20 for 2020 | update twee

28/02/2020

Het is weer tijd voor een update! Dit keer kan ik niet zoveel van mijn lijstje afstrepen als de vorige keer, maar ik kan natuurlijk wel vertellen hoe het is gegaan met de doelen waar ik al mee bezig was. Eigenlijk ben ik vooral vol enthousiasme begonnen afgelopen maand en heb ik een aantal dingen laten verslonzen (ja, nu al) waardoor ik mezelf enigszins moet gaan herpakken in de komende maanden. Ik ben ook tot de conclusie gekomen dat ik sommige doelen liever wil aanpassen omdat ze toch niet haalbaar blijken te zijn of omdat ik iets beters bedacht heb. Let’s get on with it!

 Een nieuwe hobby proberen
Ik schreef er al over in deze post, maar: ik zit op vioolles! Ik vind het echt ontzettend spannend op de één of andere manier, waarschijnlijk omdat het helemaal nieuw is en ik echt het gevoel heb dat ik er niets van bak. Het zijn allemaal nieuwe handelingen die ik me ineens eigen moet maken en dat zorgt ervoor dat ik heel onzeker word. Maar dat is prima, ik hoef het natuurlijk nog helemaal niet te kunnen. Ik raakte zo geïnspireerd van mijn eigen nieuwe hobby dat ik me ook meteen inschreef voor een proeftraining volleybal (moet nog plaatsvinden) én me aanmeldde voor een nieuwe groep voor muziektheater. De grote vraag is vooral waar ik de tijd vandaan moet halen om dit allemaal te doen, dat is ook de reden dat ik een beetje twijfel over de volleybaltraining en misschien daar beter maar even mee kan wachten..

Met Jorn naar Madrid
Dit gaat daadwerkelijk gebeuren! We hebben in september samen vakantie en hebben besloten om dan tien dagen naar Madrid te gaan. Ik kan nu al niet meer wachten tot het september is, ik heb er zo ontzettend veel zin in. We moeten de vliegtickets en het appartement nog boeken, maar ik heb al wel een goede optie gezien dus ga er vanuit dat dat helemaal goed komt.

 Een paar dagen naar een waddeneiland
Ook dit gaat plaatsvinden, hoera! Mijn moeder had het lumineuze idee om eind augustus met mijn vader en Jula samen een paar dagen weg te gaan naar Terschelling. De laatste keer dat ik daar ben geweest kan ik me eigenlijk al niet meer herinneren, maar het lijkt me heel fijn om er in de zomer een weekje te kunnen zijn.

Drie maanden geen vlees & vis eten
Inmiddels eet ik nu langer dan een maand geen vlees meer. Dat bevalt me heel erg goed, ik mis het eigenlijk niet en vind steeds wel goede vervangers. Ik heb wel soms moeite met de beperkte keuze die je ineens hebt in restaurants, de vegetarische opties zijn niet altijd mijn opties en ik merkte dat ik heel veel zin had in vis. Ik heb dus besloten om buiten de deur wél vis (en nee, geen vlees) te eten. Als ik thuis kook, dan kook ik gewoon vegetarisch. Het voelde eerst een beetje al een soort halfslachtige poging, maar ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat ik zulke doelen voor mijzelf stel en dat dit de manier is waarop ik het prima ga volhouden.

Ondertussen loop ik nog braaf hard (al kwam er wel even een hardnekkig griepje tussendoor fietsen), schrijf ik trouw iedere week een weekoverzicht, probeer ik zoveel mogelijk te lezen – al is dat wel een uitdaging – en ben ik nog steeds aan het werk!
Er zijn ook een paar doelen die echt helemaal de mist in zijn gegaan of waar ik nog niet eens aan begonnen ben, laat staan dat ik kan vertellen dat ze in progress zijn, helaas. Aan de andere kant heb ik natuurlijk nog tien maanden om dit lijstje te volbrengen, dus er is nog genoeg tijd. Het is gewoon zo zonde dat ik een aantal doelen een beetje ben vergeten in de afgelopen maand terwijl ik daar wél een goede start mee had gemaakt. Dus bij deze, het lijstje van doelen waar het nog niet zo lekker mee loopt:

♥ Een huiskamerconcert geven met Sjoukje
Oké, deze heb ik niet bewust laten verslonzen, maar.. Sjoukje is net bevallen van een prachtige zoon en dus repeteren we even niet meer. Daardoor ligt het hele projectje een beetje op zijn gat, ik heb geen idee wanneer we ons huiskamerconcert gaan geven en wanneer we het goed genoeg gaan vinden, vooral. Ik weet zeker dat we alle liedjes weer echt even opnieuw moeten repeteren als we weer eenmaal gaan beginnen.

 Iedere maand een weekend zonder telefoon
Dit blijkt dus gewoon niet haalbaar te zijn. Ik schreef er al in mijn vorige update over en dat ik eigenlijk dacht dat ik beter een weekend per maand offline kan zijn in plaats van helemaal telefoonloos. Maar, ook dat offline gaan is iets wat er gewoon bij inschiet omdat ik zo gewend ben mijn telefoon te gebruiken. En toen ik schreef over dat ik meer wil lezen, realiseerde ik me weer dat ik me best wel erger aan mijn eigen telefoongebruik. Dus ik ga dit doel rigoureus aanpassen en ik wil ervan maken dat ik weer een telefoondetox ga doen. Dat klinkt heftig, hè? Het valt in de praktijk wel mee, ik deed het eerder ook met de app Moment en dat werkte bij mij heel goed om minder snel dat stomme schermpje te pakken.

♥ Leren budgetteren (en me er vervolgens aan houden)
Ai, dit is dus helemaal misgegaan. Hier begon ik in januari vol enthousiasme mee, maar toen (en dit is geen stom smoesje) bleek de app iets anders te werken dan ik dacht en raakte ik helemaal de kluts kwijt. En toen had ik geen zin om er opnieuw mee te beginnen. Ik heb mezelf wél herpakt, want ik vond het ontzettend fijn werken vóórdat ik in de gaten kreeg dat het anders functioneerde dan ik dacht, dus ik wil het nu nogmaals proberen en dan op de goede manier. Het voelde toch wel heel fijn om enige grip op mijn financiën te hebben en dat wil ik graag weer terug.

 Minstens twaalf nieuwe musea bezoeken
Mijn museumkaart is verlopen en ik heb eigenlijk geen budget (ha, zie, ik ben weer op dreef) om een nieuwe aan te schaffen. Ik vraag me dus af hoe realistisch dit doel nog is, want twaalf musea zijn er best wel veel en zonder museumkaart is dat best wel duur. Misschien mag ik al blij zijn als ik zes nieuwe musea ontdek?

Zo, dat was mijn lijstje weer voor deze keer. Ik ben er niet per se trots op, ik ben een beetje doorgeschoten in het uitproberen van nieuwe hobby’s en daardoor heb ik de rest een beetje laten verslonzen, denk ik. Ik hoop dat ik aankomende maand weer wat bewuster met mijn doelen bezig kan zijn, nu was het een beetje toeval dat ik over twee van de vier iets positiefs kon schrijven omdat ik vakanties geboekt heb, maar het zou ook wel leuk zijn als ik weer een beetje trots op mezelf kan zijn. 🙂

You Might Also Like

10 reacties

 • Reageer Louise 28/02/2020 at 11:05

  Volleybal haha, hoe kom je erop. En je kan al trots op je zelf zijn hoor! Die doelen staan niet in steen geschreven 🙂 Het is ook een hele leuke manier om jezelf een beetje beter te leren kennen, zo weet je nu bijvoorbeeld dat je budgetteren wel heel leuk vindt (met een goed werkende app) en dat je het leuk vindt om veel op je telefoon te zitten 😉

  • Reageer Anne 29/02/2020 at 07:35

   Haha tja, dat heb ik vroeger gedaan en leek me leuk om weer op te pakken 😉 Helemaal onder de blauwe plekken nu, dat wel. En dankjewel, je hebt helemaal gelijk.

 • Reageer Ilona Wielinga 28/02/2020 at 12:18

  Lekker bezig! Ontzettend inspirerend om te zien hoe je je doelen achterna gaat. Veel plezier alvast met de leuke vakanties die er aankomen.

  • Reageer Anne 29/02/2020 at 07:35

   Yes! Dankjewel Ilona 🙂

 • Reageer Tineke 29/02/2020 at 07:50

  Ooh, alvast heel veel plezier op Terschelling. De wadden zijn zo fijn!

  • Reageer Anne 29/02/2020 at 08:40

   Ja hè? Heb er ook heel veel zin in. Dankjewel!

 • Reageer Falderie 29/02/2020 at 12:19

  Een weekend zonder telefoon zou hier ook niet lukken! 🙂

  • Reageer Anne 10/03/2020 at 15:13

   Gelukkig, dan voel ik me niet zo verslaafd 😉

 • Reageer Mariët 01/03/2020 at 17:41

  Telt de Eusebius ook als museum? Ze vroegen wel of we een museumjaarkaart hadden 😉

  • Reageer Anne 10/03/2020 at 15:13

   Ach, hele goeie mam! Ik vind van wel!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.