365 vragen • januari

29/01/2021

Leuke Irene deelde op haar blog dat ze dit jaar 365 vragen ging invullen (en dan volgend jaar weer en kijken wat er anders is geworden, superleuk!). Ik hou wel van een beetje reflecteren, dus ik doe daar graag aan mee. Het is de bedoeling dat je de vragen telkens aan het einde van de maand beantwoordt. Ik vond 29 januari wel tellen als het einde van de maand en daarom hierbij mijn allereerste vragenlijstje! Sommige vragen vond ik écht wel moeilijk om in te vullen en ik ben nu al heel nieuwsgierig naar hoe dat volgend jaar gaat zijn.

 1. Wat is je nummer 1 doel dit jaar?
  Dat is goed voor mezelf blijven zorgen. Ik heb vorig jaar gemerkt hoe belangrijk dat is, hoe goed ik daar eigenlijk ik ben en wat me dat oplevert en daar wil ik graag mee doorgaan. Ik bedoel daar vooral mee: letten op mijn slaap, voldoende lichaamsbeweging krijgen, gezond eten, de balans tussen werk en privé gezond houden en meer van dat soort dingen. Het is geen meetbaar doel, maar dat vind ik wel fijn. Ik kan me niet voorstellen dat het me niet gaat lukken om dit vol te houden.
 2. Wat is je favoriete accessoire?
  Dat zijn de gouden oorbellen die ik ooit bij Monki kocht, hierboven op de foto. Ik vond gouden sieraden in eerste instantie écht niets voor mij, maar begin het steeds leuker te vinden – zeker ook omdat ik veel vintage draag – en er gaat bijna geen dag voorbij dat ik geen oorbellen draag. Ik heb ook best wel wat kettingen, armbanden en ringen, maar die laat ik bijna altijd liggen. Zeker in combinatie met elkaar: dat vind ik te heftig, daar hou ik niet van.
 3. Ben je tevreden?
  Ik moet even goed nadenken over deze vraag. Ik denk dat het antwoord is dat ik op heel veel gebieden wel tevreden ben, ja. Het gaat goed met Jula, het gaat goed met mijn relatie, ik heb een fijn huis en ben blij met mijn werk. Ik voel me over het algemeen goed en zorg goed voor mezelf. Er zijn wel dingen die ik anders zou willen, maar daar ben ik hard mee aan het werk en dat heeft gewoon tijd nodig.
 4. Voor welke drie dingen ben je dankbaar vandaag?
  Ik ben pas net wakker en de dag bestaat nog maar een uurtje voor ons, maar er is al genoeg om dankbaar voor te zijn. Ik ben dankbaar dat Jula uitsliep tot acht uur en ik dus ook wat langer in bed kon blijven liggen (goddelijk!). Ik ben dankbaar dat ik überhaupt weer wakker ben geworden. En ik ben dankbaar voor de heerlijke kop koffie die ik net kon drinken. 🙂 Genoeg, dus!
 5. Welk advies zou je aan je jongere zelf geven?
  Maak je niet zo druk om wat anderen van je vinden. Vroeger was ik daar heel veel mee bezig, inmiddels heb ik dat vrijwel helemaal losgelaten en interesseert me dat echt niet meer. Ik zou willen dat ik dat wat eerder had ontdekt, want jee, wat een bevrijding is dat. Ook twijfelde ik nog wel eens aan de keuzes die ik maakte, maar inmiddels heb ik geleerd dat je die met een reden maakt en dat het niet erg is als dat een keer de verkeerde is.
 6. Wat is je fijnste herinnering aan vorig jaar?
  Ik heb er best veel, want ik vond vorig jaar – ondanks alles – wel een fijn jaar. Maar mijn favoriete herinnering is toch wel aan het samen dansen, drinken, zoenen en raar doen met Jorn tijdens het festival dat we organiseerden in mijn woonkamer voor ons tweeën. Dat was zó fijn, ik voelde me toen helemaal op mijn gemak en het voelde een beetje als ons ‘oude’ leven. Dat was genieten.
 7. Wat is het laatste ‘grote’ ding dat je bereikt hebt?
  Wat een moeilijke vraag! De dingen die ik in mijn leven bereik zijn niet zo groots, denk ik dan meteen. Misschien dat ik een nieuw baan heb sinds september? Het was best een pittige sollicitatieronde, dus ik ben er wel trots op dat ik daar doorheen ben gekomen. Waar ik nog veel trotser op ben, is dat ik bijvoorbeeld een moeilijk vioolstuk kan spelen omdat ik het veel geoefend heb, of dat ik mijn spreekangst een beetje heb overwonnen door presentaties te geven op mijn werk.
 8. Kunnen mensen veranderen?
  Jazeker! Daar twijfel ik niet aan. Ik ben zelf ook veel veranderd in de afgelopen jaren. Als gevolg daarvan ben ik best wat vriendschappen kwijtgeraakt (wat volgens mij niet meer dan logisch is, want je verandert en anderen veranderen misschien niet met je mee), maar dat is prima. Ik kan daar helemaal oké op terugkijken.
 9. Wat is je favoriete snack?
  Altijd chips, haha. Ik kan iedere dag wel chips eten, maar dat doe ik niet want dat is natuurlijk niet gezond voor me. Tegenwoordig koop ik van die kleine zakjes en dan mag ik er daar eentje van, dat is prima.
 10. Wat is het leukste dat vandaag gebeurde?
  De dag is dus nog maar net begonnen, maar wat wel fijn was: Jula had vannacht een nare droom en werd rond zes uur wakker. Ik zei dat ze wel even in mijn bed verder mocht slapen. Ze heeft me daar uitgebreid voor bedankt, haha. Ik geloof dat ze wel tien keer heeft gezegd: ‘dankjewel dat ik in je bed mocht slapen’. Zo lief.
 11. Welke afspeellijst zet je het vaakst op?
  Easy 80’s. Die heb ik ontdekt dankzij Jorn en past vaak precies bij hoe ik mij voel. Ik heb zelf ook talloze afspeellijsten, vaak gesorteerd op stemming. Ik zet ook vaak ’terugweg met Jorn & Anne’ op, die maakten we als afspeellijst toen we terugreden nadat we Patrick Watson in Tivoli hadden gezien. Op die afspeellijst staan de lievelingsliedjes van mij én van Jorn, dus dat is wel leuk om te luisteren. Ik probeer ook per jaar een afspeellijst te maken, maar daar blijven vaak maar tien liedjes in staan en dan vergeet ik weer dat ik daar mee bezig was.
 12. Wat heb je als avondeten gegeten?
  Dat was gisteravond: we aten zelfgemaakte burgers met frietjes uit de oven. Vet lekker!
 13. Met wie heb je het laatst gebeld?
  Met het UWV. Het was geen spannend telefoongesprek, wel één met een lichtelijk teleurstellende mededeling, maar niet al te vreselijk. Ik had veel slechte dingen over ze gehoord, maar sinds ik zelf contact met ze heb vind ik het alles meevallen.
 14. Waar droom je van?
  Van zonder problemen (lees: hartslag van boven de 200) tien kilometer rennen door het bos. Ik kijk er zó naar uit dat ik die afstanden weer kan lopen. Ik bouw nu steeds verder op met mijn groepje, we rennen nu vaak rond de zesenhalve kilometer en soms lijkt die tien dan nog heel ver weg, maar ik weet dat het in de zomer wel moet lukken. Ik hou zo van het gevoel van hardlopen en dat je denkt dat je het nog wel uren vol kan houden, en dat gevoel komt bij mij vooral als ik langere afstanden loop.
 15. Wat is je meest gebruikte emoji?
  Een hartje. Ik ben gewoon een slijmbal, ik kan er niets aan doen.
 16. Wat kook je het liefste?
  Ik ben niet zo gek op koken, als ik eerlijk ben. Ik vind het vaak moeilijk omdat je tien dingen tegelijkertijd moet doen en dat vind ik maar lastig te overzien, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn kookkunsten wel aan het uitbreiden ben en ja, met oefening gaat het steeds beter. Ik vind het nu wel leuk om bijvoorbeeld de tomatenrisotto te maken die ik laatst deelde op mijn blog: dat is makkelijk, maar wel echt heel erg lekker.
 17. Hoe ziet je ideale dag er uit?
  Op een ideale dag word ik uitgerust wakker. Daar beginnen we mee. Daarna trek ik mijn hardloopkleren aan en ga ik een rondje rennen en dat is dan zo’n rondje als ik hierboven beschreef: dat het bijna geen moeite kost en je het gevoel hebt alsof je vliegt. Eenmaal thuis douche ik, ga ik lekker bloggen en vind ik het fijn om samen met Jorn te lunchen. Mijn dag is vervolgens helemaal gemaakt als Jula dan in de middag komt en we met z’n drieën iets leuks gaan doen. Naar de dierentuin, of naar het zwembad. ’s Avonds maak ik iets lekkers te eten en als Jula op bed ligt, doen Jorn en ik nog een spelletje. Dat klinkt voor mij als een perfecte dag!
 18. Wat drink je het liefste?
  Crystal Clear Lemon Cactus (jaha, heel specifiek) of bitter lemon of cassis. Vind ik alledrie heel erg lekker!
 19. Mis je iemand?
  Sinds Jorn en ik proefsamengewoond hebben, mis ik hem steeds als hij er niet is. Het voelt dan nogal incompleet om alleen te zijn of alleen met Jula te zijn. Gelukkig blijft hij meestal zo’n drie tot vier dagen per week hier slapen en zien we elkaar genoeg!
 20. Wat ligt er allemaal in je koelkast?
  Mijn koelkast is redelijk gevuld en dat is niet per se handig want ik ga een weekendje weg samen met Jula. Maar goed, wat er in ligt: héél veel groente voor bami – die ik nog moet maken, maar wanneer dan? -, wat fruit, wat soorten kaas, wat sapjes. Dat soort dingen.
 21. Is er iets wat je stom vindt maar toch doet?
  Ik heb hier hard over nagedacht, maar ik geloof het niet. Of ja, misschien: schoonmaken! Dat moet ik echt aantrekkelijker maken voor mijzelf, want ik vind er echt helemaal niets aan en toch doe ik het. Ik zag laatst dat iemand ging schoonmaken terwijl ze een podcast luisterde en ik denk dat dat misschien ook de manier voor mij is om het wat leuker te maken. Ik kan achteraf wel écht heel gelukkig en trots zijn overigens, dan wil ik mijn huis zo schoon houden als ik het gemaakt hebt.
 22. Welke serie kijk je?
  Ik kijk samen met Jorn naar Beau Séjour en de Ridder. Van die laatste hebben we al heel wat seizoenen verslonden. Het is geen geweldige serie, maar er is wel iets dat het boeiend maakt. Daarnaast kijk ik zelf nog naar the Crown, maar dat doe ik op een héél laag tempo met misschien één aflevering per week.
 23. Wat was het beste deel van de dag?
  Dat kan ik nog niet zeggen: de dag is net begonnen. Het belooft wel een fijne dag te worden want we vertrekken vandaag voor een weekendje weg naar Zandvoort. Dat betekent dat we vanmiddag een stuk moeten rijden, maar dat ik vanavond lekker in het bubbelbad kan bubbelen samen met Jula. Wat een vooruitzicht!
 24. Wat is het eerste dat je deze ochtend deed?
  Jula een kus geven. Ze werd naast me wakker omdat ze vannacht een nare droom had gehad en daarna bij mij mocht slapen en toen we net wakker waren, gaven we elkaar zo’n heerlijke kleuter-kus. Haha! Ik hou ervan! Daarna deed Jula de deur open om Fendi op de slaapkamer te laten en hebben we hem geknuffeld. Was erg gezellig.
 25. Waardoor voelde je je laatst echt volwassen?
  Ik voel mij heel volwassen als ik veel autorijd, haha. Dat is voor mij gekoppeld aan volwassen zijn op de één of andere manier. Zeker als ik dan van hot naar her ga en allemaal productieve dingen moet doen. Maar ik voel me ook heel volwassen als ik met Jula huiswerk aan het maken ben: dan ga ik op standje ‘juf’ en heb ik de neiging om álles wat we doen en zien aan haar uit te leggen.
 26. Wanneer deed je voor het laatst iets voor het eerst?
  Dat was vorig jaar: toen speelde ik voor het eerst viool. Dat was alles wat ik ervan verwachtte: dat het moeilijk zou zijn, dat ik mezelf tegen zou komen, dat ik de lat te hoog zou leggen en ga zo maar door. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en ben ik heel tevreden over mijn vorderingen. Het is écht heel leuk om te doen, ik merk dat het steeds meer muziek maken wordt dan raggen op een instrument (ook fijn) en ik haal er heel veel plezier uit.
 27. Naar welk liedje luisterde je laatst?
  Het laatst luisterde ik naar een karaokeversie van ‘Don’t know why’ van Norah Jones en zong ik natuurlijk mee. Ik had gisteravond een intake voor zangles en zij vroeg me naar de eerste les een liedje mee te nemen dat ik comfortabel kan zingen. Het liedje van Norah Jones plopte meteen in mijn hoofd op als optie, al ben ik nog niet helemaal overtuigd en moet ik nog eens goed nadenken over welk liedje ik nu écht lekker vind om te zingen.
 28. Wat is je favoriete kledingstuk?
  Ik heb een paar vintage jurken waar ik echt dol op ben. Sowieso draag ik alleen maar jurkjes over het algemeen en zijn dat dus mijn lievelings, maar ik heb een paar van die oude exemplaren die er nog heel mooi uit zien en nog prima een paar jaar gedragen kunnen worden.
 29. Hoe gaat het echt?
  Goed. Ik zit goed in mijn vel, ben bezig met fijne dingen. Ik merk wel dat ik genoeg heb van de lockdown – net zoals iedereen – en zin heb in feestjes en leuke dingen. En gezelligheid! En mijn vriendinnen knuffelen zonder dat we nadenken over afstand houden en dat soort onzin.
 30. Waar geef je te veel geld aan uit?
  Aan kleding. Daarom heb ik ook besloten deze eerste drie maanden van het jaar een No Buy Challenge te doen. Tot nu toe gaat het me goed af: ik heb geen nieuwe kleding gekocht, wel een beetje gekeken en kan me prima inhouden. En ik bespaar ook heel wat euro’s, dat is ook fijn 🙂 .
 31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?
  Deze maand heb ik best wel gelet op mijn slaapritme, zeker in de laatste weken. Ik ben iets later naar bed gegaan om op die manier steeds op dezelfde tijd te gaan slapen en dat lijkt goed te werken voor mijn gevoel van vermoeidheid overdag. Ook ben ik gestopt met medicijnen waardoor ik minder last heb van vermoeidheid en dus kan ik wel terugkijken op een redelijk energieke maand. En dat is fijn!

 

You Might Also Like

9 reacties

 • Reageer Audrey 29/01/2021 at 14:14

  Jaaaa, chips! Ik mag het van mezelf een keer in de week eten, en mijn vaste chipsdag is… VRIJDAG! Nu al zin in vanavond dus 😉 Enne: zo af en toe schoonmaken is inderdaad wel handig, haha.

  • Reageer Anne 30/01/2021 at 08:34

   Haha wat goed, ik snap dit helemaal! Hoop dat je ervan hebt genoten 😉 En ja, helaas hoort het erbij. Niet mijn hobby!

 • Reageer Lydia 29/01/2021 at 14:19

  Wat leuk! Ik ben begin deze maand ook begonnen met deze vragen (komen binnenkort bij mij online) en het is wel grappig om te zien dat jij op sommige vragen precies of ongeveer hetzelfde hebt geantwoord. Haha! Leuk geschreven.

  • Reageer Anne 30/01/2021 at 08:34

   Oh, leuk zeg! Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoorden!

 • Reageer Irene 29/01/2021 at 17:17

  Zo leuk dat je ook de vragen beantwoordt! Vroeger was chips ook echt mijn favoriete snack maar tegenwoordig eet ik het bijna niet meer en ga ik sneller voor iets zoet. Ik heb dat recept voor tomatenrisotto gemist dus dat ga ik even opzoeken want dat lijkt me extreem lekker.

  • Reageer Anne 30/01/2021 at 08:35

   Oh, grappig dat dat zo verandert! Bij mij is het voor eens en voor altijd chips, geloof ik. En ja, zoek het op, want het is echt een aanrader!

 • Reageer Laurine 29/01/2021 at 20:14

  Dat is een goede tip, een podcast luisteren tijdens het schoonmaken. Ga ik de volgende keer eens proberen. En knap van je dat je een No Buy Challenge doet, goed bezig!

  • Reageer Anne 30/01/2021 at 08:36

   Ja hè? Vond ik ook. Ik denk dat het mij wel een beetje afleidt van de stomme taak die me te wachten staat. En ja, het gaat goed tot nu toe: ben al een maandje bezig!

 • Reageer Angélica 31/01/2021 at 21:45

  Chips is hoe dan ook de beste snack!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.