365 vragen • februari • 2022

09/03/2022

Er is iets met de maand februari, denk ik. Het is niet mijn maand. Vorig jaar lukte het me niet om de 365 vragen van februari in te vullen en dus is er geen vergelijksmateriaal en dit keer heb ik het wel gedaan, maar wel iets later dan mijn bedoeling was. Ach, inmiddels is het maart en daar word ik een stuk vrolijker van.

1. Waar voel je je het best?
Thuis. Of in de natuur, één van die twee.
2. Van welk moment van de dag geniet je het meest?
Van de ochtend, zonder twijfel. Ik dacht altijd dat ik écht een avondmens was, maar in de ochtend voel ik mij vaak veel beter (behalve dan als ik zo intens moe ben als de afgelopen maanden, dan voel ik me niet per se goed in de ochtend maar doe ik gewoon alsof). Het aller-, allerfijnst vind ik van die ochtenden in de zomer waarop het dan al best vroeg een beetje warm is en dat het dan echt naar zomer ruikt.
3. Welke plannen heb je voor vanavond?
Het is al vrij laat nu ik dit schrijf en de avond is eigenlijk al wel behoorlijk voorbij. Ik heb vanavond de hele avond pianogespeeld en gezongen en vergat de rest van de wereld en dat is (voor mij) precies hoe dat zou moeten zijn.
4. Hoe voelde je je het grootste gedeelte van de dag?
Wel oké. Ik genoot van het fijne weer, ondanks de kou, en werd echt blij van autorijden in de zon en meezingen met liedjes waar ik dat niet bij zou moeten doen. Halverwege de middag voelde ik wel dat ik eigenlijk nog wat slaap in te halen heb en misschien iets te vroeg uit bed ben gegaan, maar ach.

5. Waar heb je de laatste tijd erg van genoten?
Nou, wel saai, maar van de zon. De winter voelde best wel eindeloos en ik vergeet dan vaak dat het ook weer een keer lichter wordt en op de één of andere manier kwam het nu dan toch weer sneller dan ik had gedacht. Het is niet dat ik dan per se de behoefte voel om uren in de zon te gaan zitten, maar ik vind het wel echt heel fijn dat alles weer wat lichter is.
6. Hoe vaak heb je contact met je familie?
Met mijn moeder heb ik veel contact, vrijwel dagelijks. Met de rest van de familie wat minder, misschien één keer per week?
7. Wat heb je vandaag gedaan? 
Eindelijk mijn dagboekposts bijgewerkt, daarna uitgebreid geluncht in Winterswijk, toen bij mijn ouders gegeten en uiteindelijk dus uren muziek gemaakt.
8. Als je een extra dag vrij had elke maand, wat zou je dan doen?
Geen idee, eigenlijk. Vast veel te veel dingen die niet in één dag passen, haha. Er zijn heel veel dingen waarvan ik denk ‘dat zou ik gaan doen als ik de tijd had’, maar eigenlijk zijn dat vaak gewoon dingen waar ik nu ook wel tijd voor heb, maar niet aan toekom omdat ik te druk ben met iets anders. Ik bedenk me heel vaak dat het me zou helpen om mijn dagen wat meer te structureren (wat een verrassing), maar ik word echt ongelukkig van het idee dat ik dat zou moeten doen en dus probeer ik het niet eens.

9. Waar ben je vandaag dankbaar voor?
Voor mijn vriendinnen. Ze waren gisteren bij me met taart, we hadden hele fijne gesprekken, hebben gelachen en veel te veel gegeten en dat was precies wat ik nodig had. Het is fijn om mensen om me heen te hebben die me al zo lang en zo goed kennen.
10. Wat heb je vandaag in je vrije tijd gedaan?
Heel veel treurige liedjes gezongen, om eerlijk te zijn. Ik zat lang in de auto en voelde toen al aan dat ik in een muzikale bui was en dus kon ik niet anders dan bij thuiskomst heel lang zingen en piano spelen. Ik zing niet per se treurige liedjes als ik me heel erg verdrietig voel, maar vind dat vaak mooi en fijn.
11. Wanneer gaf je iemand voor het laatst een cadeau?
Gisteren, denk ik. Maar ik weet niet of het per se een cadeau is: ik wilde mijn vriendin een kaartje sturen aankomende week omdat er een moeilijke dag aan zat te komen, maar toen ze hier was, zei ze dat die moeilijke dag op die datum al was. Toen heb ik het kaartje gewoon gegeven. Even later appte ze dat ze zich vergist had en het toch was op de dag dat ik het wilde sturen, haha.
12. Wat zou je missen als je in het buitenland zou wonen?
De simpele verkeersborden? Is dat heel praktisch gedacht? Ik ga er namelijk van uit dat ik de mensen die ik lief heb dan gewoon met me mee mag nemen, namelijk. Maar ik vind het stiekem wel altijd fijn om in Nederland te zijn omdat ik dan de verkeersregels goed snap, haha.
13. Hoe tevreden ben je tegenwoordig?
Matig tevreden, denk ik. Het hangt een beetje af van de categorie, dat is het eigenlijk. Maar tegelijkertijd vind ik ook dat ik niet moet zeuren over dingen waar ik iets aan kan veranderen en waar ik invloed op heb, dus dat probeer ik dan ook niet al te veel te doen. Ik vind het ook wel lastig om tevreden te zijn, ook omdat ik vaak denk dat dingen nog beter kunnen. Vorig jaar, zeker in de zomer, lukte het me wel echt om daarin wat meer berusting te vinden en ik hoop dat weer terug te vinden.

14. Ben je financieel onafhankelijk?
Ah, dat hangt er van af wat je daar precies onder verstaat. Ik heb het gevoel dat ik dat wel ben, ja, maar ik denk dat er mensen zouden zijn die mijn financiële situatie niet als onafhankelijk zouden bestempelen. Ik realiseer me terdege dat dit een nogal cryptische omschrijving is, trouwens, maar voel niet de noodzaak om er meer over te zeggen. Haha!
15. Hoe zag je Valentijn er uit?
Met cadeautjes, spelletjes en thuis chillen. We wilden eigenlijk naar een museum maar op maandag is er gewoon echt niets open én we waren er allebei wel aan toe om gewoon even rustig thuis te zijn, dus dat was helemaal prima.
16. Waar moest je vandaag door lachen?
Ik moest lachen om mijn moeder. Ik had haar niet uitgebreid verteld over mijn plannen omdat ik geen zin had om dat te typen (en eigenlijk ook gewoon geen tijd had), maar toen ik bij ze ging eten en het wat later werd, dacht zij dat ik allerlei geheimzinnige dingen aan het uitspoken was, haha. Dat begrijp ik heel goed en ik denk dat ik het vooral grappig vind omdat ik het herken, ik ben ook echt intens nieuwsgierig.
17. Wat is het lekkerste dat je vandaag at?
Paddenstoelkroketjes. Goddelijk.

18. Wanneer heb je voor het laatst je haar gewassen?
Deze ochtend. Ik doe dat iedere dag en ik heb echt al duizend pogingen gedaan om dat wat uit te stellen, maar één van mijn grootste persoonlijke irritaties is vet haar. Ik kan er niet tegen. Ik voel me dan zó vies! Hopelijk word ik op een dag weer moedig genoeg om het nog eens te proberen, maar voor nu laat ik het maar even.
19. Hoe was je dag vandaag?
Goed, eigenlijk. Ik denk wel dat ik iets meer rust had kunnen nemen en ben een beetje bang dat ik morgen voel dat ik toch wat over mijn grenzen heen ben gegaan, maar nou goed, dat zien we morgen dan wel weer. Ik voel me ook wel echt een oude vrouw als ik dit schrijf, trouwens, maar energieverdeling is gewoon een groot thema in mijn leven, haha.
20. Heb je vandaag bewogen?
Niet actief, als in: niet gepland. Ik heb wel redelijk wat heen en weer gelopen. Ik schrijf dit op zondag en dat is eigenlijk mijn hardloop-dag, maar door mijn fysieke klachten kan ik dat nu even niet doen. Ik vind het echt moeilijk, mis het heel erg en zou het liefst stiekem toch weer even willen, maar ik denk dat het niet helpend is. Even wachten tot mijn longklachten minder zijn, ik goede medicatie heb gekregen én de vitamine b12-injecties wat gaan doen in m’n lijf.
21. Wat doe je heel graag maar doe je te weinig?
Toch wel echt schrijven, eigenlijk. Vaak zijn het de dingen die ik het fijnst vind om te doen ook de dingen die ik het eerst laat vallen als ik wat drukker ben of vermoeid ben. Ook wel omdat veel van de hobby’s die ik heb erg gericht zijn op het maken van iets: muziek maken, schrijven, borduren. Dat vraagt dan ook weer aandacht en energie en als ik moe ben, denk ik vaak dat ik gewoon moet vegeteren.

22. Wanneer ging je laatst winkelen?
Een betere vraag is: wanneer niet? Ha, nee, grapje. Een echt winkel-winkeltripje is wel lang geleden. Ik winkel heel vaak tussendoor (in een kringloopwinkel of op Vinted) en ga niet heel vaak naar een stad toe om daar een paar uur te winkelen. Dat deed ik vroeger wel echt vaak, maar sinds Corona heb ik dat vrijwel niet meer gedaan.
23. Hoeveel tijd bracht je vandaag alleen door?
Een paar uurtjes in de ochtend, een paar uurtjes in de avond.
24. Draag je thuis ‘normale’ kleren of comfy kleding zoals een legging of jogging?
Dat hangt een beetje van het seizoen af, denk ik. In de winter vind ik het wel vaak fijn om me om te kleden in iets lekker warms en zachts, maar in de zomer heb ik er geen problemen mee om gewoon de hele dag en avond mijn jurkje aan te houden.
25. Wat is verwennerij voor jou?
Ik weet niet goed hoe ik deze vraag moet interpreteren, maar dat is denk ik omdat ik verwennerij associeer met iets negatiefs, maar ergens heb ik het gevoel dat dat in deze vraag niet zo is. Ik vat het dus maar anders op en dan is het: uitgebreid in bad met een intense bruisbal, sushi bestellen, ja. Daar word ik wel een gelukkig mens van.
26. Wat heb je deze maand puur voor jezelf gedaan?
Niet heel veel, eigenlijk. Mijn maand was echt best wel druk en ik was veel bezig met verplichte dingen, met andere mensen, maar niet zo heel erg met mezelf. Ja, die 36 uur achter elkaar slapen, dat was wel voor mijzelf, maar daar werd ik nou niet echt gelukkiger van. Aandachtspunt voor de volgende maand, dat zeker.

27. Wanneer ging je voor het laatst uiteten?
Ik denk ergens tijdens mijn laatste vakantie? Toen at ik samen met Jorn sushi in Alkmaar. Ik denk niet dat ik daarna nog buiten de deur heb gegeten, máár: ik heb wel buiten de deur geluncht, dus als dat ook telt, dan was het nog vandaag.
28. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?
Dat het echt echt echt belangrijk is om te luisteren naar mijn gevoel.

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.