Dagboekje 13 • 2021

06/04/2021

Maandag

Goedemorgen! Het is weer maandag. Ik ben de hele ochtend druk aan het werk en in de middag doe ik een tikkeltje rustiger aan. Ik kijk ‘Op zoek naar Maria’ terug samen met Fendi, haha. Het lijkt wel alsof hij steeds liever wordt (terwijl dat eigenlijk al niet mogelijk is, want het is echt de liefste kat die er bestaat) en ieder vrij moment van de dag wil knuffelen, kopjes wil geven en tegen me aan wil hangen. Vind ik helemaal niet vervelend.

Dinsdag

Dinsdag is weer een werkdag. De afgelopen weken – en komende weken – zijn een stuk drukker dan ik tot nu toe gewend ben op mijn werk. Dat komt vooral door allerlei leuke, muzikale projecten die dit jaar gaan plaatsvinden. Daar heb ik heel veel zin in! Aan het einde van de dag ga ik weer hardlopen. Ook daar heb ik heel veel zin in. Omdat het nu langer licht is, kunnen we ook op dinsdagavond naar de Posbank. Het is ook nog eens heerlijk weer, het rennen gaat ontzettend fijn en ik geniet er écht van. Wat een geluk!

Woensdag

Het is woensdagochtend en ik zit te wachten bij de psycholoog. Aan het begin van het jaar moest ik – helaas – wisselen van psycholoog omdat mijn oude een nieuwe baan had. Het was écht even wennen met mijn nieuwe psycholoog, maar inmiddels gaat het best goed. Ze begrijpt me beter (wat logisch is, daar moet je elkaar natuurlijk ook gewoon voor leren kennen) en denkt fijn met me mee.

Vandaag heb ik een vrije dag opgenomen – normaal gesproken werk ik altijd op woensdag – om mijn andere werkdagen te compenseren. En het is superlekker weer, zo fijn! Ik ben wel heel erg moe, dus doe in de middag even een klein dutje en aan het einde van de middag haal ik Jula op.

We kunnen buiten eten, yes! Als we even niet kijken, is Fendi stiekem op tafel gesprongen om even te ruiken aan wat er al staat, haha. Na het eten spelen we nog heerlijk buiten, Jula is in de ban van touwtjespringen en wil dat graag oefenen.

Ook worden we getrakteerd op dansjes vanachter de tuindeur, haha. De tegels zijn een perfecte catwalk en Jula voert nou eenmaal graag een show op. En wij zijn het publiek!

Donderdag

Vanochtend is Jula al vroeg wakker, want het is een grote dag: we vieren vandaag Jorn’s verjaardag! Hij wordt zondag 33, maar omdat Jula dan niet bij ons is, hebben we besloten het nu al met haar te vieren. Ze heeft er heel veel zin in! We moeten meteen beginnen met het ophangen van de slingers en ik mag Jorn pas roepen als het beneden ‘allemaal perfect is’, aldus Jula. Zo lief!

Nadat Jula haar cadeautje aan Jorn heeft gegeven (een regenboogschilderij), moet hij even werken en gaan Jula en ik aan de slag met het maken van envelopjes en tekeningen. Ze kan er geen genoeg van krijgen. Ik vind het ook wel gezellig, we zetten er een muziekje bij aan en dan zing ik een beetje mee en ondertussen vouw ik wat envelopjes.

Vrijdag

Deze is weer eens stiekem op tafel gesprongen! We proberen het hem af te leren, maar als hij ook maar een kleine mogelijkheid ziet, springt hij meteen op tafel. Hij heeft al een paar keer mot gehad met de katten die tegenover ons wonen en dit is volgens mij zijn favoriete plekje om ze te bestuderen.

En we mogen weer knutselen! Jula tekent een hartje met Fendi daarin en dat is mijn favoriete tekening tot nu toe. Ik vind ‘m briljant! De poppetjes die Jula tekent zijn altijd uitzonderlijk blij, dat is ook wel leuk om te zien, haha.

Aan het begin van de middag brengen we Jula weer naar mijn ex en rijden Jorn en ik door naar vrienden. We hebben een hele gezellige, fijne middag. Op de terugweg rijden we nog even langs mijn ouders om een cadeautje op te halen en vervolgens ploffen we op de bank met bloemkoolpizza en Lang Leve de Liefde.

Zaterdag

In de ochtend haal ik Jula op, breng haar naar zwemles en breng haar weer terug omdat mijn ex nog geen auto kan rijden in verband met een blessure. Jula heeft heel veel zin in de zwemles en zegt achteraf dat ze de beste van de groep was, haha. Ik ben heel blij dat ze het zo leuk vindt. Ze heeft er ook al een vriendinnetje gemaakt en ik kan het goed vinden met haar moeder, dus voor mij is het ook prima om veertig minuten buiten te wachten op Jula.

Nadat ik Jula weer heb afgezet bij mijn ex, rij ik door naar Meppel. Daar ga ik naar één van mijn liefste vriendinnen. Het is heel fijn om haar weer te zien. We praten non-stop bij over alles wat ons bezighoudt. Ik ben zo blij dat ik haar in mijn leven heb! We wandelen een stuk door het bos en hangen op de bank. We eten samen een goddelijke couscous, chillen nog een beetje en daarna rij ik weer terug naar huis. Daar zijn nog wat vrienden van Jorn om zijn verjaardag te vieren.

Zondag

Jorn is vandaag jarig! Maar eerst staat er nog zes kilometer op het programma. Het is best koud, mijn spieren werken niet al te lekker mee, maar het gaat eigenlijk wederom heel goed. De afgelopen weken merk ik echt een verbetering in het hardlopen. Alsof mijn lichaam ineens weer begrijpt hoe ik het moet doen, ofzo. Het is wel een pittige run, met veel klimmetjes, maar het gaat me echt goed af.

Als ik thuis kom, ligt Jorn nog in bed. Ik douche even en kruip er daarna nog even bij. Echt fijn om met zware benen nog even in bed te liggen, haha. We lunchen samen en daarna is het tijd voor de grote verrassing!

Ik heb voor Jorn’s verjaardag een verrassing geregeld via floorverrast.nl. Als we de enveloppen open maken, blijkt dat we een pakket missen. Ik bel even en het klopt inderdaad: het pakket had er al moeten zijn, helaas. We kunnen dus één opdracht niet doen, maar eigenlijk is dat niet zo’n ramp. We zijn lang genoeg bezig met de overige opdrachten! Eén van die dingen is een treasure hunt, waarbij we via wat internetspeurwerk bij een eiland moeten uitkomen. Dit ligt helemaal in mijn straatje! Ik hou van spoorzoeken op internet, en Jorn ook, dus dat komt goed uit. Uiteindelijk gaat de opdracht ons soepel af en vinden we het juiste eiland. Vervolgens doen we nog een opdracht waarbij we een gedicht voor elkaar maken en moeten we vragen over elkaar beantwoorden.

In de avond komen Jorn’s ouders nog. Heel gezellig! Ondertussen gaat het helaas met mijn grote kleine vriend Fendi heel slecht. Hij wil niet meer eten, ligt futloos op de bank. Loopt een stuk langzamer dan normaal, wacht ’s ochtends niet meer voor onze slaapkamerdeur en maakt gewoon een ellendige indruk. Mijn hart doet er pijn van, ik vind het zo erg om hem zo te zien! Gelukkig heb ik een vriendin die heel veel weet van katten en zij adviseert me over wat ik moet doen. Maar het lijkt steeds slechter te gaan. Echt naar.

Ondanks de ziekte van Fendi, was het wel een hele fijne week. Druk, maar wel fijn. Het gaat echt weer heel erg goed met me, zelfs beter dan het voorheen ging, en dat is zó’n grote opluchting. Ik ben heel trots op mezelf hoe ik me door deze depressie heen heb geslagen, hoe goed ik voor mezelf ben blijven zorgen en wat ik allemaal heb weten te bereiken. Tien punten voor mij!

You Might Also Like

14 reacties

 • Reageer Robin Schrijvers 06/04/2021 at 11:53

  Weer een leuk dagboekje! Fijn dat je het zo goed doet. Hopelijk wordt Fendi ook snel beter!

  • Reageer Anne 06/04/2021 at 13:31

   Dankjewel Robin! Ik hoop het ook 🙂

 • Reageer K. 06/04/2021 at 13:20

  Heb je hem al naar de dierenarts gebracht? Katten zijn heel sterk en echt heel ziek als ze het tonen.

  • Reageer Anne 06/04/2021 at 13:32

   Ja, we zijn net terug van de dierenarts. Hij heeft een injectie, koorts remmende pijnstillers en antibiotica voor vijf dagen gekregen. Toen we weer thuis waren, begon hij gelukkig meteen al met eten en drinken! Hopelijk knapt hij weer verder op, als dat niet zo is moeten we morgen weer terug naar de dierenarts voor bloedonderzoek.

   • Reageer Wendy 07/04/2021 at 07:04

    Hopelijk is dat bloedonderzoek niet nodig! Ben benieuwd hoe dit afloopt.

    • Reageer Anne 07/04/2021 at 17:46

     Ik heb vandaag niet hoeven bellen naar de dierenarts! Hij is nog niet helemaal de oude, maar wel weer een heel eind op weg, gelukkig.

 • Reageer marije 06/04/2021 at 19:29

  Fijn dat het alweer beter gaat met Fendi!
  En jij verdient geen 10 punten maar 100, jij dappere stoere en sterke vrouw!!

  • Reageer Anne 07/04/2021 at 17:46

   Ah, heel lief van je, Marije. Dankjewel voor je fijne reactie!

 • Reageer Irene 07/04/2021 at 08:27

  Dit is super leuk om te lezen! Het zag er een fijne week uit 🙂 en je tuin ziet er zo leuk en gezellig uit. Lijkt me een fijn plekje om in de zomer buiten te kunnen zitten ^^

  • Reageer Anne 07/04/2021 at 17:47

   Dankjewel Irene! Ja, het was zeker een fijne week. En onze tuin is best fijn, ja. Het is (nog) niet de meest sfeervolle tuin ooit, vind ik, maar wel fijn groen om ons heen en het heeft genoeg potentie om er iets moois van te maken!

 • Reageer Luus 07/04/2021 at 10:35

  Ohhh wat fijn dat het weer goed met je gaat! Maar wat naar tegelijk dat het met Fendi niet goed gaat. Weet je ondertussen waardoor het komt? En die tekening van Jula <3 Ik hou zo erg van kindertekeningen!
  Oh ik lees net in de comments dat je bij de dierenarts bent geweest. Hoop dat hij snel opknapt!

  • Reageer Anne 07/04/2021 at 17:48

   Lief van je, dankjewel! En ja, van Fendi is echt vervelend. Ik heb me zoveel zorgen gemaakt! De dierenarts denkt dat het een virus of bacterie is. Hij krijgt nu vijf dagen lang koortsremmers en antibiotica en dat moet ervoor zorgen dat hij er weer helemaal bovenop komt. Hopen dat het voldoende gaat zijn!

 • Reageer Angélica 07/04/2021 at 14:47

  Ha wat leuk dat verrassingspakket! Helemaal in deze tijden 😀 Ik sta er soms van te kijken hoe inventief mensen kunnen zijn haha. Gefeliciteerd nog Jorn 😉
  En wat heerlijk jullie tuin, zo groot! 😀
  Ik vind de hartjesfendi ook leuk!

  • Reageer Anne 07/04/2021 at 17:49

   Ja, ik vond het ook zo leuk toen ik het ontdekte! Gelukkig was het ook echt geslaagd 🙂 En ja, onze tuin is een fijn plekje. Zeker als je bedenkt dat ik in ons huis in Arnhem helemaal geen eigen buitenruimte had, is dit echt de hemel voor ons, haha! En ja, liefde voor hartjesFendi. <3

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.