Dagboekje 10 • 2021

16/03/2021

Maandag

Ik ben er weer! Dit is misschien wel mijn lievelingsplek van de Posbank, zo midden op de hei met niets of niemand om je heen. In dit geval was ik overigens niet alleen, want mijn SPV-er liep naast me, haha. Het was heel fijn om hem weer te zien, we praten dan over alles wat me op dat moment bezighoudt en het is fijn om op die manier mijn gedachten en gevoelens te kunnen ordenen. Zeker als het minder goed gaat en dat gaat het – helaas – nog steeds. Het is gek en frustrerend om gewoon geen verbetering te merken en nog steeds het gevoel te hebben alsof ik verstrikt zit in een grijs moeras, waar ik maar niet uit lijk te komen. Inmiddels duurt deze depressie al een aantal weken en begint het steeds zwaarder te worden om te dragen, om de dagen nog door te komen, om nog lichtpuntjes te kunnen zien. Het zou fijn zijn als de medicatie begint aan te slaan en er weer wat licht in de duisternis komt.

Dinsdag & woensdag

Ik maak op deze dagen geen foto’s, maar ben vooral druk met werk. Dat gaat me nog redelijk af. Ik merk dat het soms wat lastiger is om het overzicht te bewaren, zeker ook omdat het nu gewoon best druk is op mijn werk en er veel speelt, maar ik doe mijn best. Op dinsdagavond loop ik weer hard en het gaat heel goed. Ik loop alsof ik nog wel tien kilometer verder kan en dat is een fijn gevoel: dan voel ik me sterk en fit. Dat is fijn, fijn om even zoiets te kunnen voelen.

Donderdag

Donderdagmiddag haal ik mijn lieve Jula weer op. Het is wederom heel erg fijn om haar weer te zien: ze brengt zoveel positiviteit en vreugde met zich mee. Op het moment is ze heel druk bezig met turnen in huis. Ze doet dan ‘vloerroutines’ (zo noemt ze het zelf) en rent de hele woonkamer door. Hier moesten alle kussens naar de zijkant van de bank en deed ze trucjes op het randje. Zo trots is ze dan, superlief!

Vrijdag

Op vrijdagochtend breng ik Jula naar school en daarna ga ik naar de psycholoog. Het is eigenlijk best een fijn gesprek, merk ik. Natuurlijk is het nog steeds niet zoals het met mijn vorige psycholoog was, maar ze lijkt me wat beter te begrijpen en dat is een grote stap vooruit.

In de middag brengen mijn ouders Jula weer naar mij toe en knuffelen we behoorlijk met Fendi! Hij is de laatste tijd nog liever dan hij al was, komt veel tegen me aan liggen en maakt contact. Echt gezellig! Het enige nadeel is dat hij ook ’s ochtends vroeg al miauwend voor onze deur staat terwijl we nog willen slapen, haha.

Zaterdag

In de ochtend doen we veel spelletjes, waaronder deze favoriet: Diamoniak! Ik win twee keer van Jula en dat vindt ze eigenlijk niet zo leuk, maar ze weet zich er over heen te zetten en het is vooral heel gezellig. In de middag komen Eefje en Yuna bij ons spelen en dat is zoals altijd één groot feest. We bakken een taart, ze maken muziek én blijven bij ons eten, dus Jula kan haar gelukkig echt niet op.

Zondag

Om zeven uur ’s ochtends zitten wij al aan de voetbalplaatjes, haha. Jula vindt het heel leuk om de cijfers op te noemen (en dat is meteen een goede oefening!) en ik moet ze dan inplakken.

Om kwart voor 10 is het weer tijd om hard te lopen. Ik zie er iedere keer vreselijk tegenop, het kost me al mijn energie en moeite om mezelf te motiveren om te gaan, maar ik doe het wel omdat ik weet dat het me gaat helpen. Ik loop wederom heel fijn en als we terug zijn, bespeur ik zelfs een beetje positieve energie bij mezelf. Ik voel me fit en sterk (net zoals dinsdag, eigenlijk) en merk dat ik iets makkelijker kan relativeren. En hé, dat is een kleine vooruitgang en heel fijn om te merken!

In de middag rijden we naar mijn ouders: daar gaan we een nachtje logeren. Jula vindt dat altijd één groot feest en ze heeft er heel veel zin in. In de auto zingen we allerlei K3-liedjes mee en is Jula heel trots dat ze heel snel kan zingen (‘zonder te ademen en te slikken’), haha. Ze wordt al zo groot! Bij mijn ouders gaan we op expeditie bij een vijver, Jula klimt in bomen, schopt tegen molshopen en grijpt met haar handen in de modder. Heerlijk!

Ik hoop dat komende week de week wordt waarin ik echt verschil ga merken van de ophoging van mijn medicatie. Zoals ik hierboven al schreef, kost het me echt veel moeite om alles in stand te houden zoals ik dat nu doe en zou het heel fijn zijn als er een beetje verlichting komt. Het is gewoon even zwaar en niet leuk, helaas. We zullen zien!

You Might Also Like

7 reacties

 • Reageer Irene 16/03/2021 at 19:49

  Zo lief dat Fendi extra komt knuffelen! En grappig dat hij ’s morgens aan de deur miauwt. Onze Baloe deed dat vroeger soms om 3 uur ’s nachts. Dan zat hij aan de voordeur en dat geluid ging echt overal doorheen, haha (hij zat normaal in de garage maar soms was hij ’s avonds te laat thuis en dan bleef hij buiten :p).
  Lijkt me heel fijn, dat positieve gevoel na het lopen. En ook fijn dat het gesprek met je psycholoog wel fijner was. Veel sterkte, Anne, om je dagen door te komen. Je bent een held!

 • Reageer Wendy 17/03/2021 at 08:19

  Ik duim met je mee! ❤

 • Reageer Luus 17/03/2021 at 08:40

  Ohh dat is echt een van de fijnste dingen ooit, als je aan alles in je lijf voelt dat je sterk en snel bent en nog wel even door kunt. Runners high of hoe het ook heet.
  En wat fijn dat het langzaam de goede kant op gaat bij de psycholoog!!

 • Reageer Johanna 17/03/2021 at 08:45

  Een poes merkt haarfijn hoe iemand zich voelt en probeert te helpen. Dat is het bijzondere aan een poes. En wij hebben de slaapkamerdeur gewoon open, en dan wekt ze ons soms, maar ee aai over haar bol, en het probleem is weer opgelosd. Een poes wil bij zijn mensen kunnen zijn. Succes met alles!

 • Reageer Angélica 17/03/2021 at 09:31

  Ik denk echt dat Fendi aanvoelt dat het niet zo goed gaat en je daarom extra liefde komt geven 😀 Hopen dat de medicatie snel aanslaat, anders wordt het wel erg veel allemaal.
  Wel knap dat je dan toch nog bent gaan hardlopen!

 • Reageer Tea 20/03/2021 at 21:09

  Wat goed dat je toch elke keer gaat hardlopen en er energie uithaalt. Goed bezig. En ik hoop ook dat de medicatie snel aanslaat.

 • Reageer Tamara 22/03/2021 at 17:33

  Wat een prachtige foto’s en op zich een leuke week! Ik hoop ook dat de medicatie zijn werk doet en dat er inderdaad verlichting mag komen.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.