Dagboekje 16 • 2021

26/04/2021

Maandag

Ik word – iets eerder dan de afgelopen dagen – wakker in het huisje in Nunspeet. Jammer, we gaan weer naar huis, maar tegelijkertijd ook wel fijn want deze overbezorgde kattenmoeder heeft Fendi heel erg gemist! Ik meen te zien dat Fendi ons ook heel erg heeft gemist. Hij komt extra knuffelen en kopjes geven. Overigens: dat kussen daar op links ‘moesten we kopen’ volgens Jula, want die zou Fendi mooi vinden. Haha!

Verder heb ik een hele fijne, relaxte dag. Ik heb geen afspraken, hoef ook niet te werken en kan dus lekker doen waar ik maar zin in heb. Dat resulteert in eventjes bloggen, wat series kijken en lekker koken.

Dinsdag

Ik begin mijn dag met een paar uurtjes werken. Daarna vertrek ik naar de praktijk van mijn psychiater: het is tijd voor het intelligentie-onderzoek. Dat is een hele gewaarwording! Ik ben ineens vet nerveus (had ik kunnen verwachten, eigenlijk), heel bang om te falen (oké, wist ik ook wel) en verbaas me over wat ik allemaal moet doen en weten. Al met al gaat het best prima – op de algemene kennis-vragen na, dan) en na anderhalf uur stap ik weer vrolijk de deur uit.

Om half zeven trek ik mijn hardloopkleding weer aan en stap ik op de fiets: tijd om een rondje te rennen! We gaan weer lekker het bos in, ik loop met één van mijn favoriete hardloopmaatjes en ondanks alle heuvels is het leven goed. Het is best lekker weer, de natuur begint er weer mooi uit te zien en ik voel me goed. Heel fijn!

Woensdag

Vandaag is een gekke dag. Ik vergeet dan ook om foto’s te maken. In de ochtend werk ik een paar uurtjes en daarna stap ik in de auto naar Jula’s school. Daar maken we met alle kinderen (en ouders) van de school een erehaag voor de rouwstoet. Vorige week is Jula’s juf plotseling overleden. Alle kinderen hebben een hart gemaakt dat ze omhoog houden. Het is zo mooi om te zien, al die kleine koppies met zo’n groot hart. Jula duwt ‘m vol trots hoog in de lucht. Ze gaat er zo knap mee om, ik ben heel trots op haar. Ze knuffelt lekker tegen me aan en grijpt mijn hand vast, zo fijn. Ik ben blij dat ze die troost kan vinden bij mij. Ik drink nog even koffie bij mijn ex en Jula en daarna stap ik weer in de auto.

Ik lunch even thuis en vertrek dan naar een locatie van de organisatie waar ik voor werk. Ik heb een leuk gesprek! Het gaat – natuurlijk – over muziek en ze zijn heel enthousiast. Dat belooft wat! Als ik thuiskom, heb ik nog een video-afspraak met mijn stagiaire (die heel goed gaat, ook heel fijn) en daarna ben ik wel redelijk op. Tijd om dr. Phil te kijken, haha.

Donderdag

Ik besluit om lekker lang in bed te blijven liggen en een beetje bij te slapen. Dat werkt!

Daarna is het al vrij snel tijd om Jula op te halen uit school. Onderweg zie ik dit veldje en ben ik zó blij dat de lente weer is begonnen!

Vorig weekend kocht ik dit speelgoedreismandje voor Jula bij de kringloop en vanmiddag geef ik het aan haar, nadat we even ‘gewinkeld’ hebben in ons dorp. Ze is er zó blij mee! Ze wil er de hele middag mee spelen: de kattenknuffel die op Fendi lijkt moet er dan in, ik ben dan moeder, zij is grote zus en Fendi is dan ziek. We vermaken ons er prima mee 😉

Vrijdag

Op vrijdag begint de dag al weer vroeg. Ik breng Jula naar school en rij daarna door naar mijn ouders: we gaan een rondje hardlopen in het bos. Uiteindelijk lopen we een fijne (en mooie!) 6.6 kilometer. Echt lekker! Daarna rij ik weer terug naar huis: ik moet om twaalf uur klaar zitten voor een lunchlezing van een gedragsbioloog. Hij heeft het gedrag van apen bestudeerd en gebruikt dat om het menselijk gedrag te verklaren. Heel interessant!

In de middag brengt mijn moeder Jula weer bij mij. Ze heeft koningsspelen gehad en is best wel een beetje moe, dus we kijken lekker op de bank een filmpje over Koningsdag. Deze foto stuur ik naar Jorn, want deze acteur vroeg een keer op een nogal bijzondere manier – in het bijzijn van mijn toenmalige vrouw – om mijn telefoonnummer, haha. Nu kwam hij dus ineens in dat filmpje voorbij!

Jorn is dit weekend een weekendje weg met vrienden en dus hebben Jula en ik het huis voor onszelf. Jula bestempelt onze dagen als ‘meidenweekend’ en ik besluit dat we bij elkaar mogen logeren. Vanavond komt Jula bij mij in bed, heel gezellig! Het wordt wel iets later dan mijn bedoeling is, vooral omdat Jula nog zo lang aan het kletsen is, haha.

Zaterdag

Onze dag begint vroeg. Heel vroeg. Jula is om 5.20 uur klaarwakker en wil niet meer slapen omdat ze zoveel zin heeft in de dag, haha. Ik probeer het uit bed gaan nog zo lang mogelijk te rekken, maar rond half zeven gaan we maar naar beneden en aan de dag beginnen. We doen wel even rustig aan, want we hebben een drukke dag voor de boeg. We beginnen met een nieuwe aflevering van kamp Koekieloekie kijken! Het is mijn favoriete kinderserie omdat de muziek écht geweldig is (onder andere gemaakt door Eefje de Visser) en het er vooral heel mooi uit ziet. En gelukkig vindt Jula het ook leuk, haha. Zo leuk dat ze het liefst op vijf centimeter afstand wil kijken (maar dat mag natuurlijk niet van mij, dus na deze foto kwam ze weer braaf naast me zitten ;)).

Daarna pakt Jula alle spullen in die ze mee wil nemen naar opa & oma vanmiddag. Het worden uiteindelijk vijf grote tassen vol, maar ik weet haar er van te overtuigen dat dat een beetje te veel is en uiteindelijk past het allemaal in één shopper. Prima!

Daarna is het weer tijd voor zwemles! Ik merk dat Jula – door het korte nachtje – een behoorlijk kort lontje heeft en ik heb de stille hoop dat de verandering van omgeving haar wel even goed gaat doen. Dat blijkt ook zo te zijn! Ik praat met de moeder van Jula’s vriendinnetje terwijl we buiten wachten en na veertig minuten mag ik haar weer binnen ophalen.

In de middag gaan we naar mijn ouders. Samen met mijn moeder en Jula bezoek ik twee kringloopwinkels en we komen met de nodige aankopen thuis. De laatste tijd ben ik vooral goed in winkelen voor Jula en vergeet ik mijzelf een beetje. Een typische moederkwaal, geloof ik. Het is een heel gezellig tripje en Jula doet af en toe even een dutje in de auto: ook niet verkeerd.

We eten bij mijn ouders en daarna rijden we snel terug naar huis. Vanavond gaan we op tijd naar bed én ik logeer op Jula’s kamer. Voor het slapen gaan moeten nog even alle knuffels op de goede plek gezet worden, een heel belangrijke taak. Het is vooral van belang dat alle knuffels naar Jula kijken, begrijp ik.

Zondag

Jula en ik slapen allebei superlekker! Om half zeven worden we wakker, helemaal prima. Mijn moeder past op terwijl ik ga hardlopen in het bos. Het lopen gaat best goed: het is een pittige route met veel klimmetjes, maar tijdens de meest vervelende stoppen we even omdat we links van ons zwijntjes met jongen zien! Fantastisch! We maken even wat foto’s en lopen daarna weer verder. Na het hardlopen haal ik bij één van m’n hardloopmaatjes nog een doos met knutselspullen op die zij niet meer gebruikt en ik mag hebben voor Jula, zo lief.

Jula gaat er meteen mee aan de slag (wat ik goed begrijp) en wil niet meer ophouden! Maar, aan alles komt een einde, want een uurtje later moeten we toch echt onze spullen pakken om te vertrekken naar mijn nichtje. Daar heeft Jula gelukkig ook heel veel zin in!

Jula is dolgelukkig om Linde weer te zien (en ik ook!). We wandelen een flink stuk – zeker voor die korte beentjes van Jula, al heeft ze haar loopfiets bij zich – en halen een heel lekker ijsje. Daarna wandelen we langs een paar speeltuintjes weer terug.

In de avond wordt er nog een beetje geknutseld en daarna is het tijd voor ons laatste nachtje samen: dit keer weer in mijn bed.

Ik heb weer eens een héle fijne week gehad. Ik voel me nog steeds goed, heb heel erg genoten van alle tijd die ik in de afgelopen week met Jula heb gehad, van buiten zijn en hardlopen en van lekker en gezond eten (dit begint bijna als een reclamepraatje te klinken, sorry!). Hopelijk wordt aankomende week weer zo fijn!

You Might Also Like

12 reacties

 • Reageer Nikki 26/04/2021 at 15:20

  Ik word helemaal blij van jullie fijne week 🙂

  • Reageer Anne 29/04/2021 at 19:54

   Lief, dankjewel!

 • Reageer Angélica 26/04/2021 at 17:58

  Klinkt idd als een fijne week! Fijn ook dat het weer ook een beetje meehielp he? Merk dat dat bij mij wel veel goed doet!
  En gossie wat verdrietig van die juf van Jula 🙁 Wat knap dat ze er zo goed mee omgaat!
  En lekker bezig met hardlopen 🙂

  • Reageer Anne 29/04/2021 at 19:55

   Ja, was echt genieten. En inderdaad: zo fijn dat het weer zo goed was. Perfecte temperaturen voor mij! En ja, de situatie rondom Jula’s juf was erg verdrietig, maar ze heeft het heel goed opgepakt. Gelukkig. En dankjewel!

 • Reageer Stella 26/04/2021 at 19:01

  Die ‘knutseltafel’ maakt me helemaal vrolijk. Er was een tijd dat ik druk ‘bullet journalde’ en ik vond het héérlijk. Ik vergat de tijd er ook echt een soort van! Wat lief dat je al deze spulletjes mocht hebben voor Jula – kan me voorstellen dat ze daar helemaal happy mee was. En wat ben je toch lekker bezig met dat hardlopen, pfoe. Ik vind dat ECHT knap. Fijn dat je zo’n gezellige week had met Jula (: Hoop dat deze week minstens zo fijn wordt! Liefs.

  • Reageer Anne 29/04/2021 at 19:57

   Ja, dat heb ik ook een hele tijd gedaan! Ik kon daar ook zo van genieten. Als klein kind knutselde ik ook al erg graag en ik vind het helemaal niet vervelend om het nu met Jula zoveel te doen 😉 En ja, echt heel lief dat we dit allemaal mochten hebben! En dankjewel voor je complimentje over al dat geren van mij, haha. Ik ben er zelf ook best trots op! 😉 Jij ook een fijne week, liefs!

 • Reageer Tineke 26/04/2021 at 19:17

  Joh wat heftig van Jula`s juf! Zomaar ineens? Krijg er gewoon tranen van in mijn ogen.

  • Reageer Anne 29/04/2021 at 19:57

   Ja, heel heftig! Het was plotseling, dus erg schrikken voor ons allemaal.

 • Reageer Robin Schrijvers 27/04/2021 at 08:09

  Cool! Fijn om te lezen hoe je genoten hebt van deze week! Kleurrijk, fleurig, ik word er zelf gelukkig van 🙂

  • Reageer Anne 29/04/2021 at 19:57

   Ah, dankjewel Robin! Lief!

 • Reageer Irene 28/04/2021 at 15:46

  Zo leuk dat jullie bij elkaar gingen logeren 😀 én dat je zwijntjes zag, echt cool! Ik zou helemaal in mijn nopjes zijn daarmee.

  • Reageer Anne 29/04/2021 at 19:58

   Ja, was ook écht heel erg gezellig! En die zwijntjes waren fantastisch. Ik was deze week heel veel in het bos en heb er echt zóveel gezien, zo leuk 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.