Dagboekje #12

18/03/2020

Maandag

Jula en ik zijn bij mijn ouders. We blijven eten en mogen kiezen wat we willen eten: Jula stemt voor ‘hapjes’ (ook wel tapas) en dus doen we alle boodschappen en maken we allerlei bakjes met kleine hapjes klaar. Superlekker!

Dinsdag

Dan beginnen de grote lege dagen. Gelukkig kan ik vanuit huis werken en heb ik dus iets wat sowieso moet. Dat helpt me altijd om enigszins productief te blijven. Als ik klaar ben met mijn werk voor die dag, begin ik met deze serie. Uiteindelijk kijk ik maar één minuut en ben ik vervolgens weer afgeleid en ga ik wat anders doen.

Ik download Rollercoaster Tycoon (echt een aanrader, was vergeten hoe leuk dat spel is) en heb in de avond mijn schrijfcursus online. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk, maar is wel erg leuk ;-).

Woensdag

Woensdagochtend besluit ik een rondje te gaan wandelen en als ik de deur uitstap, zie ik pas hoe leeg de stad is. Gelukkig, denk ik, zijn er weinig mensen die het een goed idee vinden om even fijn te gaan winkelen. Die middag komt Jula bij me en doen we allerlei fijne dingen. We doen wat boodschappen en kopen onder andere iets om cakejes te bakken, we fietsen een rondje door de stad en we spelen heel veel samen.

Donderdag

Voor mijn huis is een soort binnenplaatsje, daar kan Jula perfect fietsen. Dat doet ze dan ook de hele middag, terwijl ik in de deuropening zit. Heel gezellig ;-).

Vrijdag

Het is vrijdag en ik breng eerst Jula naar mijn ex. Dan heb ik een belafspraak en vervolgens komt Jorn bij me, hoera! We gaan een stuk wandelen over de bruggen. Het is een fijn rondje (ook om hard te lopen) en het is zo fijn om lekker buiten te zijn. Gelukkig zijn er maar weinig andere mensen en kunnen we genoeg afstand houden.

Zaterdag

Ik maak geen enkele foto die hier het delen waard is, dat gebeurt niet vaak op een zaterdag! Het zijn echt rare dagen, al kan ik mijn draai gelukkig aardig vinden en weet ik mezelf goed bezig te houden.

Zondag

Zondag ga ik samen met een vriendin een stuk wandelen. We komen deze stoep tegen, vol hartjes, regenbogen, bloemetjes en vooral ‘het komt goed’. Dat is een mooie gedachte die ik graag omarm.

De zon schijnt (♥) en het voelt echt als lente. Precies waar ik aan toe was. Het is heel fijn om weer even met een vriendin te kunnen praten en om zo fijn buiten te kunnen zijn. Op de route die ik gekozen heb is het gelukkig helemaal niet druk, dus we hoeven ons geen zorgen te maken over andere mensen die we tegen kunnen komen en kunnen genoeg afstand van elkaar houden.

Wat een gekke, gekke week was dit. Ik ben benieuwd hoe het verder zal gaan met de ontwikkelingen rondom een eventuele lockdown. Ik hoop dat het er niet van hoeft te komen. Ik hoop ook dat het me blijft lukken om zo goed in mijn vel te zitten als afgelopen week: met afgeschaalde therapie (telefonisch) en weinig sociale contacten maak ik me toch best wat zorgen om mijn mentale gezondheid, maar tot nu toe weet ik een goed ritme vast te houden en dat is heel belangrijk. Ik hoop dat me dat blijft lukken!

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Hester 26/03/2020 at 16:44

    Ik hoop dat het je in deze week inderdaad nog lukt om je ritme vast te houden! 💓 In elk geval schijnt de zon nog vasthoudend, dat helpt mij echt heel erg qua energieniveau en algemeen optimisme.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.