Dagboekje 11 • 2021

22/03/2021

Maandag

Het is maandag en mijn vriend en ik hebben vandaag een leuk uitje op de planning: we gaan naar de Poort van Heusden, een natuurgebied waar voorheen het Land van Ooit was gevestigd. Eén van de lievelingsplekken uit mijn jeugd! Ik koester zoveel fijne herinneringen aan het Land van Ooit, ik vond het altijd een magisch oord waar alles mocht en kon. Zo bijzonder!

Van die magische plek is nog maar weinig over. Je vindt er de soldaten in de vijver, een prachtig toonbeeld van de vergane glorie waar ik zo van hou, maar het ooit prachtig roze kasteel is weer teruggebracht naar zijn oorspronkelijke kleuren en verder is er maar weinig dat me doet denken aan het Land van Ooit. De grootste tegenvaller is het daadwerkelijke natuurgebied: we kunnen er niet echt een rondje lopen, het is er maar heel klein en na een half uurtje wandelen hebben we eigenlijk alles wel gezien. Desalniettemin was het heel fijn om even weg te zijn, iets anders te zien en te doen en deze tijd met z’n tweeën door te kunnen brengen.

Dinsdag

Dinsdag is een werkdag en er gebeurt weinig spannends. Aan het einde van de dag staat er weer een rondje rennen met mijn hardloopgroep op de planning, maar helaas maak ik een foutje: ik eet veel te laat, waardoor ik tijdens de hele run last heb van misselijkheid. Echt vervelend! Na drie kilometer besluit ik dat het beter is om linksaf te slaan en zo snel mogelijk weer naar het startpunt te gaan, maar iets in mij dwingt me toch om door te zetten en uiteindelijk ren ik de vijf kilometer gewoon uit. Maar makkelijk ging het niet bepaald!

Woensdag

Vandaag maak ik geen foto’s: ik ben weer aan het werk en tussendoor ga ik even stemmen! Ik ben voor het eerst eigenlijk best wel gespannen over de uitslag van de verkiezingen en ergens ook wel hoopvol, al wordt die hoop snel de grond in geboord als ik ’s avonds de verkiezingsuitslag bekijk. Meh.

Donderdag

Donderdag alweer! In de ochtend slaap ik uit en aan het begin van de middag haal ik Jula weer op. Zo gezellig! We hebben een taak op het programma staan: we gaan met z’n drietjes het huis schoonmaken. Jula vindt het heel erg leuk om te helpen en het is zo schattig om haar bezig te zien met dweilen, haha. Die dweil is bijna twee keer zo lang als zijzelf is!

Tussendoor tover ik ook nog deze heerlijke courgetteparmigiana op tafel! Het is een recept van Albert Heijn en koolhydraatarm en héél erg lekker. Sinds twee weken eet ik weer koolhydraatarm in de hoop dat het mijn buikklachten oplost én bijdraagt aan een betere energieverdeling. Tot nu toe werkt het heel goed, bevalt het me heel goed om weer op deze manier te eten en kook ik heel veel lekkere dingen.

Vrijdag

In de ochtend breng ik Jula naar school, daarna race ik door naar de psycholoog om vervolgens een vriendin op te halen en naar de kringloopwinkel in Nijmegen te rijden. Wat een ochtend! We hebben een uur winkeltijd (heel fijn), maar ik koop uiteindelijk alleen maar wat dingetjes voor Jula. Ook prima, ik zit natuurlijk nog steeds in mijn koopstop, dus ben blij dat ik dat kan blijven volhouden. Hoe dan ook: het is heel erg fijn om weer even in een kringloopwinkel rond te kunnen lopen, ik geniet er echt van. Na het winkelen lunchen we nog even samen en daarna breng ik Eefje weer naar huis. In de middag doe ik niet zoveel meer, ik ben behoorlijk moe.

Zaterdag

Ik sta rond half negen op en rij om half tien weg naar het huis van mijn ex om daar Jula op te halen. Mijn ex is geblesseerd en kan niet autorijden, daarom breng ik Jula vanochtend naar zwemles. Die was al om zes uur die ochtend wakker omdat ze er zoveel zin in had, zo lief! Gelukkig kan ze weer naar zwemles, daar ben ik heel blij om voor haar. Het is wel gek: in verband met Corona mag ik Jula daar alleen maar even omkleden en afzetten, om vervolgens te wachten in de auto tot ze klaar is, haar weer om te kleden en weer terug te brengen. Mijn ex heeft (heel lief) voor mij koffie in een thermoskan klaargemaakt en er is een hele gezellige andere moeder aan het wachten, dus ik kom mijn tijd goed door. En Jula is zó gelukkig als ze weer terug is!

In de middag rijd ik door naar mijn ouders. Met mijn moeder heb ik een aantal winkelafspraken gemaakt: ik ben onder andere op zoek naar nieuwe sportkleding, want mijn oude kleding begint wat scheurtjes te vertonen. En ik slaag goed, heel fijn! Ik blijf nog eten bij mijn ouders en rij daarna weer terug naar huis.

Zondag

Zondagochtend betekent dat er weer een nieuwe hardloopsessie op de planning staat. Dit keer mag ik weer met mijn favoriete hardloopmaatje en zij stelt voor om vandaag in plaats van de gebruikelijke zes kilometer eens zeven kilometer te proberen. Ik ben wel in voor een uitdaging en stem in, dus we gaan ervoor! Het lopen gaat ontzettend lekker: het is fijn weer, de omgeving is prachtig en ik zit goed in mijn vel, voel me sterk en fit. Op een heel klein stukje wandelen (op de zoveelste heuvel) na, ren ik de hele zeven kilometer met een grote glimlach op mijn gezicht.

In de middag ga ik naar een vriend van me toe: we hebben recentelijk het fenomeen karaoke herontdekt met de meest zoetsappige liedjes en hebben afgesproken om samen weer een middagje te zingen. Voor mij echt heel fijn, omdat het me op de één of andere manier niet meer lukt om zelf tot muziek maken te komen. Op deze manier kan ik toch nog genieten van mijn favoriete hobby!

Verder gaat het eindelijk een klein beetje beter met me. Er is wat licht in de duisternis! Het feit dat het een beetje beter gaat, zorgt ervoor dat ik me meteen een heel stuk opgeluchter en beter voel: dat er weer perspectief is, is echt ontzettend fijn. Ik doe hartstikke hard mijn best om ervoor te zorgen dat ik me weer wat beter ga voelen en het is fijn dat zich dat nu uitbetaalt. Hopen dat het zo doorzet!

You Might Also Like

8 reacties

 • Reageer Kelly 22/03/2021 at 20:29

  Wat een fijn dagboek om te lezen! Een hoop mooie puntjes. Ik ben ook heel blij dat je je een klein beetje beter voelt. Want alle beetjes zijn een stapje in de goede richting. Ik wens je een mooie week toe!

 • Reageer Angélica 22/03/2021 at 21:11

  Wat fijn dat het wat beter gaat <3
  En wat leuk, het land van ooit! Daar ben ik vorig jaar ook geweest, het is vlakbij mij dus ik ben er met een vriendin naartoe gefietst. Wist je dat ze daar ook een veldje hebben met allemaal mooie (wel totaal verwaarloosde) blauwe regen?

  Maar verder is het inderdaad niet zo boeiend. Volgens mij is dat kasteel zelfs helemaal gesloopt en opnieuw gebouwd. Je kon er ook een tijdje antikraak wonen. Tot zover mijn Land Van Ooit kennis haha.

  dat recept ziet er goed uit, dat ga ik denk ik maken volgende week 😀

 • Reageer Robin Schrijvers 22/03/2021 at 21:39

  Fijn om te lezen dat het beter gaat! Hoe vervelend trouwens van het zwembad! Dat is toch ook maar een gesukkel op die manier.. Aan de andere kant natuurlijk allemaal waard als je dochter weer kan zwemmen!

  Keep up the good work, je bent goed bezig!

 • Reageer Audrey 23/03/2021 at 08:56

  Echt fijn dat het weer iets beter gaat! En ook heel fijn dat Jula weer lekker naar zwemles kon. Lijkt me voor die kleintjes best onhandig om een tijdje stil te liggen daarmee. Enne: wat goed dat je je grenzen met hardlopen hebt weten te verleggen!

 • Reageer marije 23/03/2021 at 09:45

  Hey leukerd,
  wat ontzettend fijn dat er iets licht komt!! Hoera.
  Dat verdien je zo enorm met al je harde werken.
  Hopelijk komt er steeds een beetje licht bij.

  Een hele fijne dag!

  Marije

 • Reageer Irene 23/03/2021 at 19:14

  Jeej zo fijn dat je je weer wat beter voelt! Heb geduimd voor je!
  Iedereen is naar de kringloop geweest denk ik, haha. Ik zelf ook al twee keer en we zijn nog maar dinsdag :p heb wel super leuke dingen gekocht!
  Ik denk dat ik ooit eens in het Land van Ooit was maar ik herinner me alleen een doolhof en ik weet nu niet goed meer of dat effectief daar was of ergens anders :p Jammer wel dat het kasteel niet meer roze is. Zo zonde!

 • Reageer Guinevere 23/03/2021 at 19:15

  Wat een fijne blog! 🙂

 • Reageer Tamara 27/03/2021 at 14:58

  Leuk dat het weer beter komt! En zo herkenbaar, gaan winkelen en dan enkel iets meehebben voor je kind. Oeps!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.