20 for 2020 | update vijf

26/06/2020

Oké, eerlijk is eerlijk: ik ben mijn lijstje compleet vergeten de afgelopen weken. Heb er gewoon niet bij stil gestaan. En dat terwijl ik nog wel het goede voornemen had om een beetje beter mijn best te doen (zeker wat betreft het budgetteren, bijvoorbeeld). Daar is dus niets van terecht gekomen. Dat is eigenlijk ook wel prima, het lijstje is gewoon voor mezelf en niemand knalt me neer als ik me er niet aan houd, maar ik had gehoopt dat ik het toch wel weer op had kunnen pakken. Er zijn op het moment veel grote veranderingen (een nieuw huis, een nieuwe baan, een nieuw huisdier) en die hebben me nogal beziggehouden. Desalniettemin ga ik écht mijn best weer doen en wel op de volgende punten:

 Leren budgetteren (en me er vervolgens aan houden)
Hier was ik zó goed mee bezig aan het begin van het jaar. Ik heb nog steeds YNAB geïnstalleerd op mijn telefoon, maar ben het overzicht inmiddels helemaal kwijt met allemaal uitgaven voor het huis en inkomsten die niet meer kloppen. Wat ik vooral nodig heb? Overzicht, dus. Mijn bedoeling is om, als ik in het nieuwe huis woon, alles weer helemaal bij te houden. Nu weet ik nog niet precies wat mijn inkomsten (want: nieuwe baan) gaan zijn en wat mijn uitgaven exact gaan zijn. Maar: ik heb wel een idee. Dus ik ga beginnen met alles wat ik wél weet op te schrijven en in te voeren in mijn app, dan ben ik in ieder geval weer een stukje dichterbij het creëren van overzicht. 

Vijftig boeken lezen
Ik geloof dat ik nu zo’n vijf boeken gelezen heb – niet eens in de buurt van de vijfentwintig die ik nu gelezen zou willen hebben. Ik zat een tijdje in een flow, las steeds voor het slapengaan, maar heb het weer laten verslonzen en ben vergeten waarom ik het ook alweer wilde. Maar, ik heb goede hoop: in mijn nieuwe huis heb ik een tuin en ik verwacht dat ik daar heel wat middagen en avonden ga doorbrengen met een boek en een lekker sapje. Dus dan komt alles goed. 😉

Tien kilometer hardlopen (en meedoen aan een wedstrijd)
Lang verhaal kort: ik stopte iets te abrupt met een bepaald soort medicijn, werd daar twee weken lang heel duizelig van en stopte met rennen. En dan? Dan is het altijd heel moeilijk om het weer op te pakken. Inmiddels ben ik niet meer duizelig, niet meer zo moe en zou ik prima weer moeten kunnen gaan, dus deze week ga ik weer starten! 

Een nieuw huis vinden
Dit is dus gelukt! Ik heb er al uitgebreid over geschreven, maar ben er dan ook heel erg blij mee! Over zes weken is het zover en krijg ik de sleutel. Ik kan niet meer wachten! Een halve week later verhuizen we. Ik moet nog aardig wat doen ter voorbereiding voor de verhuizing, maar heb ook al een heleboel gedaan. Dat geeft me wel een gerust gevoel. In het huis zelf hoef ik niet meer zoveel te doen, ik wil alleen nog wat kleurtjes op de muur (roze!) want het is nu erg wit. 

 Een baan vinden waar ik gelukkig in ben
Ik heb een nieuwe baan! In mijn vorige update vertelde ik nog dat ik een tweede gesprek had, inmiddels heb ik gehoord dat ze me graag willen aannemen. Nu rest alleen het arbeidsvoorwaardengesprek nog en dan is het bijna zover! Ik ben er heel blij mee: ik ga werken als muziekcoach bij een grote organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Als muziekcoach help je begeleiders op locaties met het verweven van meer muziek in de begeleiding, maar ga je ook actief bezig met het organiseren van evenementen waarin muziek centraal staat, zoals bijvoorbeeld festivals en optredens. Het is best wel mijn droombaan, dus ik ben heel blij dat ik dit mag gaan doen! 

♥ Een nieuwe hobby proberen
Ik ga nog steeds iedere week braaf naar vioolles. En het gaat nog steeds heel goed! Inmiddels speel ik wat meer liedjes in plaats van heen en weer strijken over een willekeurige snaar en ik heb dus ook steeds heel veel zin om te oefenen omdat het eindelijk ergens naar begint te klinken. Gelukkig maar, want als ik geen progressie zie vind ik het ook heel moeilijk om het vol te blijven houden. Ik hoop dat er na mijn verhuizing nog wat geld overblijft zodat ik mijn viool kan kopen in plaats van blijven huren. Dan voelt het een beetje meer definitief op de één of andere manier. 

Een paar dagen met mezelf op vakantie
Vorig jaar ging ik naar Kopenhagen, het jaar daarvoor zat ik een paar dagen in mijn eentje in Berlijn. Heerlijk vind ik dat, in mijn eentje op reis zijn en zelf het ritme van de dag bepalen. Ik weet alleen nu al dat het dit jaar niet door zal gaan, simpelweg doordat al mijn reisplannetjes verschoven zijn naar het einde van het jaar en er gewoon geen ruimte meer is om zelf nog een paar dagen weg te gaan. En dat is ook helemaal oké. Ik hoop maar dat de reisjes die nog gepland staan door kunnen gaan: zo ga ik eind augustus met mijn ouders en Jula naar Terschelling, in september met Jorn naar Madrid, in oktober met m’n schoonfamilie naar zee en met mijn moeder naar Oslo en in november slaap ik nog een nachtje met Jorn in Utrecht. Ik denk dat Terschelling, naar zee en Utrecht sowieso wel moeten lukken, maar van de rest weet ik het nog niet zeker. We zullen zien! 

You Might Also Like

8 reacties

 • Reageer Irene 26/06/2020 at 12:34

  Ondanks dat je er niet mee bezig was kan je toch wat dingen schrappen hé, en wat voor dingen! Ik snap het wel trouwens, ik heb dat met mijn Day Zero Project ook – en nu ik er aan denk, ik heb ook zo’n lijst voor dit jaar 😅. Vergeet het altijd maar kan dan meestal toch per toeval iets wegstrepen. Ik vergeet nu zelfs ook gewoon elke maand een update te doen.

  • Reageer Anne 30/06/2020 at 07:29

   Haha! Knap is dat hè? Mijn lijstje is ook een beetje treurig geworden door de hele Corona-ellende, dus daarom vergeet ik ook gemakkelijk om er tijd aan te besteden 😉

 • Reageer Sanne 26/06/2020 at 20:41

  Ik ben eventjes van de blogwereldbol gevallen, maar heb heel wat gemist lees ik. Nieuw huis én nieuwe baan! Hoop dat ze beide heel goed gaan bevallen. Ik ga maar eens eventjes teruglezen over dat nieuwe stekkie. 😉

  • Reageer Anne 30/06/2020 at 07:30

   Hahaha ja, er is veel gebeurd hier! Ik hoop het ook heel erg 🙂

 • Reageer Saskia 27/06/2020 at 16:29

  Toch een hoop om af te strepen, fijn! Lekker bezig dus.

  • Reageer Anne 30/06/2020 at 07:30

   Ja, uiteindelijk best wel oké hè?

 • Reageer Jennifer 01/07/2020 at 15:48

  Leuk lijstje! Ik wil ook beter leren budgetteren, en me er aan houden (dat vooral x’D ) en je huiskamer, wauw!
  Ben benieuw naar de inrichting van je nieuwe huis.

 • Reageer An-Alice 11/07/2020 at 13:38

  Wat leuk! Een nieuw huis én een nieuwe baan. Wat een leuke vooruitzichten!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.