365 vragen • maart

31/03/2021

Weten jullie nog dat ik bezig was met het beantwoorden van een lijstje vragen per maand? Nou, die sloeg ik vorige maand even over want mijn hoofd was overal behalve bij de dingen die ik leuk vond. Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter én heb ik weer zin om te schrijven, dus doe ik dat graag. Hier komen mijn antwoorden! 

 1. Welke vaardigheid wil je graag nog onder de knie krijgen? 
  Ik denk dan meteen aan vioolspelen, maar dat is ook wel dubbel omdat ik daarmee al een heel eind op weg ben. Ik speel inmiddels al een jaar (!) en het gaat steeds beter. Ik heb ook nog de droom om saxofoon te leren spelen, dus misschien dat ik daar voor zou kiezen. Over een tijdje dan, hè. Als ik de meest ingewikkelde stukken op die viool ten gehore kan brengen, haha.
 2. Wanneer at je voor het laatst een pizza?
  Dat was vorige week nog! Wel een ‘gezonde’ pizza, met bloemkoolbodem en zelf gemaakt. En heel lekker! Ik eet sinds drie weken weer zo min mogelijk koolhydraten en dat bevalt me heel erg goed. Door de depressie van de afgelopen periode nam mijn suikerbehoefte heel erg toe, vooral omdat ik zo moe was en dus dat energielevel een beetje op wilde krikken, maar ik word niet gelukkig van veel snoepen en niet goed voor mezelf zorgen. Daarom besloot ik om ervoor te gaan zorgen dat ik die behoefte een stuk minder zou hebben. En dat is gelukt!
 3. Welke koosnaampjes gebruik je?
  Hm, ik ben wel van de koosnaampjes geloof ik. Ik noem mijn vriend vaak ‘schatje’ (al heb ik echt een hekel aan dat woord) of ‘liefje’. En voor Jula kies ik vaak voor ‘droppie’, of ‘moppie’, haha. Géén idee waarom, dat is er zo ingeslopen. Ik heb het al wel eens eerder verteld (maar doe het gewoon nog een keer, ha) dat ik achter vrijwel iedere zin die ik naar Jula uitspreek een koosnaampje plak. Dat is zo ontstaan, inmiddels een gewoonte en ook eentje die ik wel leuk vind.
 4. Zou je graag een boek willen schrijven?
  Ah, een gewetensvraag voor mij! Het antwoord is: ja. Ik dacht altijd dat dat een roman zou moeten zijn, maar toen ik dat ging proberen, ontdekte ik dat mijn hart daar niet ligt. Ik zou graag een autobiografisch boek willen schrijven waarin ik vertel over de mentale worstelingen die ik doormaak en hoe ik daar mee om probeer te gaan. Of een soort bundel van verhalen over bijzondere mensen die in mijn leven voorbij zijn gekomen, dat lijkt me ook leuk. Met mooie portretten daarbij.

 5. Heeft het gesneeuwd de afgelopen tijd?
  Nou, laatst lag er een dik pak sneeuw, maar dat is al wel een paar weken geleden. Gelukkig! Ik vond het één dag echt magisch en daarna was ik er helemaal klaar mee. Ik durf dan niet zo goed auto te rijden, vind wandelen door de sneeuw (en gladheid!) gewoon een hele onderneming en voelde me door die combinatie een beetje opgesloten.
 6. Waar heb je het vaakst hulp bij nodig?
  Ik denk dat dat vaak op het gebied van plannen is. Ik ben daar echt niet zo goed in, want in mijn hoofd is het één en al chaos over het algemeen. Gelukkig heb ik allemaal trucjes geleerd om mezelf te dwingen het wél goed te doen. Oh en waar ik écht hulp bij nodig heb: het doen van de weekboodschappen. Die bestellen we altijd online, maar ik heb gewoon echt dat overzicht niet. Ik vind het ook een rotklus, word er een beetje ongelukkig van, want op de één of andere manier overweldigt het me altijd. Hetzelfde geldt voor als die boodschappen dan daadwerkelijk komen: dan moet het uitgepakt worden en een vaste plaats krijgen en nouja, daar ben ik gewoon niet goed in. Ik gooi altijd alles maar door elkaar en dat is niet zo functioneel, haha.
 7. Waar hoor jij thuis?
  Beetje een zoetsappig antwoord, maar wel waar: bij de mensen waar ik van hou. Dat is geen vaste plek, want dat kan overal zijn, maar dat is wel bij de mensen waar ik om geef. Daar voel ik me thuis.
 8. Gebeurt er op dit moment iets belangrijks in de wereld?
  We hebben nog steeds te maken met Corona, helaas. Ik merk dat ik het – net zoals de rest van de wereld vermoedelijk – wel erg lang vind duren allemaal. Ik kan niet wachten tot we weer gewoon op een terrasje kunnen zitten, uit eten kunnen gaan en met Jula leuke dingen kunnen ondernemen (anders dan een speeltuin of het bos).

 9. Welke drie plaatsen zou je nog graag eens bezoeken?
  Ik zou wel graag een keer naar New York willen. Of überhaupt naar de Verenigde Staten, maar dat is natuurlijk geen plaats. Ik ben gewoon heel benieuwd of alles daar is zoals ik mij dat voorstel. Ook wil ik graag een keer naar Oslo: daar ben ik nog nooit geweest. Ik heb een voorliefde voor Scandinavische steden en het lijkt me dan ook fantastisch om daar een paar dagen door te brengen. Ik zou eigenlijk vorig jaar een weekendje met mijn moeder gaan, maar Corona zorgde ervoor dat dat niet ging lukken. En tenslotte wil ik ook graag een keer naar IJsland (ook geen plaats, ik weet het). Lijkt me magisch mooi.
 10. Hoe ziet je toekomst er uit?
  Wat een vraag! ik heb slechts een beetje een idee en dat is dat ik me zal blijven omringen met de mensen die me dierbaar zijn, zoals ik dat nu ook doe. Of dat op dezelfde plek is? Geen idee. Of ik hetzelfde werk nog doe? Geen idee. We zullen het zien!
 11. Zou je voor de liefde in het buitenland gaan wonen?
  Voordat Jula er was: jazeker. Nu Jula er is: zeker niet. Ik denk dat het onze band op geen enkele manier zou bevorderen als ik naar het buitenland zou vertrekken, dus daar zou ik in deze situatie nooit voor kiezen. Ik vind het wél een heel romantisch idee en het heeft me altijd aangetrokken om een paar maanden of langer in het buitenland te wonen. Ik denk dat ik bijvoorbeeld best zou kunnen aarden in Berlijn of Kopenhagen. Maar goed, dat is geen optie meer en dat is helemaal prima!
 12. Wat doe je anders nu je ouder wordt?
  Ik denk dat ik veel bewuster ben geworden. Bewuster in wat ik zeg, wat ik doe en vooral: in hoe ik voor mijzelf wil zorgen. Op dat laatste gebied heb ik sinds ik ouder ben geworden echt grote stappen gezet, mede ook omdat mijn (mentale) welzijn daar om vroeg. Ik ben mezelf steeds waardevoller en belangrijker gaan vinden (gelukkig!) en daaruit vloeide vrijwel automatisch voort dat ik dus ook beter ging letten op hoe ik voor mijzelf wilde zorgen. Ik heb nog best wat te leren op dat vlak, maar hé, de eerste stappen zijn gezet.

 13. Wat kan je niet bevatten?
  Poeh, heel veel. Onder andere dat er een paar miljard mensen op deze wereld rondlopen die allemaal een eigen leven leiden. Dat vind ik op de één of andere manier een hele complexe gedachte en daar kan ik simpelweg niet bij met mijn hoofd. Dat zijn zóveel mensen met zóveel gedachten en zóveel ideeën. Hoe dan?
 14. Waar ben je bang voor?
  Voor behoorlijk wat dingen, als ik eerlijk ben. Daar heb ik ook al meerdere keren over geschreven. Ik heb een flinke angst voor vogels (al gaat dat wel steeds beter), voor dode dieren, voor muizen en voor autorijden (maar alleen als het mentaal gezien niet zo lekker met me gaat). Vooral die laatste kan nogal problematisch zijn en me echt belemmeren.
 15. Wat heeft de laatste tijd het meeste indruk op je gemaakt?
  Dat ben ik zelf geweest! Afgelopen dinsdag ging ik weer hardlopen met mijn groepje en renden we door de heuvels van de Posbank. Het waren echt flinke heuvels, maar ik voelde me heel sterk in mijn lichaam en kon ze prima aan. Toen realiseerde ik me dat ik écht onder de indruk ben van hoe sterk mijn lichaam is geworden en waartoe het allemaal in staat is.
 16. Draag je je schoenen in huis?
  Niet echt. Ik ben een echt sloffen-mens, zelfs midden in de zomer draag ik nog het liefst mijn sloffen.

 17. Wat vind je het leukste aan je werk?
  Dat ik de hele dag bezig mag zijn met muziek in welke vorm dan ook. Dat is wel heel leuk. Ik heb veel geluk gehad met mijn baan en dat het zo goed past bij wat ik hiervoor heb gedaan en bij hoe ik ben, vind ik. Ik kan het nog niet zo uitvoeren als de bedoeling is vanwege Corona, maar ik geloof wel dat ik nog heel veel leuke avonturen mee ga maken tijdens mijn werk.
 18. Noem drie dingen waar je vandaag dankbaar voor bent. 
  Voor het goddelijke lenteweer, voor het feit dat mijn vriend gekookt heeft toen Jula en ik thuiskwamen én dat ik Jula weer kon ophalen en ze wat dagen bij ons door kan brengen.
 19. Ben je tevreden met je levensstijl?
  Ja, heel tevreden. Sinds vier weken eet ik precies zoals ik zou willen. Ik beweeg voldoende en geniet daar ook van. Ik ontspan wanneer ik dat nodig heb. Ik slaap goed in de nachten, doe voldoende leuke dingen. Dus ja, ik denk dat ik dat goed aanpak!
 20. Wat zijn je lievelingschips? 
  Favoriete vraag! Chips is mijn lievelings sowieso. Ik heb twee favorieten, namelijk paprika light chips van Lays en wasabi chips. Allebei goddelijk lekker!

 21. Wat is je favoriete kledingstuk?
  Ik denk eigenlijk dat ik niet kan kiezen, haha. In het algemeen draag ik vrijwel altijd jurkjes, dus we kunnen wel zeggen dat dat mijn favoriete categorie kledingstuk is. Maar om dan één jurkje als favoriet aan te wijzen? Nee, dat kan ik eigenlijk niet. Daarbij komt ook nog dat ik ook heel veel leuke rokjes heb, dat maakt het nog moeilijker.
 22. Welk ‘fout’ liedje vind je geweldig?
  Ik doe sinds kort samen met een goede vriend aan foute karaoke. We zingen allebei veel en graag en ontdekten spontaan dat we het allebei heel leuk vinden om foute karaokeliedjes met elkaar te zingen. Eén van mijn lievelings om te zingen is ‘when you believe’ van Mariah Carey en Whitney Houston. Luister ik in het echte leven absoluut niet naar want veel te zoetsappig, maar om te zingen vind ik het echt briljant!
 23. Wat is het mooiste dat de afgelopen tijd gebeurde?
  Dat móet wel het feit zijn dat ik uit mijn depressie klom, want dat ik daar uit ben geklommen durf ik nu wel met zekerheid te zeggen. Ik ben daar heel trots op, heb er écht heel hard voor gewerkt en had niet verwacht dat ik me zo snel al weer zoveel beter zou voelen. Godzijdank!
 24. Wanneer heb je je voor het laatst pijn gedaan?
  Vier weken geleden: toen viel ik van de trap. Au! Ik ben sinds ik in dit huis woon (een half jaar) al drie keer van de trap gevallen. Geen idee hoe dat steeds gebeurt, behalve dan dat de combinatie van sloffen + een gladde trap misschien niet de meest perfecte ooit is. Ik bezeerde mijn stuitje en mijn pink en dat was allebei vooral erg onhandig.

 25. Vergeef je snel?
  Nee. Ik vind het moeilijk om te vergeven en te vergeten. Maar het duurt wel best lang voor je mijn grens hebt bereikt. Maar als ik eenmaal echt gekwetst ben, dan is er geen weg meer terug en is het klaar. Ik kan dan ook gemakkelijk de banden verbreken en het loslaten.
 26. Wat is het laatste compliment dat je kreeg?
  Dat ik over kom als een sterke vrouw. Iemand uit mijn hardloopgroepje – waar ik nog nooit mee had gesproken – zei dat tegen me. Ik vond het wel leuk om te horen, een lief compliment, maar ik twijfel dan ook wel een beetje aan de intentie van zo’n compliment als iemand je niet echt kent.
 27. Waar ben je nu? 
  Ik zit thuis, aan de eettafel.
 28. Wat maakte vandaag leuk? 
  Ik was naar de psycholoog en op de terugweg zette ik mijn ‘meezing-afspeellijst’ op met allemaal foute liedjes. Dat was genieten! Daarnaast at ik een heerlijk ijsje met Jorn in de zon en was Jula er aan het einde van de dag en vrolijkte ze alles op, zoals zij dat kan, met rare dansjes en rake opmerkingen.
 29. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
  Nooit meer zoet! Geef mij chips!
 30. Wat is het engste dat je de afgelopen tijd deed? 
  Dat was een presentatie geven in december. Of eigenlijk was het een training. Ik vond dat ontzettend eng, ook omdat ik ineens een angst voor spreken in het openbaar had ontwikkeld en het dus gewoon niet zo goed durfde. Het bleek alles mee te vallen, uiteindelijk.
 31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?
  Dat ik wederom bewezen heb aan mezelf dat ik tot veel meer in staat ben dan ik altijd denk. Hoera voor mij!

You Might Also Like

8 reacties

 • Reageer Robin Schrijvers 31/03/2021 at 22:43

  Fantastisch lijstje! Heerlijk om uw energie ook weer te kunnen lezen, super! Wat mij betreft heeft die persoon uit je hardloopgroepje gelijk hoor. Je hebt diep gezeten, en ik voel door je tekst dat je straalt. Mooi, houden zo!

 • Reageer Audrey 01/04/2021 at 08:17

  Karaoke zingen vind ik zo leuk, maar ik heb het nog nooit serieus gedaan – op Singstar vroeger na. Die verhalenbundel over bijzondere mensen uit je leven klinkt als een heel mooi idee!

 • Reageer Esther 01/04/2021 at 08:43

  Wat heerlijk!! Wat een leuke vragen zitten er tussen! En jouw antwoord op vraag 13 zou ook de mijne zijn geweest! Overwhelming!

 • Reageer Eline 02/04/2021 at 13:50

  Wat een leuke post!
  Wat je zei over het schrijven van een autobiografisch boek deed mij denken aan de groeiende serie boeken die blossom books uitbrengt over de levensverhalen van mensen met een bepaald mentaal probleem. O.a. Druks van Francien Regelink over leven met Adhd. Vond dat zo interessant om te lezen omdat het echt een inkijkje geeft in iemands hoofd en hoe het nou werkelijk is om met bijv. adhd te leven.
  In elk geval echt goed dat er nu meer aandacht voor komt in de boekenwereld heb ik het idee. Zou ook heel benieuwd zijn naar jouw boek (no pressure ;-))

 • Reageer Angélica 04/04/2021 at 07:38

  CHIPS!! Bedoel je die ginger wasabi van Lay’s Sensations? Ook één van mijn favorieten 😀

 • Reageer Irene 04/04/2021 at 14:31

  Zo tof om te lezen dit. Wat Robin zegt ervaar ik ook heel erg! Ik voel door je post heen dat het weer goed gaat. Das fijn! 🙂 Als jij een bundel uitbrengt met bijzondere verhalen over bijzondere mensen dan ga ik ‘m sowieso lezen! Ik moet soms nog terugdenken aan je stukje over die ene man die je kende die gestorven is.

 • Reageer Saskia 05/04/2021 at 12:40

  Ja. Chips *knikt* haha
  Maar chocolade is ook wel een must hoor haha.

  Leuke vragen en antwoorden om te lezen! 🙂

 • Reageer Lesley 05/04/2021 at 21:04

  Wat leuk inderdaad om te lezen en te merken dat het weer beter gaat!! En zo leuk haha, die foute karaoke. Ik heb nog nooit echt karaoke gedaan (behalve Singstar, en daar was ik echt heeeeel slecht in), maar wil het wel graag eens doen, met voldoende wijntjes op 😀

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.