Dagboekje #15

13/04/2020

Maandag

Ik maak geen foto’s vandaag: ik ga kijken bij een heel leuk huisje in een dorpje bij Arnhem in de buurt. Ik ben helemaal enthousiast en wil graag een bod gaan uitbrengen, dus overleg al met mijn makelaar over wat dat dan zou moeten zijn. Heel spannend! Daarna rij ik door naar mijn ouders want daar is Jula. We spelen en dansen en doen tikkertje in de tuin.

Dinsdag

Ik word wakker met heel veel zin in een rondje hardlopen, dus dat ga ik doen. Het is echt een heerlijk rondje, gewoon op mijn eigen tempo en met leuke muziek in mijn oren.

Woensdag

Yes, het is eindelijk weer blote-voeten-weer! Ik trek een nieuw jurkje uit de kast en doe m’n lievelingssandalen aan en ga een stuk wandelen in de ochtendzon.

Ik loop hetzelfde rondje als ik gisteren heb hardgelopen, maar dan andersom. En het is zó mooi!

Ik overleg met mijn makelaar en breng vandaag een bod uit op het huis dat ik maandag heb bezichtigd. Heel spannend! Ik ben benieuwd hoe het zich nu verder zal ontwikkelen, of ze een tegenbod gaan doen of mijn voorstel meteen van tafel vegen en ik kan stiekem niet ophouden met dromen over het nieuwe huis.

Donderdag

Ik speel heel veel viool de afgelopen dagen, want ik heb vanavond les en wil graag laten zien dat ik echt wel geoefend heb. Het gaat steeds beter, ik vind het niet zo moeilijk als ik had gedacht en het is vooral heel leuk om iets heel nieuws te leren. De les gaat uiteindelijk heel goed, al speel ik nog iets te voorzichtig volgens mijn leraar, maar hij is wel trots op me. Fijn! 😉

Vrijdag

Het is vrijdag en deze lievelings is weer! We hebben een heerlijke dag samen: zij zit goed in haar vel, ik zit goed in mijn vel, dus we genieten van elkaars gezelschap. Ik krijg bericht van de makelaar dat de verkopers van het huis een tegenbod hebben gedaan. Daar ga ik nog niet mee akkoord, dus we brengen opnieuw een bod uit. Eigenlijk een raar ‘spelletje’ zo: je weet allebei al waar je op uit gaat komen, denk ik, dus waarom moet er nog zo geheen-en-weerd worden?

In de middag doen we dit spelletje: een soort speurtocht van Woezel en Pip, met allerlei opdrachtjes tussendoor. Hier heeft Jula de speurtocht voor mij gemaakt. Ik moest onderweg ergens overheen springen, een liedje zingen, zeggen wie ik lief vind en meer van dat soort dingen. In de avond videobel ik nog met mijn liefste vriendinnen ♥

Zaterdag

Jula en ik gaan weer naar mijn ouders toe. En wat een weer is het! Zo lekker warm dat we in de tuin spelen met water. Jula noemt schieten met pistolen altijd ‘pistolen’, als werkwoord, dus dat hebben wij nu allemaal overgenomen.

’s Avonds, als Jula op bed ligt en mijn broer even oppast, rijden mijn ouders en ik nog naar het huis waar ik op aan het bieden ben. Ik ben benieuwd wat zij van de buurt vinden en gelukkig zijn ze net zo enthousiast als ik ben. De zon gaat echt prachtig onder vandaag, wat een fijne dag was het.

Zondag

Ik begin de dag met een rondje hardlopen samen met mijn moeder. Het gaat niet zo goed, want ik ben mijn pufje vergeten (ik heb inspanningsastma) en dus krijg ik onderweg echt flink last van m’n longen. Achteraf denk ik dat ik ook een beetje hooikoorts-erig ben, want na het hardlopen kan ik niet meer ophouden met niezen.

Na het hardlopen speel ik met Jula en geniet ik van de zon, al is het iets kouder dan gisteren (en had ik dat niet helemaal verwacht toen ik inpakte voor deze dagen weg). Jula helpt met het snijden van de appels voor de appelflappen, ze doet zulke taakjes altijd ontzettend geconcentreerd. En dan vind ik haar wel op haar schattigst! In de middag komt Jorn en gaan we samen gourmetten in de tuin, de rest van de avond voer ik niet zoveel meer uit behalve Boer Zoekt Vrouw kijken en op tijd naar bed. 😉

You Might Also Like

4 reacties

 • Reageer Tamara 13/04/2020 at 20:05

  Wat een mooie foto van die zonsondergang! En wat spannend van het bod dat je uitgebracht hebt, ik duim alvast mee! 🙂 Prachtige jurk trouwens!

  • Reageer Anne 15/04/2020 at 07:40

   Lief, dankjewel!

 • Reageer Hester 14/04/2020 at 09:47

  Wat spannend dat je op een huis hebt geboden! Ik ben benieuwd 🙂 Kunnen je vioollessen trouwens gewoon doorgaan in real life? Dat is wel ideaal, zeker nu je misschien meer tijd hebt om te oefenen! Mijn vriend heeft een keyboard gekocht dus als ik bij hem ben probeer ik ook wat, maar ik zou eigenlijk een eigen moeten hebben om echt progressie te maken haha.

  • Reageer Anne 15/04/2020 at 07:40

   Ja, heel spannend! Ik hoop dat het allemaal gaat lukken, dat zou echt fantastisch zijn. En ja, mijn lessen gingen eerst door via Skype, maar nu weer in het echt. Heel fijn, want ik oefen heel veel.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.