365 vragen • oktober

30/10/2021

Ook oktober – vaak toch wel mijn meest favoriete maand van het jaar – vloog voorbij zonder dat ik er erg in had en dus is het weer tijd om de vragen te beantwoorden die Irene heeft bedacht! Ik geloof dat ik meestal redelijk uitgebreid ben in mijn antwoorden maar hé, dat is ook wel een beetje hoe mijn hoofd werkt.

1. Waar kijk je deze maand naar uit?
Jorn en ik gaan aan het einde van de maand een midweek naar Berlijn en daar heb ik ontzettend veel zin in. Naast dat het voor mijn gevoel al weer ontzettend lang geleden is dat we vakantie hebben gehad, is het vooral ook nog niet vaak gebeurd dat we samen in het buitenland waren. Ik kan niet wachten!
2. Welke boeken wil je graag nog lezen dit jaar?
Ik heb niet zulke hoge doelen: er zijn twee boeken die ik gekregen of gekocht heb en graag uit zou willen lezen. Voor mijn verjaardag kreeg ik het boek ‘Mild Ouderschap’ van Nina Mouton en vlak daarvoor had ik ‘Een Steekje Los’ van Iris ter Haar besteld. Ben naar allebei heel nieuwsgierig en in de eerste al begonnen, dus dat komt vast goed. Ik vind het wel moeilijk om tijd te vinden om te lezen en om me te blijven concentreren.
3. Wat zijn twee dingen waar je vandaag dankbaar voor bent?
Ik heb niet echt mijn beste dag ooit (lees: ik ben ziek en zit thuis), dus daar moet ik goed over nadenken. Misschien gewoon voor het feit dat ik überhaupt de ruimte kan nemen om een dag thuis te blijven? Of misschien wel twee? Dit had ik namelijk vroeger nóóit gedaan, dan was ik – hoe ziek ook – gewoon gaan werken.
4. Waar haal je op dit moment het meest voldoening uit?
Ook wel een lastige vraag. Ik denk vooral uit het ouderschap! Daar geniet ik ontzettend van, zeker in het laatste jaar. Het is, naast dat het gewoon leuk is om te zien hoe zo’n klein mens zich ontwikkelt, ook heel fijn met Jula om me heen. En ik vind het fijn om voor anderen te zorgen, dus nou, dan kan ik mijn geluk niet op. Haha!

5. Welk cijfer zou je deze dag geven en waarom?
Een 3. Maar dan vanwege eerdergenoemde reden: omdat ik ziek ben. Ik had al een redelijk beroerde nacht doordat ik veel benauwd was en daardoor wakker werd. Toen vanochtend mijn wekker ging, wist ik dan ook zeker dat ik echt even rustig aan zou moeten doen. In de ochtend kon ik gelukkig al even naar de huisarts en heb ik nieuwe medicatie gekregen die ervoor moeten zorgen dat mijn longen eindelijk eens ophouden met dat gedoe.
6. Welk spel zou je graag nog eens spelen?
Ik was vroeger helemaal gek op het spel ‘Levensweg’. Toen ik wat ouder werd, had ik er zelf ook nog extra kaartjes bij gemaakt en kon ik echt oneindig lang fantaseren over alle mogelijkheden in iemand’s leven, haha. Het lijkt me wel leuk om het nog eens te doen, om gewoon te kijken hoe het ook alweer eigenlijk gaat!
7. Waar denk je het vaakst aan de afgelopen tijd?
Ik merk dat het thema ‘grenzen herkennen en aangeven’ iets is dat de laatste weken wel veel speelt. Ik kom het gewoon op veel vlakken tegen, dus ben er mee bezig. Ik weet dan niet of ik er per se ook heel veel aan denk, althans niet in de zin van dat ik er uren mee bezig ben, maar wel vaak dat het dan even op komt in mijn gedachten omdat er weer iets gebeurt dat aar verband mee houdt.
8. Herinner je je waarover je het laatst droomde?
Ja! Vannacht heb ik niet echt gedroomd, maar de nacht daarvoor droomde ik redelijk bizar (wat in mijn geval vaak zo is). Ik droom vaak realistisch met een soort van bizarre wending, wat maakt dat ik ook best vaak wakker word en me dan afvraag of iets echt is gebeurd. Het is dan zó levendig en, naast dat het soms wat absurd is, voelt dan ook zo reëel dat ik daar dan echt even aan ga twijfelen.

9. Wat is je oudste paar schoenen? Draag je ze nog?
Ik twijfel tussen twee paar schoenen die ik als tiener heb gekocht: een knalroze paar Allstars en metallic blauwe dr. Martens. Beide heb ik niet meer en draag ik dus ook niet meer, helaas. Ik heb best wel een schoenentic en vind het leuk om schoenen te kopen, dus zodra mijn kast weer een beetje te vol wordt, doe ik weer iets weg.
10. Ben je ooit echt verliefd geweest?
Ja, zeker weten.
11. Creatief en chaotisch of geordend en op tijd?
Dat is eerste is zeker meer van mij op toepassing dan dat laatste, al moet ik wel zeggen dat ik allerlei manieren heb ontwikkeld om wat meer structuur in mijn leven te brengen. Ik vind het nog wel steeds echt heel erg moeilijk om dat te doen, trouwens, en mijn natuur is gewoon chaos. Overigens ben ik – vrijwel altijd – op tijd. Dat dan weer wel!
12. Waar moet je om glimlachen?
Om Fendi. Dit klinkt misschien wat zoetsappig, maar als hij zo opgekruld op de bank of in zijn mandje ligt te slapen, dan smelt ik helemaal en moet ik glimlachen. Hij ziet er dan zo lief (en eigenlijk ook zo klein) uit.

13. Speel je mee met de lotto?
Nee, dat doe ik niet. Ik heb eigenlijk ook niet echt het verlangen om veel geld te winnen (los van dat de kans dat dat gebeurt natuurlijk ook echt heel klein is).
14. Als je vanaf nu alles kon doen wat je wou, wat zou je dan doen?
Oh! Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Misschien zou ik wat vaker sushi eten dan ik nu doe, ik zou wel graag een album op willen nemen in een studio. Ik zou een mooie verre reis willen maken met Jorn en Jula en dat is het dan denk ik wel zo’n beetje.
15. Wat verraste je vandaag?
Niets, eigenlijk. Maar zoals ik al eerder zei: het is niet per se mijn beste dag!
16. Lust je koffie?
Ja, heerlijk! Ik hou van zwarte koffie, maar als ik in een restaurant ben, bestel ik graag een cappuccino of latte macchiato.
17. Welk boek lees je?
Dat schreef ik hierboven: ‘Mild Ouderschap’ van Nina Mouton. Wel grappig, want laatst zag ik een soort meme over vrouwen met ADHD en hun verschillende leesstijlen en daar herkende ik me nogal sterk in. Zo gebeurt het me nogal vaak dat ik aan het lezen ben en aan het einde van de pagina zo afgedwaald ben dat ik écht geen idee meer heb wat ik net gelezen heb. Ook ben ik nogal goed (al zeg ik het zelf) in de scan-techniek, waarbij ik soort van automatisch filter wat belangrijk is om te lezen en dus razendsnel door een boek heen ga.
18. Wat is je favoriete recept?
Ik eet wel graag de tomatenrisotto met basilicum uit de oven van Albert Heijn. Het is gemakkelijk om te maken – en dat vind ik best belangrijk – maar ook gewoon echt heel erg lekker.

19. Wat is je lievelingsfoto van deze week?
Ik maakte een foto van Jula in het bos en daar kijkt ze zó gelukkig op: dat is mijn lievelings.
20. Wat is je hoogste prioriteit nu? Waarom?
Dat is mijn gezondheid, om voor de hand liggende redenen. Ik vind het best lastig om me daar op te richten, als ik eerlijk ben. Ik denk dan toch vaak aan alles wat nog moet, voel me schuldig omdat ik dat dan moet laten liggen, ga het dan toch doen en voel me vervolgens weer slechter en nou ja, zo gaat dat dan nog een paar keer door.
21. Heb je piercings?
Nee. Vroeger wilde ik wel graag een piercing in mijn onderlip, maar ik was toen behoorlijk bang voor naalden en dus heb ik dat nooit gedurfd. Uiteindelijk ook helemaal prima, denk dat het niet echt iets voor mij zou zijn.
22. Wat zou je nog graag willen meemaken?
Heb je even? Best veel dingen, eigenlijk, maar dat lijkt me niet meer dan normaal. Ik zou wel eens een halve marathon willen rennen, ik zou willen ervaren hoe het is om zelf zwanger te zijn, het lijkt me geweldig om een mini-concertje te geven met zelfgeschreven liedjes en nog heel veel meer. Oh en, wat me echt fantastisch lijkt: ik zou heel graag Jula eens willen zien optreden, met wat het dan ook is.

23. Waar werd je het laatst gelukkig van?
In het bos zijn met mijn moeder en Jula. Ik kan zo genieten van de natuur, ben altijd al dol geweest op de herfst en het is gewoon fijn om dat met hen te kunnen delen.
24. Welk eten heb je voor het laatst voor jezelf klaargemaakt?
Niet zo spannend. Een bakje met magere kwark, muesli en fruit.
25. Welke belangrijke beslissing maakte je de afgelopen tijd?
Dat is denk ik een werkgerelateerde beslissing. Tijdens mijn functioneringsgesprek werd me gevraagd of en hoe ik me verder zou willen ontwikkelen en ik zou willen doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheden. Maar, ook met meer uren. Daar heb ik over nagedacht en uiteindelijk geconcludeerd dat dat nog niet voor nu is. Het gaat nu goed en dat wil ik zo houden.
26. Wat vind je van je woonplaats?
Heel fijn! Ik had nooit gedacht dat ik me zo thuis zou kunnen voelen in een dorp, maar dat doe ik dus wel. Wat vooral fijn is, is dat we zo dicht bij de natuur wonen. Om te hardlopen, maar ook om gewoon even een stuk te wandelen of met Jula naar het bos te gaan.

27. Heb je de afgelopen tijd nieuwe muziek ontdekt?
Nee, eigenlijk niet. Ik had behoefte aan herkenning en heb veel geluisterd van waar ik altijd al graag naar luisterde. Ik ben wel, zeker sinds ik viool ben gaan spelen, klassieke muziek weer meer gaan waarderen en zet vaak tijdens het autorijden ook klassieke muziek op.
28. Kijk je ergens naar uit?
Ja, de komende maanden staan er veel leuke dingen te gebeuren. Het wordt ook wel druk en ik wil dan ook echt wel mijn best doen om er op te letten dat ik ook nog een beetje rustig aan doe en tijd voor mezelf neem, waar dat kan. Ik heb zin in Jula’s verjaardag: de voorpret, de voorbereidingen, samen een taartje uitzoeken en bedenken wat ze die dag aan zal doen. Ook Sinterklaas en Kerst vind ik eigenlijk altijd fijne dagen om gewoon bij elkaar te zijn.
29. Als je je zou moeten verkleden, als wat zou je dan verkleed gaan?
Als iets hysterisch! Daar hou ik van. Iets met veel glitter en veel gedoe.
30. Vier je Halloween?
Nee, daar heb ik helemaal niets mee. Jula gelukkig ook niet, dus het is ook niet echt een thema in ons huis.
31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?
Dat vind ik een lastige vraag. Ik weet het niet zo goed. Misschien dat ik vooral de komende maand ook wil blijven proberen om het mooie te zien in de kleine dingen (god, ik klink nu echt als een oude vrouw hè?) en het niet altijd hoeft te gaan om beter, sneller, harder of wat dan ook. Soms is stil staan ook wel even prima.

You Might Also Like

5 reacties

 • Reageer Rachel 30/10/2021 at 18:54

  Wat een heerlijk artikel zeg, ik kan hier altijd enorm van genieten en wat heb je leuke antwoorden gegeven

 • Reageer Irene 30/10/2021 at 19:20

  Dat van dat dromen heb ik ook! Had laatst ook weer zo’n bizarre droom. Ik werd wakker en ik dacht “hu???”. Super vreemd. Ik snap vaak ook totaal niet vanwaar mijn dromen precies komen, hoe mijn hersenen dat bij elkaar verzinnen :p

 • Reageer Audrey 01/11/2021 at 10:14

  Jaaa, Levensweg vond ik ook altijd zo leuk! Ik heb het een jaar of 5 geleden nog wel eens gespeeld bij vrienden, een modernere versie. Maar die old school variant blijft toch het leukste, denk ik.

  Enne: alvast veel plezier in Berlijn! Gaan jullie ook een tour volgen bij Emma van Doen in Berlijn? Echt een aanrader!

 • Reageer Blog by Linda 01/11/2021 at 10:28

  Inderdaad leuk om uit te kijken naar een tripje naar Berlijn. En ook de vraag over dingen waar je naar uitkijkt, je hebt een mooi lijstje met dromen. Ik hoop dat ze mogen uitkomen 🙂

 • Reageer Lesley 28/11/2021 at 22:49

  Oh ik was ook echt dol op Levensweg! Mijn neefje kwam ook dikwijls bij ons over de vloer en is tien jaar jonger dus was ook een makkelijk spel om met hem te spelen toen hij nog klein was, want het is best een makkelijk spel. Zalig dat je zelf ook kaartjes maakte haha!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.