Dagboekje 15 • 2021

19/04/2021

Maandag

Een nieuwe week is weer begonnen! Wederom een behoorlijk volle week, waarin ik op sommige dagen van hot naar her vlieg. De maandagochtend begint om half zeven in de ochtend: het is tijd om Jula naar school te brengen en dus staat de wekker vroeg vandaag. Vaak is het wel een beetje haasten om op tijd klaar te zijn, zeker ook omdat we nog zo’n vijfentwintig minuten moeten rijden. Ik heb wel geleerd om van dat autoritje iets gezelligs te maken. We doen dan altijd een spelletje of kletsen over wat ons bezighoudt en dat is heel fijn. Nadat ik Jula naar school heb gebracht, rijd ik door naar mijn ouders om Jula’s zwemspullen af te geven: mijn moeder gaat aankomende zaterdag in plaats van mij mee naar Jula’s zwemles omdat ik een weekendje weg ben. Ik drink daar nog even een kopje koffie en rij vervolgens weer naar huis.

Om tien uur heb ik afgesproken met de sociaal psychiatrisch verpleegkundige die bij mij thuis komt. Vorige week vrijdag had ik een behoorlijk pittig gesprek bij de psychiater (een andere dan mijn normale behandelaar: deze is de directeur en kijkt mee met alle behandelovereenkomsten). Hij vermoedt dat er bij mij – naast mijn bipolaire stoornis – nog sprake is van andere problematiek. Dat klinkt zwaarder dan het is, moet ik eerlijk zeggen, maar vraagt wel wat aandacht. Daar praat ik over met mijn begeleider. We hebben vooral lol om het feit dat ik nu, met deze mogelijke extra diagnoses, wel een heel ingewikkelde cliënt voor hem ben geworden, haha! Ondertussen maken we trouwens een mooie wandeling over de Posbank.

In de middag ben ik aan het werk. Ik heb een aantal overleggen gepland staan, die gaan prima. Daarna ben ik best moe en kruip ik op de bank met dr. Phil, haha! Ik vind het een fascinerend programma om te kijken, zeker omdat vaak gasten zijn met toch wel wat ingewikkelde problemen, hij daar op een bijzondere manier op reageert (vind ik meestal) en de sfeer gewoon heel erg Amerikaans is. Die combinatie van factoren vind ik kennelijk heel leuk.

Dinsdag

Dinsdag betekent werken. De hele dag heb ik online overleggen, achter elkaar door gepland. Poe! Om tien over twee stap ik in de auto naar Zeist, daar moet ik om drie uur zijn voor een overleg met mijn fijne collega’s. Ik ben heel blij om mezelf even los te kunnen weken van het beeldscherm. Het overleg gaat goed, we zijn bezig met zoveel leuke projecten en het is fijn om te merken dat we ons daar allemaal voor inzetten.

In de avond maak ik deze lelijke foto tijdens het hardlopen. Geloof me, toen we er langs renden zag het er echt prachtig uit: een vijvertje midden in het bos, gekleurd door de laatste zonnestralen van de dag. Maar op de foto zie je alleen maar grijs, eigenlijk. Hoe dan ook: ik rende weer eens en dit keer waren dat iets meer dan vijf kilometers door de heuvels. Het gaat wederom superfijn, ik geniet erg van het lopen en de gezelligheid onderweg met mijn mede-runners.

Woensdag

Het is tijd voor vioolles! Gelukkig heeft mijn vioolleraar dit keer wél aan de les gedacht en sta ik stipt om tien uur in zijn leskamertje. Ik heb weer eens niet echt geoefend, dus ik ben benieuwd hoe de les zal verlopen. We doen een soort van experimentje: hij geeft me steeds moeilijkere stukken om te spelen achter elkaar om te kijken wat ik allemaal kan. Vind ik heel leuk! Sowieso word ik echt blij van iets nieuws spelen en dan te merken dat het lukt. Op een gegeven moment duwt hij bladmuziek in m’n handen en zegt: ‘dit is wel echt een hele uitdaging’. Op de een of andere manier speel ik het zo weg, zonder dat het me moeite kost, en zegt hij later dat ik dat abnormaal goed gespeeld heb. Zo leuk om te horen!

Vol positieve energie rijd ik naar huis om even te lunchen en daarna moet ik door naar deze plek: de praktijk van mijn psycholoog en psychiater. Vandaag krijg ik een onderzoek naar een bepaalde stoornis waarvan de psychiater dus vermoedt dat het misschien speelt bij mij: een ADHD-onderzoek. Toen hij het de eerste keer noemde, dacht ik: ‘waar heb je het over?’, maar vervolgens ben ik me er wat meer in gaan verdiepen en snap ik heel goed waarom hij denkt dat daar misschien sprake van is. Het is natuurlijk frappant dat, als het inderdaad speelt, ik daar nooit iets van gemerkt heb tijdens mijn schoolperiode, maar hij denkt ook dat dat komt omdat ik misschien hoogbegaafd ben en het op die manier wist te compenseren. Daar word ik volgende week op getest. Al met al staat me een intensieve middag te wachten. Op de terugweg in de auto kan ik niet stoppen met gapen en als ik eenmaal thuis ben, kruip ik op de bank om een dutje te doen.

Helaas moeten Jorn en ik daarna schoonmaken (meh) en na ons avondeten wandelen we nog een rondje door het dorp.

Donderdag

In de ochtend heb ik twee belangrijke overleggen. Ze gaan allebei heel goed! Ik kan ook op mijn werk merken dat ik echt lekker in mijn vel zit en mijn enthousiasme goed kan overbrengen. Fijn is dat! Na het werk heb ik nog een uurtje om even bij te komen en te knuffelen met Fendi. Met hem gaat het weer helemaal goed en daar ben ik heel erg blij om. Hij springt weer, rent weer, knuffelt weer, eet weer, doet alles weer zoals hij dat voorheen ook deed. Gelukkig maar! En hij kijkt me dus zo lief aan als op deze foto, noh. Dan smelt je toch?

Om kwart over één rijd ik naar Doetinchem om Jula op te halen van school. Als we thuis komen, is ze behoorlijk moe en besluiten we even te gaan chillen met wat lekkers en een filmpje. In Jula’s geval betekent dat een kaasje en Make Up Cup ;). We hebben alle afleveringen inmiddels al wel drie keer gezien, maar het verveelt nooit. We besluiten gewoon telkens om net te doen alsof we nog niet weten wie er gaat winnen, dan is het weer spannend.

Na het filmpje is het tijd om de moestuinmaatjes te gaan zaaien. We hebben er heel erg veel. Jula vindt het superleuk om te doen!

Na het eten is het tijd voor een speurtocht die Jula voor ons gemaakt heeft. Rondom ons huis heeft ze allemaal takjes verstopt en die moeten wij zien te vinden. Ondertussen zet ze voor elk takje dat we vinden een kruisje op haar tekenbord. Voor Jula is het een pittige week: afgelopen dinsdag kregen we het nieuws dat Jula’s juf plotseling is overleden. Ze is erg verdrietig van. Zowel mijn ex als ik hebben een boek voor Jula gekocht dat gaat over de dood. Op die manier kunnen we er gemakkelijker met haar over in gesprek gaan en hopen we dat ze leert dat het helemaal oké is om er verdrietig en boos over te zijn.

In de avond slaapt Jorn in Arnhem en dus besluit ik samen met Jula een logeerpartijtje te doen. We leggen een matras onder haar hoogslaper en dat wordt mijn slaapplek. Heel gezellig!

Vrijdag

Goedemorgen! Het is 6.20, mijn wekker is net gegaan en Jula is afgedaald vanuit haar bed om bij me te komen knuffelen. Het was een pittige nacht: ze werd rond een uurtje of één wakker omdat ze erg verdrietig was. Gelukkig hielp het om haar te knuffelen en te troosten en is ze daarna weer in slaap gevallen. Ook deze ochtend is een uitdagende. Het lijkt alsof alles dat deze week gebeurd is er even uit moet bij Jula. Logisch. Ze is boos, dwars en verdrietig. Na een half uurtje weet ze het om te draaien en maken we er uiteindelijk een hele fijne ochtend van.

Nadat ik Jula naar school heb gebracht, rijd ik weer naar huis. Ik heb een afspraak met een arts over mijn buikklachten. Ik ben al een tijdje bezig met allerlei onderzoeken omdat ik al een jaar last heb van mijn buik. Lezers die mij al lang volgen weten dat ik vijf jaar geleden een nogal desastreuze buikoperatie heb gehad en ik ben bang dat deze klachten daar nog een gevolg van zijn. Daarom laat ik het onderzoeken! Het is een fijne arts en een duidelijk, fijn gesprek. We gaan verder onderzoeken, ik ben benieuwd wat er uit gaat komen.

In de middag vertrekken we naar Nunspeet voor een weekendje weg. Mijn ouders komen voor Fendi zorgen en dus zorg ik voor een nogal lang epistel over hoe je dat precies moet doen, haha. Ik ben écht een overbezorgde kattenmoeder: ik merk het aan mezelf, maar ik kan het niet stoppen. Dit is dus een foto van het voerbakje dat ze moeten gebruiken. Dat ik ook nog eens heb klaargezet. Maar ja, je weet maar nooit.

En we zijn er! We hebben geboekt via natuurhuisje en het is een heel schattig huisje met een rieten dak en dit uitzicht, naast een boerderij gelegen. Naar mijn vriendinnen stuur ik foto’s van het thema van het huisje, dat is namelijk gevogelte. En, zoals sommigen misschien weten, ben ik behoorlijk bang voor alles wat ook maar een beetje op een vogel lijkt. Maar: ik heb ook heel hard gewerkt aan die angst en inmiddels gaat het heel veel beter en is het dus ook prima om in zo’n vogelhuisje te slapen.

Ah, zo’n fijn plekje! We drinken thee buiten in de tuin in de zon (!) en ik geniet nu al. Wat een goed idee was het om even een paar dagen weg te gaan.

Het huisje is omringd door weilanden. We besluiten een stuk te gaan wandelen naar het Veluwemeer. Het is nog steeds best lekker warm, we lopen zo’n zesenhalve kilometer in de zon en als we weer in het huisje zijn, maakt Jorn eten voor ons.

In de avond spelen we een spelletje dat Jorn voor zijn verjaardag heeft gekregen: Herrlof. Het is een kaartspel en echt heel erg leuk! Ook fijn dat we er ongeveer even goed in zijn, waardoor het echt spannend is.

Zaterdag

We maken het best wel laat op vrijdagavond en daardoor slapen we zaterdagochtend ook behoorlijk uit. Rond een uur of tien word ik even wakker en twijfel ik of ik een rondje zal hardlopen, maar mijn lichaam voelt nog heel erg moe en ik besluit me nog even om te draaien. Ik vind dat dat wel mag op vakantie! Uiteindelijk word ik pas rond twaalf uur wakker, wat een genot! Ik videobel even met Jula (die zich terecht afvraagt wat ik nog in bed doe, haha) en daarna stap ik onder de douche.

Om twee uur staan we in een kringloopwinkel! We hebben bij twee kringloopwinkels een winkelafspraak gemaakt. De eerste is niet zo heel erg boeiend, al koop ik er wel een zonnebril (want de mijne brak de dag ervoor ineens in tweeën) en een speelgoed-reismandje dat Jula kan gebruiken voor haar knuffels. De tweede kringloopwinkel is een stuk leuker en beter geregeld. Ik koop een fondueset (stond al heel lang op mijn verlanglijstje, lijkt me zo gezellig en ook handig nu ik weer koolhydraatarm eet) en een suède jasje voor Jula.

Na het kringlopen wandelen we nog even Nunspeet in, eten een ijsje en doen wat boodschappen. Daarna rijden we weer terug naar ons fijne huisje!

Haha, ik vind deze foto zo grappig! We liggen op de ligbedjes in de zon: ik met een ginger beer en Jorn met een biertje en wat groentechips. Het leven is goed!

In de avond kijken we de Verraders (wat een vreselijk programma is dat eigenlijk!), zeuren daar nog even over na en schakelen vervolgens over op de regionale televisie. Altijd vermakelijk.

Zondag

We slapen weer oneindig lang uit. In de middag maken we een wandeling van twaalf kilometer door het Zandenbos. Het is er écht prachtig! Het is ook nog eens heel lekker weer en we wandelen fijn.

Halverwege stoppen we even voor een pauze, precies op dit mooie plekje!

Jorn kijkt voetbal, ik doe een mini-dutje en even later maak ik het eten klaar. Het huisje is eigenlijk heel lelijk ingericht, maar daardoor op de een of andere vreemde manier wel sfeervol.

Na het eten drinken we rode wijn en spelen we een ander spelletje dat Jorn voor zijn verjaardag heeft gekregen: mr. Jack. Het is écht heel erg leuk! De eerste twee rondes gaan allebei snel omdat we nog niet zo strategisch kunnen nadenken, maar in de derde ronde weet Jorn mij perfect te misleiden en wint hij het potje. Woehoe! Na het spelletje doen we nog een mini-muziekquiz waarbij we moeten raden welke sample uit welk liedje komt. Vet moeilijk! Het inspireert ons om nog even te dansen op Fatboy Slim en daarna moeten we écht gaan slapen.

You Might Also Like

8 reacties

 • Reageer Audrey 19/04/2021 at 13:32

  Wat onwijs heftig van Jula’s juf! Ik kan me voorstellen dat dat behoorlijk wat impact op haar heeft.

  Wel fijn dat jullie naar zo’n heerlijk huisje konden gaan, en dat je alle vogelgerelateerde versieringen gewoon aankon. Dat toont maar weer mooi hoe erg je bent gegroeid. Ik ben benieuwd wat er uit de nieuwe testen gaat komen. Enne: ook heel tof dat het zo goed ging met de moeilijke stukken bij vioolles!

 • Reageer Robin Schrijvers 19/04/2021 at 13:49

  Ziet er een gezellig huisje uit! Fijn dat je er effe tussenuit bent kunnen gaan 🙂 En ’t schijnt dat “De Verraders” nu ook naar België komt, VTM zou het hier willen uitzenden. Ben benieuwd…

 • Reageer Angélica 19/04/2021 at 17:08

  Nunspeet me dorpie 😀 Wat leuk dat je naar de kringloopwinkels bent geweest! Ik ga er ook altijd heen met mijn moeder, heb mijn mooiste vondsten gehaald uit de kringlopen daar. Mijn favoriet is denk ik Woord & Daad 🙂
  Zo leuk om te zien hoe iedereen nu ineens op vakantie gaat op de plekken waar ik ben opgegroeid!
  Het was ook heerlijk weer om een weekendje weg te zijn, fijn 🙂

 • Reageer Irene 20/04/2021 at 17:53

  Het lijkt alsof het een heel fijne week was. En dat weekendje, zalig! Ik wil ook nog eens naar de kringloop 😀
  Erg van Jula’s juf trouwens! Kan me inbeelden dat ze daar enorm van onder de indruk is.

 • Reageer Luus 20/04/2021 at 20:13

  Oh heerlijk een weekendje weg! En dan ook naar de kringloop, dat zou ik ook een perfect weekend vinden 😀
  Wow wat heftig van de juf, zo plotseling! Fijn dat er boeken zijn voor kinderen, zodat ze er hopelijk goed mee om kunnen gaan. Zoiets verwacht je niet en als kind al helemaal niet…

 • Reageer Heidi 21/04/2021 at 06:09

  Een fijne doodnormale weekje heb je gehad.
  Wat mooie natuur is het daar.

 • Reageer Saskia 21/04/2021 at 09:14

  Wat een prachtige natuur. Ik heb genoten van je foto’s in dit blogje, ziet er fijn uit… Heftig wel van de juf.. <3

 • Reageer Lesley 24/04/2021 at 20:38

  Wat een heerlijk weekendje weg precies, ik heb daar altijd instant zin in als ik dat bij mensen zie haha. Inderdaad wel heel heftig van Jula’s juf, ik vraag me dan ook af hoe kinderen zoiets zien en dat plaatsen. En ‘De verraders’ komt inderdaad naar België, ben benieuwd!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.