaal niet toe zetten om nog achter mijn laptop te kruipen. Ik maak nog wel veel foto’s omdat ik me steeds voorneem om mijn dagboekjes wel bij te houden, maar voor ik het weet is het weer maandag en voor ik het weet is het weer dinsdag en zo gaat het maar door. Waar ik dan zo druk mee was?

Nou, met deze vriend bijvoorbeeld. Voor de oplettende kijker: nee, dit is inderdaad niet Fendi. Dit is Flip en sinds een week woont hij bij ons. Hoe hij hier kwam is een lang verhaal (waarvan ik nog steeds niet helemaal zeker weet wat nou precies waar is), maar dat hij mag blijven is wat zeker is en dat hij ontzettend lief is, is een tweede. Het was niet per se mijn plan om nog een kat aan ons huishouden toe te voegen, maar het ging nogal snel allemaal. Gelukkig wist ik al wel dat het laten samenwonen van twee ‘vreemde’ katten een behoorlijk proces is en dat dat vooral tijd nodig heeft. En dus woont Flip voor nu nog even in een klein kamertje, mag hij af en toe op expeditie door het huis (en Fendi op de kamer van Flip, maar daar heeft hij nog niet zoveel zin in) en ben ik hard aan het nadenken over een constructie om de deur een klein beetje te openen en iets daarvoor te maken zodat ze elkaar wél kunnen zien, maar niet naar elkaar toe kunnen.

Door het warme weer kreeg ik steeds meer zin om aan de slag te gaan in de tuin en dus verplaatste ik de palletbank naar het hoekje bij de schuur (waar vrijwel altijd schaduw is, echt fijn als het zo warm is) en kleedde het een beetje aan. Niet veel later kocht ik ook nog plantjes om de regenpijp een beetje te maskeren en inmiddels ben ik op zoek naar nog drie pallets om de bank iets groter te maken, want het is écht fijn, maar ook altijd een beetje vechten (liefdevol hoor, dat wel) met Jula voor het lekkerste plekje!

Ook was er nog de avondvierdaagse! Jula wilde héél graag meelopen en nou, waarom ook niet? Ik liep drie van de vier avonden met haar mee en de eerste avond bleek wat langer te zijn dan de vijf kilometer die het zou moeten zijn. Dat was dus pittig. De dagen daarna ging het echt heel erg soepel en op de laatste dag was Jula trotser dan ooit op haar allereerste medaille. ♥

Oh en: ik bleef hardlopen. En het ging goed. Ik rondde de beginnerscursus weer af (hoera!) en maakte hele, hele spannende plannen voor volgend jaar waar ik vast later nog wel meer over zal schrijven. Vrijwel iedere keer na het rennen dacht ik ‘ah, dat was weer fijn’ en ik kan soms bijna niet geloven dat ik zo’n ommezwaai heb gemaakt in mijn gedachtegang en los heb kunnen laten dat het altijd maar beter en sneller moet. Ik ben gewoon heel blij dat het weer gaat, ik vind het helemaal niet erg om rustig aan te doen en wil vooral vaak en graag om me heen kijken om te genieten van de natuur.

En verder zat ik niet stil. Zeker niet. Ik werkte eigenlijk iets teveel en probeerde dat ook weer te compenseren, had gedoe met medicijnen en vergoedingen en kreeg daar meer dan een punthoofd van. Moest leren hoe ik moet omgaan met kinderen in de buurt die komen spelen bij Jula (en dan vooral: hoe vaak en hoeveel, eigenlijk) en de bijbehorende ouders en al hun dingen. Ik oefende nog steeds niet voor mijn vioolles en dat was – helaas – te merken en nam me minstens duizend keer voor om nu echt eens een plan te maken voor de komende weken. Uiteindelijk deed ik dat laatste wel en probeerde ik een beetje orde te scheppen in de chaos. Niet alles hoeft altijd meteen en soms mag ik gewoon ook even niets doen, maar die tijd moet ik eigenlijk gewoon plannen want anders kom ik er niet aan toe. En hopelijk ga ik ook weer wat meer schrijven, want ik mis het eigenlijk best wel.

You Might Also Like

4 reacties

 • Reageer Angélica 24/05/2022 at 07:01

  Welkom Filip 😀 Filip en Fendi lijken wel echt op elkaar! Ik hoop dat ze het gezellig gaan hebben samen 🙂
  En zo leuk de avondvierdaagse, brings back memories haha. Is de 5e medaille nog steeds zo’n mooie ‘gouden’? Of weten jullie dat pas over 5 jaar? 😉

 • Reageer Blog by Linda 25/05/2022 at 10:55

  Ik dacht dat ik best een oplettende kijker was, maar ik had helemaal niet door dat dit niet Fendi was, haha.. Misschien als ze (in de toekomst) naast elkaar zitten 😉

 • Reageer Hester 25/05/2022 at 19:46

  Hee ik dacht ook heel even dat het Fendi was hoor! Wat leuk, en ook dat Flip al gelijk is meegenomen in het stukje over jou (jullie) in je sidebar 🙂 Take care! X

 • Reageer Audrey 28/05/2022 at 18:35

  Hoi Flip! Take care, lieve Anne. Je eigen geluk en welzijn gaan boven alles! Ik lees je graag weer zodra je de rust daarvoor vindt.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.