Dagboekje 2 • 2021

18/01/2021

Maandag 

Het is maandagochtend en ik sta op het station in Apeldoorn: ik ben onderweg naar Amersfoort om daar weer vier trainingen te geven. Gelukkig vind ik het niet half zo spannend als de vorige keer: toen kon ik bijna niet slapen van de spanning. Dit keer ga ik de trainingen met veel vertrouwen tegemoet. Superfijn!

Deze foto maak ik tussen de twee trainingen door. We zitten de hele dag in zo’n hokje, met anderhalve meter afstand natuurlijk, en moeten op de gang een (glitter!) mondkapje dragen. Gelukkig is er tussendoor nog ruimte om even naar buiten te gaan en dat doen we: mijn collega en ik maken even een korte wandeling.

Als ik thuiskom, ben ik helemaal klaar met de dag en ontzettend moe, haha. Ik stort in op de bank, kijk daar met Jorn naar Lang Leve de Liefde (erg vermakelijk) en doe verder niets nuttigs meer. Precies zoals het hoort na zo’n dag.

Dinsdag

Op dinsdagochtend maak ik een wandeling met mijn collega’s in het bos. We stoppen af en toe om zo te kunnen overleggen. Het is vooral een productieve vergadering dit keer. Ondertussen merk ik dat ik nog steeds moe ben van de drukke dag van gisteren!

Als ik weer thuiskom, ga ik verder aan het werk maar na een paar uur besluit ik even een dutje doen. Helaas maakt deze hierboven me al na een kwartiertje wakker met zijn hoofd op mijn hoofd, haha. Als Jorn en ik in de middag zitten te werken, klimt Fendi bovenop de piano en maakt het zichzelf gemakkelijk op mijn bladmuziek. Wat een rare kat heb ik toch!

In de avond gaan we naar de verjaardag van Jorn’s moeder. Dat is supergezellig!

Woensdag

Ik slaap lekker lang uit, ga daarna aan het werk en aan het einde van de middag oefen ik nog even mijn vioolles. Meestal speel ik dan een kwartiertje tot een half uur. Mijn voornemen is om dat braaf iedere dag te doen (maar dat is nog wel eens moeilijk). Vooral Jula vindt het echt nog vreselijk klinken, haha. Ze heeft wel een beetje gelijk! ’s Avonds heb ik een scriptlezing van mijn theatergroep. We gaan een nieuw stuk spelen en lezen dat samen door. Het wordt een leuk stuk, maar ik vraag me wel af hoe haalbaar het is om in deze tijden een toneelstuk te repeteren. Dat zullen de komende weken moeten uitwijzen.

Donderdag

Donderdagochtend begint met een telefoontje van mijn huisarts. Ik schrik daar van, ik wachtte nog op de uitslag van een onderzoek en heb geleerd dat het geen goed teken is als ze je eerder bellen. Gelukkig was het in dit geval een pro-actieve huisarts: de uitslagen waren goed en ze wilde graag de vervolgstappen bespreken. Superfijn! In de middag komt Jula en pakken we samen het pakketje uit met haar nieuwe verkleedkleren. Ze trekt ze meteen aan en wil ze eigenlijk niet meer uit, haha.

We wandelen even naar het dorp voor wat boodschappen en een album voor Jula’s voetbalplaatjes: ze is een echte verzamelaar, dus deze verzameling laat ze niet aan zich voorbij gaan. 😉 Samen plakken we alle plaatjes in, daar zijn we wel even zoet mee. Daarna spelen we Rollercoaster Tycoon (dat spel is al 20 jaar oud hè?) en eten we met z’n drieën.

Vrijdag

In de ochtend doen we rustig aan. Rond half elf beginnen we met het thuisonderwijs, aar deze eenhoornprinses heeft er niet zoveel zin in, dus het is hard werken. Uiteindelijk zijn we na een half uurtje klaar en kan er weer gespeeld worden!

In de middag spelen we bij Yuna en Eefje. Heel gezellig! We gaan naar het bos: Jula heeft gelukkig haar laarzen aan 🙂 . We zijn er de hele middag zoet en blijven mee-eten bij ze. Daarna gaan we naar huis en allebei naar bed, want we zijn moe!

Zaterdag

We doen erg rustig aan vanochtend. We spelen een spelletje waarbij je een vrouw moet omtoveren tot een bruidje. Ik vind het een beetje te zoetsappig, Jula vindt het natuurlijk geweldig. Uiteindelijk moeten we heel erg opschieten want Yuna komt weer bij ons spelen en die is er al om elf uur (en om kwart voor elf zijn wij nog in pyjama, oeps!).

Jula is niet helemaal in d’r hum en moet om vrijwel alles huilen waar je drama van kan maken. Ik geloof dat ze nog een beetje moe is van onze drukke middag gisteren. Uiteindelijk neem ik ze mee naar buiten en dat helpt: er is veel plezier op de schommel en op de rekstok en het klimrek. Gelukkig! Als we weer thuis zijn, wordt Yuna opgehaald en gaan wij weer fijn chillen zoals we dat zo goed kunnen. Precies waar we allebei aan toe zijn 🙂 .

’s Avonds vraagt Jula me of ik bij haar wil logeren. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. We maken een bedje onder haar hoogslaper en kruipen allebei om zeven uur in bed. Heerlijk, haha!

Zondag

We slapen uit tot 08.15 (dat gebeurt echt nooit, haha) en als we wakker worden zien we sneeuw! Niet zoveel als Jula had gehoopt, maar toch genoeg om even enthousiast over te worden. Ik was van plan om nog te gaan hardlopen met mijn groepje maar heb lichtelijke miscommunicatie met m’n moeder en daardoor lukt het niet meer, helaas. Dan maar een stukje wandelen ergens vandaag.

In de middag gaan we met mijn moeder naar de zus van mijn oma in Zwolle. Ze is al 92 en nog heel erg bij de tijd. Ze is heel gelukkig met het bezoekje van Jula. Daarna gaan we naar mijn ouders, daar slapen we een nachtje. Heel gezellig!

You Might Also Like

4 reacties

 • Reageer Audrey 18/01/2021 at 09:14

  Wat een fantastische verkleedoutfit van Jula! Ik snap wel dat ze die niet meer uit wilde doen.

  • Reageer Anne 18/01/2021 at 12:25

   Haha ja hè? Ik ook 🙂

 • Reageer Angélica 18/01/2021 at 09:41

  Wat ik dus echt mis de afgelopen maanden, is een hele dag hard werken en dan bekaf thuis komen. Dat je heel erg moe bent, maar wel voldaan… dat mis ik gewoon! Haha. Dus jouw maandag klinkt als een fijne dag 😉 Of ja fijn… intensief in ieder geval.
  Unicorn Jula ziet er geweldig uit haha! Ik wou dat ik vroeger zo’n outfit had 😀

  • Reageer Anne 18/01/2021 at 12:26

   Ja! Dat snap ik wel. Ik heb dat twee jaar lang niet gehad, dus wist niet meer hoe dat voelde en moet na zo’n lange dag werken echt altijd een dag bijkomen. Maar het was inderdaad wel fijn intensief, beter dan niets doen de hele dag of zo’n dag vol met beeldbelgesprekken. En ja, Unicorn Jula is fantastisch! Haha!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.