20 for 2020 | update zes

06/10/2020

Ik schrijf enigszins onregelmatig updates over dit onderwerp, maar het leek me wel leuk om er weer wat over te delen aangezien ik er toch nog ergens in mijn achterhoofd mee bezig ben. En ook al kan de helft van m’n plannen niet doorgaan dankzij Corona, er zijn ook een heleboel dingen die ik wél heb kunnen doen. Gelukkig maar!

Tien kilometer hardlopen (en meedoen aan een wedstrijd)
Oké, die tien kilometer hardlopen lukt me nog niet en dat gaat me denk ik ook niet meer lukken binnen dit jaar. Maar dat is niet erg, want ik heb de hardloopflow helemaal te pakken. En dat voelt zo goed! Drie keer per week loop ik hard, inmiddels vijfentwintig minuten aan één stuk en het bevalt me weer ontzettend goed. Het is voor mij een hele fijne sport omdat ik me echt alleen op mezelf hoef te concentreren en ik telkens mentale barrières overwin, merk ik. Zo lopen we iedere week wel een keer een route met een flinke heuvel en zie ik daar altijd heel erg tegenop, maar is het zo fijn als je die gehad hebt en naar beneden kunt ‘rollen’. Mijn plan voor de rest van het jaar is om te trainen naar veertig minuten aan één stuk, dat is voor mij ongeveer zes kilometer (iets minder misschien). Dat lijkt me een mooi doel! En dan komt-ie volgend jaar gewoon weer op mijn lijstje ;-)!

♥ Met Jorn naar Madrid
Het leek er eventjes, zo in de zomer, op alsof dit misschien toch ging lukken, maar toen de ’tweede golf’ er aankwam, was het al snel duidelijk: wij zouden niet naar Madrid gaan. In plaats daarvan zijn we een weekje op vakantie geweest naar Zuid-Limburg waar we de eerste paar dagen echt vet lekker weer hadden, de laatste paar dagen regen maar elkaar en spelletjes en dus was het een héle fijne vakantie.

♥ Een nieuw huis vinden
Deze kan ik gewoon afvinken! Yes! In augustus verhuisde ik samen met Jula en Fendi naar dit fijne, kleine huisje in een dorpje net buiten Arnhem. Het kostte wel even wat tijd om te wennen, vooral aan de omgeving, en inmiddels kan ik zeggen dat ik wel gewend ben aan de stilte om me heen. Ik kwam natuurlijk uit het drukke centrum van Arnhem waar continu geluid was en hier is geen kip op straat, dus ook weinig afleiding en dat is heel fijn, maar wel raar als je zoveel geluid om je heen gewend bent. Soms verbaas ik me er nog over dat mensen ‘hoi’ tegen me zeggen op straat, mis ik het even snel kunnen winkelen, baal ik ervan dat ik voor sommige dingen weer in de auto moet zitten (zoals muziektheater en vioolles) maar over het algemeen ben ik vooral héél erg blij dat ik verhuisd ben. Mijn nieuwe huis is zoveel fijner dan mijn oude, mijn nieuwe dorp is zoveel fijner dan het centrum van Arnhem en ik voel me hier al best wel behoorlijk thuis. Gelukkig.

♥ Vijftig boeken lezen
Op vakantie met Jorn lukte het me ineens weer heel goed om een boek te lezen, namelijk Up van Myrthe van der Meer. Ik verloor mezelf weer een beetje in een boek en dat vind ik echt een heerlijk gevoel, dus voor de laatste maanden van het jaar wil ik proberen om echt verder te blijven lezen. We hebben in het dorp een mini-bieb staan waar je boeken uit kunt meenemen en mijn doel wordt om daar gewoon af en toe langs te lopen en wat achter te laten en weer mee te nemen. Op die manier hoop ik dat ik gestimuleerd blijf om door te gaan! Die vijftig boeken gaan me in ieder geval niet meer lukken, maar een stuk of twintig? Dat moet wel kunnen!

Een paar dagen naar een waddeneiland
In de zomer ging ik samen met mijn ouders en Jula een paar dagen naar Terschelling. Ik was daar al wel eens geweest toen ik wat jonger was, negen ofzo, maar kon me er niet zoveel meer van herinneren. Des te leuker om er nu weer op ontdekking te gaan! Ik vond het een heel fijn eiland, niet zo groot en toch het gevoel dat je heel veel ruimte hebt – heerlijk!

♥ Een baan vinden waar ik gelukkig in ben
Dit is gewoon gelukt! Ik sta er zelf ook nog van te kijken, maar ineens kwam de perfecte baan voorbij, solliciteerde ik en werd ik ook nog eens aangenomen. Dat had ik niet durven dromen, als ik eerlijk ben. Inmiddels ben ik vijf weken aan het werk in mijn nieuwe functie en moet ik erg wennen aan het werken überhaupt weer, aan je plek vinden in een nieuwe, grote organisatie en aan het werken vanuit huis. Gelukkig kan ik nog wél met mijn collega’s meelopen en kijken wat zij precies doen, zodat ik in ieder geval wat menselijk contact heb in mijn nieuwe werk ;-).

♥ Leren budgetteren (en me er vervolgens aan houden)
Dit vind ik het minst leuke punt van mijn lijstje als ik eerlijk ben, maar wel één van de meest belangrijke. Ik startte het jaar met YNAB (You Need A Budget) en dacht dat ik daar trouw aan zou blijven, maar op de één of andere manier vind ik het niet echt gebruiksvriendelijk en ben ik wat onderzoek gaan doen naar andere manier om mijn budget te beheren. Ik stapte over van YNAB naar Grip, een app van een bank die je laat zien waar je betalingen naartoe gaan en waar je ook een budget kunt instellen. Zo heb ik een budget ingesteld voor mijn boodschappen: dat is een kostenpost waar ik graag op wil besparen namelijk. De app houdt dan automatisch bij hoeveel van mijn geld er naar dat budget gaat en geeft ook een seintje als ik mijn budget heb overschreden. Deze maand is de eerste maand dat ik volle kosten heb (afgelopen maand was nog een beetje raar met de verrekening van het nieuwe huis bij de notaris) en dus is dit ook de eerste maand dat ik echt goed op kan letten. En dat ga ik doen!

♥ Een nieuwe hobby proberen
Inmiddels heb ik al langer dan een half jaar vioolles. Het gaat nog steeds goed, al heb ik een paar keer wat minder kunnen oefenen dankzij vakanties en dan merk ik wel dat mijn spel snel achteruit gaat. Maar nu ben ik weer op volle kracht aan het oefenen en geniet ik nog steeds van het spelen! Over een paar dagen is er een uitvoering van de vioolleerlingen, maar ik heb aangegeven dat ik daar niet bij ben omdat ik mijn spel echt te slecht vind om al aan iemand te laten horen. 😉 Hopelijk speel ik over een jaar al een stuk beter en durf ik het dan wel!

 

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.