21 for 2021 – update twee

04/08/2021

Eerlijk? Ik vergeet dit lijstje steeds. Aan het begin van dit jaar, toen ik het schreef, leek het me een fijne stok achter de deur om met een paar dingen aan de slag te gaan, maar inmiddels heeft het leven het een beetje overgenomen en doe ik maar gewoon wat goed voelt. Daar lijkt me helemaal niets mis mee overigens, maar ik zal toch nog maar eens naar dat lijstje kijken en vertellen hoe het daarmee gaat.

 1. Mijn eigen praktijk als muziektherapeut starten
  Oef ja, ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik hier op dit moment over denk. Het grappige is dat ik al wel twee aanvragen heb gekregen om te starten met een therapie, maar ik heb beide mensen doorverwezen naar één van mijn collega’s. Een paar weken geleden – tijdens mijn functioneringsgesprek – heb ik uitgebreid gesproken met mijn teamleider over het feit dat ik mij na een tijdje altijd ga vervelen in een baan en dan op zoek ga naar uitdaging. We hebben afgesproken dat ik de komende maanden eens na ga denken over wat ik zou willen (misschien een functie met meer verantwoordelijkheden naast mijn huidige baan, bijvoorbeeld). Voor nu heb ik, om eerlijk te zijn, écht nog geen idee wat ik wil.
 2. Starten met een nieuwe hobby
  Hier heb ik eigenlijk helemaal geen tijd voor gehad. Mijn week bestaat, naast mijn werk en zorgen voor Jula, uit drie keer hardlopen, één keer vioolles en één keer zangles en daarmee is-ie al aardig gevuld merk ik. Desalniettemin lijkt het me nog steeds echt wel leuk om iets nieuws te gaan doen. Voor mijn zangles heb ik een strippenkaart van tien lessen gekocht en daarna ga ik eens goed nadenken of ik er nog tien lessen aan vastplak of toch misschien iets anders ga doen. De laatste weken zit ik er ook weer over te denken om misschien weer op gitaarles te gaan. Ik merk dat ik – doordat ik echt weinig speel – behoorlijk wat kennis en kunde verloren ben en zou het graag weer op willen pakken.
 3. Meedoen met een no-buy challenge
  Dit heb ik aan het begin van het jaar met succes gedaan! Inmiddels merk ik wel dat ik weer iets gemakkelijker ben geworden in wat ik allemaal aanschaf. Wat daar ook in mee speelt, is dat ik weer aardig wat kilo’s kwijt ben geraakt en wat oude kleding te groot is geworden. Tel daarbij op dat ik het gewoon echt heel leuk vind om kleding te kopen, te zoeken op Vinted of gewoon lekker een dagje te winkelen en nouja, dan vult mijn kledingkast zich al best wel snel weer. Toch merk ik echt wel dat ik nog steeds wat kritischer ben en is mijn koopgedrag lang niet zo erg als het was. Dus all good!
 4. Tien kilometer hardlopen (en meedoen aan een wedstrijd)
  Ja hoor, dit is hartstikke gelukt! Een paar weken geleden liep ik maar liefst 11.7 kilometer hard. Hoera voor mij! Het ging eigenlijk best prima en ik merkte toen dat het helemaal niet teveel gevraagd was. In de weken daarna was het steeds nét te warm om zo ver te lopen en koos ik vaker voor de 8 kilometer. Ik hoop dat ik in de loop van het jaar weer wat vaker tien kilometer kan lopen. In september staat mijn eerste hardloopwedstrijd gepland: de Posbankloop. Het schijnt een intense loop te zijn met een vreselijke klim aan het begin, maar laat dat nou net mijn specialiteit zijn!
 5. Een weekvlog maken
  Tijdens mijn vorige update twijfelde ik of ik dit wel wilde doen, maar inmiddels denk ik er weer wat positiever over. Het lijkt me namelijk echt heel grappig om samen met Jula op deze manier onze vakantie volgende week vast te leggen! Ik denk alleen niet dat ik het hier ga delen, sowieso laat ik Jula natuurlijk nooit herkenbaar zien en daarnaast vind ik een vlog toch nog net iets meer privé dan een blog (maar misschien is dit een rare kronkel in mijn hoofd?).
 6. Iedere dag 1,5 liter water drinken
  Dit gaat nog steeds wel goed, eigenlijk. Door mijn nieuwe medicatie heb ik best wel wat last van een droge mond en daardoor ben ik sowieso geneigd om wat meer te drinken, merk ik. Ik vind het soms nog wel moeilijk om het overdag alleen bij water te houden en heb soms gewoon echt zin in iets zoets. Maar goed, ik weet ook dat dit weer een kwestie van wennen is en nou ja, ik weet zeker dat dat wel weer goed komt.
 7. Weer in mijn dagboek gaan schrijven
  Ik denk eigenlijk dat ik dit niet meer ga doen. Ook al zie ik er écht de positieve punten van in en vond ik het – met vlagen – heel fijn: het lukt me nooit om het langer dan een paar maanden vol te houden. Ik denk dat ik me liever richt op vaker bloggen en probeer hier weer wat meer te schrijven. Soms vergeet ik dat in alle drukte, maar schrijven is en blijft toch wel één van de dingen die ik het liefst doe en waar ik gewoon tijd voor vrij wil maken.
 8. Leren budgetteren én me er aan houden
  Interessant puntje, dit! De afgelopen maanden is dit best goed gegaan. Ik wist eigenlijk redelijk goed wat er binnenkwam en wat er uitging en dat gaf me best wel wat rust. Inmiddels zijn mijn financiën weer helemaal veranderd omdat Jorn en ik nu officieel samenwonen. Jorn is veel meer gestructureerd dan ik ben én goed in het creëren van overzicht, dus eigenlijk heb ik nu wederom best wel helder hoe mijn financiële situatie er uit ziet. En dat is fijn!
 9. Meedoen met the Minimalism Game
  Dit was een goed idee, maar werkte totaal niet voor mij, haha. Zoals ik in de vorige update al schreef, had ik besloten om op een bepaalde dag te beginnen en heb ik dat uiteindelijk helemaal niet gedaan. Toch heb ik wél heel veel opgeruimd, uitgezocht, naar de kringloop gebracht en op weggeefhoeken gezet. Toen Jorn daadwerkelijk naar ons toe verhuisde en zijn spullen hier ook kwamen te staan, werd me al snel duidelijk dat ik echt iets moest doen aan al die spullen die ik al zo lang met me meesleep. Vooral fotolijstjes en boeken: daar had ik er héél veel van. We zijn voortvarend aan de slag gegaan en inmiddels is het een stuk opgeruimder!
 10. Een telefoon-detox houden
  Nog steeds is dit niet per se heel actueel voor me. Ik gebruik mijn telefoon niet zo heel veel meer en als ik het wel doe, ben ik zeker niet van plan me daar schuldig over te voelen. Volgende week gaan Jorn, Jula en ik op vakantie en in onze tent is geen elektriciteit: dat wordt meteen een mooie uitdaging voor mij! Ik heb me voorgenomen wat boeken mee te nemen die ik nog graag wil lezen en mijn tijd daaraan te besteden. Komt vast goed!
 11. Een liedje schrijven
  Ah, deze was ik vergeten! Vind ik nog steeds een goed idee van mezelf. Nu ik niet meer meedoe met muziektheater, heb ik samen met een vriendin het plan weer opgevat om samen muziek te gaan maken. Na de vakantie gaan we even overleggen hoe we dat precies willen gaan doen en ik bedenk me nu dat het dan echt wel leuk is om samen een liedje te schrijven! Sowieso kruip ik de laatste tijd nog maar heel weinig achter de piano om even lekker te zingen en te spelen: ik ben vooral druk met vioolspelen en zing de longen uit mijn lijf in de auto om te oefenen voor zangles. Ik neem me bij deze voor om dat echt weer wat vaker te gaan doen!
 12. Op vakantie gaan naar het buitenland
  Ik vind het nog steeds moeilijk om in te schatten of dit nog gaat lukken dit jaar! Ik heb nu een paar weken vakantie, maar we gaan niet naar het buitenland. Ik hoop ergens in het najaar nog een paar dagen weg te gaan met Jorn en het zou tof zijn als we dan wat verder van huis kunnen gaan. Ook wil ik nog graag met mijn moeder met de trein naar Londen, maar ik heb geen idee of het haalbaar is: ook dat zullen we nog wel zien.
 13. Een moestuintje beginnen
  Er staan inmiddels twee paprikaplanten in onze tuin. Niet helemaal mijn verdienste, want Jorn heeft ze meegenomen en er de eerste weken voor gezorgd, maar inmiddels is het wel een gezamenlijk projectje geworden. Zelfs Jula bemoeit zich er mee! Sowieso hebben we wat meer plantjes in onze tuin gezet en daardoor ziet het er weer wat levendiger uit. Nu nog in leven houden..
 14. Goed voor mezelf blijven zorgen
  Ja hoor, dit gaat beter dan ooit tevoren en hierdoor ben ik echt heel trots op mezelf! Inmiddels ben ik zo’n tien kilo lichter dan een paar maanden terug, voel ik me sterk en fit, kan ik al best een eind hardlopen en merk ik vooral dat ik niet boos op mezelf word als ik even wat meer snoep, wat meer stilzit of geen zin heb om bezig te zijn met denken aan de lijn. Ik vertrouw er op dat het dan wel weer goed komt en uiteindelijk komt het dat dan dus ook.
 15. Mijn spreekangst overwinnen
  Een paar weken geleden stond er weer een presentatie gepland. Ik was heel benieuwd hoe dat dit keer zou gaan, maar merkte al wel dat ik er in de weken daarvoor totaal niet mee bezig was. Dat was al zó fijn om te merken! Toen het zover was, had ik geen enkele last van zenuwen en had ik er vooral zin in. Wat een bijzondere gewaarwording! Uiteindelijk gaven we de presentatie aan een klein clubje en was de sfeer erg informeel, maar dat vond ik ook wel lekker. Ook gaf ik nog een korte presentatie voor een groot gedeelte van mijn organisatie en ook daar merkte ik dat er niets meer aan de hand leek te zijn. Ik vond het vooral leuk om te vertellen over mijn werk, hoeveel plezier ik daar uit haal en wat onze doelen zijn voor de komende periode.
 16. Een serie op Netflix bingewachten
  Hier heb ik vooral geen tijd voor gehad. Ik heb wel héél erg genoten van alle afleveringen van the Handmaid’s Tale, maar die keek ik netjes week na week. Verder heb ik eigenlijk niet zoveel gezien, behalve wat programma’s en documentaires op NPO. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook niet echt gemist heb en, zeker toen het lekker weer was, vooral heb genoten van het buiten zijn en dingen ondernemen.
 17. Thuis een festival organiseren met Jorn
  Tja, zelfde kwestie als hierboven: hier hadden we eigenlijk geen tijd voor! Eerst hadden we nog bedacht in Jorn’s oude flat een festival te vieren, maar dit hebben we niet meer gedaan. Inmiddels zijn we bezig met de voorbereidingen van ons ‘grote’ festival volgend jaar en denk ik dat het leuker is om daar onze pijlen op te richten. Het gaat een mooi feestje worden!
 18. Een film met Jula maken
  Die film is er nog niet gekomen, maar er zijn wel talloze toneelstukjes voorbij gekomen: ze hadden vooral allemaal te maken met turnen of paardrijden, haha. Ook constateerde ik gisteren dat het vaak zo is dat ik in het toneelstukje een hogere status krijg dan Jorn, maar dat Jorn en Jula eigenlijk altijd ‘bij elkaar horen’ en ik een buitenstaander ben. Dat zegt vast iets! Die toneelstukjes vinden we alle drie heel leuk en ik hoop dan ook dat we dat nog vaak kunnen blijven doen.
 19. Een maand lang iedere dag een nieuwe kledingcombinatie dragen
  Dit ga ik doen in oktober! Nu draag ik vaak gewoon maar een jurkje en valt er weinig te combineren, maar in de herfst en winter vind ik dit altijd heel leuk om te bedenken en lijkt het me nog leuker om dat vast te gaan leggen. Ook wel grappig: ik realiseerde me afgelopen week dat ik tot een paar jaar geleden echt nóóit blote benen wilde en altijd een panty droeg. Inmiddels is dat helemaal omgedraaid en word ik van weinig zo gelukkig als van blote benen, haha. Ook al zijn ze wit: dat maakt me echt helemaal niets meer uit!
 20. Meedoen aan een muziektheatervoorstelling
  Goed, we kunnen wel met zekerheid zeggen dat dit niet meer gaat gebeuren en dat is prima! Wat ik wel deed? Nou, ik deed mee aan een viool-uitvoering en dat was al een hele belevenis op zich. En, zoals ik hierboven al vertelde, ben ik met een vriendin aan het nadenken over samen muziek maken en lijkt het me leuk om daar weer iets aan te koppelen: misschien een kleine voorstelling voor vrienden en familie, of meedoen met een huiskamerconcert. We bedenken vast wel iets leuks!
 21. Het hele jaar door weekoverzichten maken op mijn blog
  Dit gaat lekker! Ik vind het leuk om te maken en misschien nog wel leuker om vervolgens weer terug te lezen. Helemaal als het, zoals de afgelopen maanden, eigenlijk best wel druk geweest is en ik al redelijk snel vergeet wat we allemaal gedaan hebben. Ik twijfel er niet aan dat dit ik dit het hele jaar nog blijf volhouden!

You Might Also Like

2 reacties

 • Reageer Irene 04/08/2021 at 10:34

  Het lijkt zo wel alsof je goed bezig bent! Ik vergeet mijn lijstjes ook altijd :p Ik ga in de herfst of winter ook nog eens een maand lang verschillende outfitcombinaties proberen! Ik heb het een tijdje terug gedaan en ik vond het zo tof om te doen 🙂
  Grappig ook hoe je in het begin van het jaar dingen bedenkt en sommige dingen dan al niet meer bij je passen he?

 • Reageer Audrey 09/08/2021 at 08:40

  Lekker bezig! Ik heb de afgelopen maanden niet zoveel progressie geboekt met mijn doelen, maar he, ik had natuurlijk ook wel wat anders aan mijn hoofd 😉 Ik vind het trouwens helemaal niet gek dat je een vlog veel meer prive vindt dan een blog. Ik heb zelf precies hetzelfde! Ik heb ooit wel tijdens een vakantie stukjes zitten vloggen met het idee er een filmpje van te maken voor mijn blog, maar dat voelde toch niet fijn uiteindelijk.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.