Dagboekje #17

27/04/2020

Maandag

Vandaag krijg ik naar alle waarschijnlijkheid te horen of de verkopers van het huisje mijn bod accepteren. Ai, heel spannend! Ik kijk om de tien minuten op mijn telefoon om te zien of de makelaar al gebeld heeft.

In de ochtend heb ik vioolles. Dat gaat niet zo denderend omdat ik altijd best wel zenuwachtig ben als ik voor moet spelen voor mijn docent. Heel sukkelig, eigenlijk. Maar ik kan het niet helpen, haha. Het is dus voornamelijk gekras wat ik laat horen en toch zegt hij nog dat het prachtig is. Geweldig, zo’n leraar. 😉

Daarna rijd ik door naar mijn ouders want daar is Jula! We spelen in de speeltuin, voeren de eendjes en doen thuis nog een spelletje Eenhoorn Flonkerglans.

Dan krijg ik in de middag het verlossende antwoord van de makelaar: de verkopers hebben mijn bod geaccepteerd, met als voorwaarde dat ik pas in september erin kan. Maar dat is prima voor mij (ook al is het een beetje jammer), dus het is een deal! 🙂 Ik ben superblij! Mijn ouders zijn heel lief en kopen taartjes en bloemen voor me om het te vieren. Die zet ik thuis meteen in een vaas.

Dinsdag

Ik heb voor de zoveelste nacht op rij een onrustige nacht waarbij ik vooral heel veel droom en niet echt uitrust. Rond vijf uur word ik wakker en kan ik niet meer slapen, uiteindelijk val ik gelukkig om half zeven weer in slaap. Ik had gehoopt dat de onrust een beetje af zou nemen nu er duidelijkheid is over het huis, maar kennelijk is dat nog niet het geval.

Ik ben bij Jorn thuis bezig met de film van onze vakantie begin maart. Ik vind dat projecten altijd heel leuk om te beginnen (dat deed ik eind maart al), maar het lukt me nooit zo goed in mijn eentje om het af te maken. Daarom is het fijn dat we nu samen kunnen werken. Ondertussen bel ik ook met de hypotheekadviseur en begin ik aan al het papierwerk dat komt kijken bij het kopen van een huis. Poe, wat een gedoe is dat toch.

Aan het einde van de middag maken we een wandeling door het bos bij zijn huis. Het is er zo mooi en ook best rustig, wat wel fijn is om goed afstand te kunnen houden van elkaar. Ik geniet de afgelopen weken zo ontzettend van het buiten zijn, zeker met temperaturen als deze.

’s Avonds heeft Jorn een Skype-overleg en kijk ik de Mol terug. Jemig wat is het spannend! Ik weet weer helemaal hoe leuk ik dit programma eigenlijk vond voordat het zo veranderde in Nederland. Mijn mol is eigenlijk vanaf het begin af aan al Bart en daar blijf ik bij. 😉 Al zou ik me ook heel goed kunnen voorstellen dat Jolien dit jaar de mol is.

Woensdag

Jorn en ik slapen heel erg lang uit (en dat is heel fijn en voelt ineens heel erg nodig?) en in de middag loop ik pas weer terug naar huis. Zo mooi, door het park terug in het zonnetje! Dat ga ik wel missen als ik niet meer in Arnhem woon: al die fijne parken die we hier hebben. De rest van de middag doe ik allemaal nuttige dingen in huis.

’s Avonds heb ik een quiz met mijn muziektheatergroep via Zoom. Ik win niet, maar ben ook niet de slechtste dus all is good. 😉 Het is vooral heel leuk!

Donderdag

Ik begin mijn dag weer eens met een rondje hardlopen over de bruggen. Het gaat echt best moeizaam en ik heb geen idee waarom het de ene keer zo lekker gaat en ik de andere keer zo aan het vechten ben tegen mezelf. Dit was dus zo’n loopje dat een gevecht was: ik kwam er gewoon niet lekker in. Helaas.

In de middag heb ik een sollicitatiegesprek (heel spannend) en daarna blijf ik nog een beetje hyper. Ik besluit om naar m’n ouders te gaan, dus ik stap rond etenstijd in de auto.

’s Avonds loop ik met mijn broer en moeder nog een rondje door de weilanden rondom hun huis.

Vrijdag

Ik ben al vroeg wakker want vanochtend hoor ik meer over mijn sollicitatie, maar het duurt best lang voordat ze bellen.

Ik oefen braaf voor mijn vioolles. Het klinkt nog steeds niet echt mooi wat ik doe, maar er zijn in ieder geval liedjes in te herkennen en dat vind ik al heel wat ;-). Rond twaalf uur word ik gebeld dat ik niet door ben naar de volgende ronde. Dat is jammer, maar oké. Ik geloof dan altijd dat het nog niet voor mij was.

’s Middags komt Jula! We eten een ijsje, spelen met haar knuffels en genieten vooral van elkaars gezelschap.

Zaterdag

We spelen heel lang met dit klikbare sieradensetje van de Hema! Superleuk. Ik vind het zelf stiekem ook gewoon leuk.

’s Middags wil Jula zonder zijwieltjes fietsen. Dat gaan we dan maar eens proberen :-)! Mijn vader helpt haar met op- en afstappen en het gaat al heel goed. Zo leuk om te zien!

In de avond ga ik nog een stukje wandelen met mijn moeder. Je bent vanuit hun huis al heel snel in het buitengebied, dus dat is heel fijn wandelen. Ik probeer de laatste tijd steeds meer te bewegen en dat lukt heel goed!

Zondag

Mooi plaatje hè? Mijn moeder en ik rennen zeven kilometer (met een paar wandelpauzes) en dat is heerlijk!

Daarna doen we een picknick op het dakterras van mijn ouders met koffie (melk voor Jula) en wat lekkers.

In de middag fietsen we naar de ijssalon om een ijsje te halen. Jula kan inmiddels helemaal zelf fietsen zonder zijwieltjes, zo knap! Ze vindt het ook echt leuk om te doen. De rest van de middag spelen we heel veel tikkertje en kweek ik wat extra sproetjes.

Ik heb een hele fijne week gehad, met natuurlijk het goede nieuws over m’n huis. Hoera! Ik hoop dat aankomende week minstens zo fijn zal worden :).

You Might Also Like

3 reacties

 • Reageer Angélica 27/04/2020 at 08:20

  Ah Jula wordt al zo groot! Wat goed dat ze al zonder wieltjes kan fietsen (ik weet nog wel hoe belangrijk dat moment voor mij was haha).
  Ik ben ook weer begonnen met hardlopen nu, maar 7km tik ik nog niet aan haha. Respect!

 • Reageer Irene 27/04/2020 at 11:25

  Ik was er de laatste weken echt 100% zeker van dat Jolien de mol was maar dan begon ik toch te twijfelen tussen haar en Alina :p Ik weet het antwoord al want we hebben gisteren gekeken 😀 Ik vind kindjes op van die kinderfietsjes altijd zo schattig om te zien, haha. Super fijn dat ze zonder zijwieltjes kan fietsen ^^

 • Reageer Tamara 27/04/2020 at 19:06

  Wat worden ze al zo groot, wat fijn dat ze nu kan fietsen zonder zijwieltjes! Het ziet er uit als een heel fijne week, zo veel bewogen ook!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.