Dagboekje 17 • 2021

03/05/2021

Maandag

Hallo wereld! Het is maandagochtend en ik word wakker met Jula naast me in bed. Helaas komt er een einde aan ons fijne ‘meidenweekend’ en moet ze weer naar school. We balen er allebei een beetje van. Nadat ik Jula op school heb afgezet, rij ik door naar Arnhem. Ik heb een afspraak met mijn leefstijlcoach en heb er eigenlijk best wel zin in, want de afgelopen weken heb ik veel bewogen en heel gezond gegeten. Dat heeft, als ik op de weegschaal sta, zeker zijn vruchten afgeworpen. Hoera! Het lijkt erop alsof ik eindelijk – in combinatie met mijn medicatie die het afvallen bemoeilijkt – heb gevonden wat voor mij werkt en dat is héél fijn. Ik ben trots!

Ik rij vervolgens door naar de andere kant van de stad: tijd voor vioolles! Ik heb wederom niet geoefend, sterker nog: ik heb mijn viool in de afgelopen twee weken geen één keer aangeraakt. Ik doe echt mijn best om vaker te oefenen en het in mijn routine te krijgen, maar op de één of andere manier lukt het me gewoon niet. Het helpt ook niet echt dat het iedere keer heel goed gaat tijdens de les, zelfs als ik niet oefen. Mijn vioolleraar constateerde dat ik misschien te gemakkelijke stukken heb gekregen en heeft me weer wat meer uitdaging gegeven. Ik ben benieuwd hoe dat zal uitpakken. En ik ga écht mijn best doen om wat vaker te oefenen, want ik vind het spelen zo leuk!

Als ik weer thuis ben, besluit ik om even wat nuttige dingen te gaan doen en daarna te gaan chillen. Die nuttige dingen houden vooral in dat ik écht even op moet ruimen, want Jula en ik hebben er de afgelopen dagen een rommel van gemaakt. Ik had gewoon tussendoor geen zin om op te ruimen, ook maar weinig tijd ervoor en wilde de tijd die we wél hadden besteden aan leukere dingen. Dus moet ik nu nog even ploeteren, haha! Ik ruim op, zet een wasje aan en plof daarna neer op de bank. Na een kwartiertje komt Jorn thuis. Hij is een weekend weg geweest met vrienden en het is heel fijn om elkaar weer te zien.

We zijn allebei moe, dus na het eten gaan we op de bank hangen met een tompouce! We kijken de Verraders terug en jemig, ik vind het steeds slechter worden. Het helpt ook niet dat inmiddels vrijwel alle leuke kandidaten uit het spel zijn en ik de overige kandidaten behoorlijk stom vind. Daarna kijken we de Mol en daar word ik dan wél weer heel gelukkig van! Ik zit in een gigantische tunnelvisie op Sven. Ik kan niets anders meer dan denken dat hij de mol is, haha.

Dinsdag

De wekker staat héél vroeg: om tien voor half zes! Dat is lang geleden. Vroeger – een paar jaar geleden – stond ik nog wel eens zo vroeg op om te gaan sporten voor het werk, maar tegenwoordig werk ik minder en kan ik dus wat langer blijven liggen als ik wil sporten. Ik heb afgesproken met Eefje om een ochtendwandeling te maken zo rond zonsopkomst. Het is écht heel erg mooi! We lopen een klein rondje van ongeveer vier kilometer, stoppen af en toe voor wat foto’s en genieten van de natuur. Wat een heerlijke manier om mijn dag te beginnen!

Als ik terugkom, besluit ik nog even in bed te gaan liggen en dat had ik beter niet kunnen doen. Vaak als ik nog even ga slapen nadat ik wakker ben geworden, word ik heel suf en juist vermoeider wakker. Je zou denken dat ik daar eens een keer van ga leren, maar ik blijf hardnekkig proberen om die extra uurtjes slaap te pakken! In de middag doen Jorn en ik nuttige dingen: zo wonen we eigenlijk al samen, maar moeten we nog héél veel praktische dingen daarvoor regelen. We blijven het maar uitstellen, dus nu is het moment om het te gaan plannen. Dat doen we. Daarna gaan we nog even aan de slag met de voorbereidingen voor ons festival (vertel ik vast nog wel eens meer over) en daarna is het tijd om heerlijk in de tuin te zitten. Yes!

Tijd om een rondje te rennen! Er staan weer vijf kilometers op het programma en ik heb er zin in. Het hardlopen gaat fantastisch: ik ren een snelle tijd (voor mijn doen dan, hè) en ik geniet er ook nog eens van én we spotten nog wat zwijntjes tijdens de loop. Ik word er veel gelukkiger van ik dacht om wild te spotten, iedere keer als ik weer iets zie, ben ik zo enthousiast als een klein kind, haha. Naast deze zwijntjes stond overigens ook nog een heel mooi hertje naar ons te kijken. Zo mooi!

Woensdag

In de ochtend ben ik aan het werk. Eerst spreek ik de stagiaires die ik begeleid en daarna is het tijd voor een heel leuk onderdeel: ik mag een karaokelijst samenstellen voor mijn werk. Ik heb écht de allerleukste baan die er bestaat. We gaan de komende weken op pad met een soort reizende karavaan met allerlei muzikale activiteiten voor onze cliënten en daar hoort ook karaoke bij. Aan mij dus de schone taak om de beste karaokeliedjes uit te zoeken en samen te brengen in een lijst. Ik geloof dat het me goed gelukt is!

In de middag ga ik zo’n tien kilometer wandelen met een oud-collega. We spreken af dichtbij mijn huis, in het natuurgebied dat grenst aan het dorp waar ik woon. Na een half uurtje wandelen, hebben we weer geluk: zwijntjes en hun jonkies! We blijven even staan kijken en vervolgen daarna onze tocht. Het is echt perfect weer om te wandelen, ik voel me fit en sterk en ben aan het genieten.

Als ik weer thuis ben, ga ik als een razende aan de slag met wat huishoudelijke taken. Ik ben allesbehalve een huishoudelijk wonder, heb er een behoorlijke hekel aan, maar als ik het maar allemaal achter elkaar doe, valt het me nog wel mee. Daarna drapeer ik mezelf in de tuin en geniet ik van de aanblik van deze knapperd! Fun fact: ik wilde deze foto ‘knappefendi.jpg’ noemen, maar die bleek al te bestaan op mijn computer, haha. Ik ben echt verliefd op deze kater, niet normaal!

Donderdag

In de ochtend ben ik aan het werk. Daarna stap ik in de auto om Jula op te halen van school. Ze is erg blij om me weer te zien (gelukkig maar!) en eigenlijk vooral om Fendi weer te kunnen knuffelen, haha. Ze roept meteen dat ze weer wil knutselen, dus dat gaan we doen.

Vervolgens krijg ik een werkmailtje waar ik niet zo gelukkig van word: in al mijn enthousiasme heb ik iets niet zo handig aangepakt. Daar baal ik dan sowieso al van, maar het mailtje is zo geschreven dat het een beetje lijkt alsof het ook maar mijn eigen probleem is en ik het zelf moet zien op te lossen. Dat vind ik ingewikkeld in een gezamenlijk project. Ik baal er echt van, bedenk oplossingen en bel even later degene die me mailde om het erover te hebben. Gelukkig valt het allemaal mee en aan het einde van de avond blijkt mijn probleem te zijn opgelost. Gelukkig maar!

Samen met Jula en Jorn kijk ik nog ‘Nieuwe Baasjes’ en terwijl we dat doen, ligt Fendi naast ons te slapen. Dit soort momenten ervaar ik echt als perfect: dan voelt het als compleet, dan is iedereen er. En dat is zo’n fijn gevoel! Ik voel me ook wel een beetje oud (?) en zoetsappig als ik dat schrijf en voel, maar ik denk dat ik dat misschien ook maar gewoon ben. Haha!

Vrijdag

Om half zeven gaat de wekker en na iets meer dan een uurtje vertrekken Jula en ik richting haar school. Ze mag de hele week al iets met wieltjes meenemen (zo heeft ze al haar loopfiets en step meegenomen) en vandaag heeft ze gekozen voor haar skateboard. Dat is echt hilarisch, haha! Ze kan het nog niet echt, vindt zelf van wel en ziet er vooral heel schattig uit op haar roze skateboard. Nadat ik Jula heb afgezet, rij ik naar mijn ouders en met hen vertrek ik naar het bos om een rondje hard te lopen. Inmiddels heb ik mijn hardloopfrequentie weer opgehoogd naar drie keer per week en daar ben ik erg blij mee! Ik ren op dinsdag en vrijdag het liefst een rondje van vijf kilometer (soms iets meer, maximaal zes) en wil dan op zondag een langere afstand lopen (zo rond de zeven of acht kilometer). Het rennen gaat lekker, ik voel me fit en sterk en geniet.

Twee uur later sta ik met mijn moeder in een hardloopwinkel. Het is écht tijd voor een nieuw paar hardloopschoenen. Mijn oude kocht ik toen ik meedeed aan de Stevensloop en dat is inmiddels al vier jaar geleden. Oeps! Ik kies voor trailschoenen omdat ik zoveel (of vrijwel alleen nog maar) in het bos loop en ben er héél blij mee. Dat wordt genieten als ik weer ga lopen!

Ik lunch bij mijn ouders en rij daarna door naar mijn psycholoog. Best een drukke dag, eigenlijk. Ik verwacht een gewoon gesprek, maar wat blijkt: zij heeft de uitslagen van het intelligentie-onderzoek en het onderzoek naar ADHD dat ik pas geleden heb gehad. Ik was er vanuit gegaan dat ik dat pas dinsdag bij mijn psychiater terug zou horen, dus dit is wel even spannend. Over de uitkomst van de onderzoeken heb ik een post geschreven: deze.

Aan het einde van de middag ben ik écht moe (en als ik zo teruglees, begrijp ik ook wel waarom: het was best een intensieve dag!). Ik doe wat huishoudelijke dingetjes, maak deze bloemkoolbodempizza voor Jorn en mij en besluit dat we die op de bank mogen opeten terwijl we Lang Leve de Liefde kijken, haha. Even helemaal niets, heerlijk!

Zaterdag

In de ochtend is het tijd voor Jula’s zwemles. Omdat mijn ex vanwege een blessure niet kan autorijden, breng ik Jula elke week heen en weer naar zwemles. Dat is een redelijk onhandig ritje, want ik moet behoorlijk omrijden om Jula op te halen, maar: het is wel heel gezellig en fijn om Jula weer even te zien! Tijdens de zwemles drink ik koffie met een andere moeder in de zon en dat is zoals iedere week weer heel gezellig. Van de badmeester horen we vervolgens dat Jula het héél goed tijdens de zwemles en dus ben ik ook nog eens heel trots.

In de middag heb ik geen plannen en dat vind ik heerlijk! Het is lang geleden dat ik een middagje voor mijzelf had – Jorn is de hele dag filmen en Jula is bij mijn ex – en dus kan ik helemaal mijn eigen gang gaan. Ik nestel mezelf op de bank met de finale van Glow Up en doe daarna even een dutje. Na een uurtje word ik wakker en ik blijf nog even in bed liggen, tot ik een heleboel kabaal vanuit de woonkamer hoor. Vervolgens klimt Fendi de trap op omhoog en staat voor mijn slaapkamerdeur te mauwen, haha. Ik denk dat hij even wilde laten weten dat hij een paar potten had omgegooid, want toen ik beneden kwam trof ik dit tafereel aan. We hebben een buurkat waar Fendi een soort haat/liefdeverhouding mee heeft en die kat komt nogal vaak voor ons raam staan. Vervolgens doen Fendi en die kat een soort stare off door de gordijnen heen en Fendi klimt dan helemaal tussen de jaloezieën door en gooit vervolgens die bloempotten om.

Zondag

Het is alweer zondag! Ligt het aan mij of gaat de tijd echt veel sneller als het lente is? Ik heb me de dag ervoor opgegeven om acht kilometer te gaan rennen, dus dat ga ik doen. Ik loop uiteindelijk met vijf andere vrouwen en het gaat meer dan prima: het is wel écht een zware route met veel heuvels (en vooral veel steile dalingen, dus dan kan je niet zo lekker herstellen), maar het is ook heel erg mooi. Uiteindelijk ren ik 8.7 kilometer en daar ben ik heel blij mee! De volgende stap? Eens een keer 9 kilometer proberen, dat moet zeker lukken.

Na het hardlopen kruip ik nog even in bed en geniet van het liggen, haha. Mijn benen zijn echt wel moe en hebben rust nodig, dus dan vind ik het zo fijn om nog even in bed te liggen!

In de middag doe ik maar weinig bijzonders: Jorn kijkt voetbal en ik schrijf een beetje, lees wat op mijn telefoon en meer van die dingen. Jorn vertelt dat hij Fendi ’s ochtends weer heeft horen vechten (meh, we hebben een buurkat die een beetje agressief is, diezelfde waar ik hierboven al over schreef) en als ik Fendi nader inspecteer, ontdek ik een wondje boven zijn rechteroog. Arme Fendi! Hij is ook de hele dag rustig aan het slapen en onderneemt niet zoveel. Hopen dat hij niet ziek gaat worden!

In de avond is het tijd om onze kaasfondue uit te proberen, kijken we de Verraders (jemig, kon het seizoen nog slechter afgesloten worden?) en ga ik enigszins op tijd naar bed. Het wordt weer een drukke week!

You Might Also Like

10 reacties

 • Reageer Angélica 03/05/2021 at 08:19

  Ahhh knappe Fendi! 😀
  En echt knap hoor, die bijna 9km! Ik heb het hardlopen ondertussen weer opgegeven haha. Wellicht als het straks wat beter weer word… het zorgt voor mij toch altijd voor vage blessures. Ik mis de sportschool 🙁

  Het ziet er uit als een fijne week 🙂 En De Mol, ja! Ik weet het echt niet meer. Ik zat ook lang op Sven… maar.. ja. Hij of Annelotte denk ik. Mmm. Nu al zin om straks te gaan kijken weer 😀

  En zo leuk die zwijntjes! Ik heb dus nog nooit zwijntjes gezien, ook al ben ik geboren en getogen op de veluwe. Zo jammer 🙁 One day 😀

  • Reageer Anne 03/05/2021 at 10:52

   Ja, mooi is-ie hè? En thanks! Ik ben er zelf ook buitenproportioneel trots op, haha. Ook gewoon omdat mijn omstandigheden nu wel anders zijn dan toen ik dit een paar jaar geleden liep (lees: nogal wat kilo’s extra), dus dan vind ik het wel heel knap van mezelf dat het me nu ook lukt. Snap heel goed dat je de sportschool mist, overigens!
   Oef, ja, Annelotte zou ik een perfecte Mol vinden, haha. Maar ook omdat ik haar totaal niet verdenk, ze zou echt wel een hele goede actrice zijn als zij het blijkt te zijn. Maar dat zou ik ook van Sven vinden, trouwens.
   En jaaa, die zwijntjes en hertjes en eekhoorns zijn echt geweldig! Ik kan je aanraden om eens een keer in mijn omgeving te komen wandelen, hier zijn specifieke gebieden waar er echt heel veel te spotten zijn!

 • Reageer Audrey 03/05/2021 at 08:35

  Wat een fijne week! Ik zit ook nog steeds in de Sven-tunnel, ook al zou het me ook steeds minder verbazen als Lennart het blijkt te zijn.

  • Reageer Anne 03/05/2021 at 10:53

   Ja! En grappig, samen in de Sven-tunnel 😉 Ik vind inmiddels wel iedereen een beetje verdacht, althans, het zou nog steeds gewoon iedereen kunnen zijn natuurlijk. Ik hoop vanavond weer te kunnen kijken, ben heel benieuwd!

 • Reageer Luus 03/05/2021 at 10:03

  Ohh ik weer nog goed toen ik als kind en tiener ook op muziekles zat. Ik oefende ook nooit en het ging me best goed af in de les. Inderdaad helemaal niet stimulerend dan om thuis wat te doen haha. Maar ach, als het zo werkt. Hopelijk lukt het je me het moeilijkere stuk om we te oefenen!
  En wow wat een kms heb je deze week gemaakt. Vet goed bezig! Lijkt sowieso alsof je week echt heel fijn was. Weet nog goed een aantal weken geleden dat je je minder voelde. Toen ik deze post las dacht ik meteen ohh het lijkt nu echt week na week steeds beter te gaan!

  • Reageer Anne 03/05/2021 at 10:55

   Haha ja, ik was als kind op pianoles ook niet zo van het oefenen, herinner ik me nog. Ging eigenlijk ook altijd best goed, al had ik wel een hele strenge pianoleraar. Die had alles meteen in de gaten, haha. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog niet geoefend heb (we zijn een week verder), maar ik beloof bij deze heilig: er gaat vandaag nog geoefend worden! Haha!

   En ja, wat lief dat je dat opmerkt. Dat klopt helemaal. Ik zit echt in een hele fijne vibe, alles loopt gewoon goed. Ik geniet er ook wel heel erg van, moet ik zeggen.

 • Reageer Irene 03/05/2021 at 10:35

  Wow die zon! Zo mooi!
  Ik had dat vroeger ook altijd met celloles. Het lukte me niet om te oefenen en had vaak mijn instrument in de week niet eens vast gehad en dan tijdens de les ging het best wel goed.
  Ik twijfelde tussen Sven en Philip en was best verbaasd dat Philip er uit was. Nu zou het me dus ook totaal niet meer verbazen als Lennart de mol is :p

  • Reageer Anne 03/05/2021 at 10:56

   Wonderlijk hoe dat werkt hè? Bij mij was het in het begin met vioolles echt niet zo, maar inmiddels ben ik kennelijk op een punt gekomen dat het dus wel een beetje vanzelf lijkt te gaan.
   En oo! Ik wist nog niet dat Philip eruit was, haha. Ik hoop dat mijn vriend deze reactie niet leest, anders weet hij het ook al 😉

 • Reageer Robin Schrijvers 03/05/2021 at 16:00

  Ik zet mijn geld in op Lennart :p Wie ook de mol is, hij/zij heeft het supergoed kunnen camoufleren met alle rare activiteiten van Philip 😀 Ben ook heel benieuwd wat er vasthangt aan de rode knop met Isidoor in de volgende aflevering!

  Je blog deed me deze keer trouwens het water in mond krijgen :p Tompouce, bloemkoolpizza.. Ik heb echt honger nu haha :p

  • Reageer Anne 11/05/2021 at 09:10

   Ah, je hebt gewoon gelijk gekregen 😉 Ik zat nog volop in mijn Sven-tunnelvisie, haha. Was ook oprecht verbaasd toen ik ineens het hoofd van Lennart achter die gordijnen zag verschijnen! En ja, het was een week van goed eten, haha. 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.