20 for 2020 | update drie

07/04/2020

Goed, lijstjes zijn eigenlijk helemaal niet meer zo belangrijk ten tijde van Corona en het grootste gedeelte van wat ik me voor heb genomen staat op de tocht, want: kan het nog wel doorgaan? Zo heb ik een paar dagen Madrid gepland, een paar dagen Oslo, de Marikenloop en een aantal nachten op een waddeneiland waarvan ik allemaal dacht dat ik ze wel af kon strepen. Maar toen kwam het virus en veranderde de wereld en hé, nu moet ik iets creatiever zijn met de dingen die ik wil ondernemen. Laat ik weer eens beginnen met wat wél goed is gegaan in de afgelopen weken:

♥ Een nieuwe hobby proberen
Ik ben echt gek op mijn viool. Ik vind het de leukste nieuwe hobby die ik maar had kunnen bedenken en zelfs nu mijn lessen tijdelijk even via Skype zijn gegaan (en dat is heel onhandig kan ik je vertellen), merk ik dat ik écht vooruitga en dat het nog steeds nergens naar klinkt, maar ik er wel een beetje beter in begin te worden. En dat is heel fijn! Ik heb ook nog een volleybaltraining gedaan (was leuk, maar onhandig qua tijd) en me ingeschreven bij een muziektheatergroep (was heel leuk en zou ik ook aan gaan deelnemen), ware het niet dat ook die lessen even zijn stopgezet. Maar nou, ik ben wel veel aan het proberen in ieder geval.

Drie maanden geen vlees & vis eten
De drie maanden zitten erop! Het is best snel gegaan. Ik stelde al redelijk snel mijn plan bij naar wel weer vis eten. Het is me prima bevallen, ik weet nog niet precies of ik er mee door zal gaan of dat ik toch (gematigd) weer wat vlees zal gaan eten. Ik at al heel veel vleesvervangers en weinig vlees. Ik merk dat ik ein-de-lijk (voor het eerst sinds heel veel jaren) een hele fijne balans heb in mijn eetpatroon en die wil ik graag vasthouden en daarvoor moet ik mezelf niet al te veel ontzeggen, heb ik geleerd.

♥ Een nieuw huis vinden
Ik ben dus gisteren gaan kijken bij een huis dat ik helemaal geweldig vond en waar ik hopelijk deze week op ga bieden. Het zou zo fijn zijn als het gaat lukken om voor (of in) de zomer een nieuw huisje te hebben. In mijn hoofd heb ik het – natuurlijk – al helemaal ingericht en woon ik er al, maar het is natuurlijk ook nog heel spannend hoe het verder zal gaan. Ik moet vooral niet te vroeg juichen, denk ik. Het vooruitzicht van een nieuw huis geeft me, ondanks de perikelen van een verhuizing, zoveel lucht en ruimte dat ik gewoon niet meer kan wachten. Ik wil het zo graag!

Vijftig boeken lezen
Ik heb de afgelopen weken echt heel erg veel gelezen en vooral in hele korte tijd de trilogie van de Hongerspelen verslonden. Ik heb de films nooit gezien dus voor mij was het helemaal nieuw en geloof me, ik zat er helemaal in. Toen kreeg ik van mijn moeder een e-reader cadeau en nu ben ik nóg meer aan het lezen. Ik heb nu in totaal dit jaar 7 boeken gelezen en dat betekent dat ik niet helemaal on track ben, maar dat het in ieder geval meer is dan ik in het hele vorige jaar bij elkaar gelezen heb. Hoera voor dat!

Een maand lang elke dag een uur wandelen
Dit doel heb ik een klein beetje aangepast, want iedere dag een uur wandelen is best ambitieus. Maar nu wil ik een maand lang iedere dag een half uur bewegen. Dat kan hardlopen, sporten voor de televisie of wandelen zijn, dat maakt niet zoveel uit. Als ik maar elke dag minstens een half uur beweeg.

 Tien kilometer hardlopen (en meedoen aan een wedstrijd)
Mijn oorspronkelijke doel kan niet doorgaan (meedoen aan de Marikenloop in mei) en dus heb ik besloten om in oktober / november de 7,5 kilometer van de Zevenheuvelenloop te gaan rennen. Dan heb ik mooi nog even de tijd om uit te breiden naar die kilometers en blijf ik een doel houden. Ondertussen ben ik nog steeds aan het hardlopen, ontdek ik nieuwe routes en ren ik soms zonder Evy en is dat heerlijk. Om echt mijn eigen tempo te kunnen houden en even te wandelen als ik dat wil.

Ik ben best trots op mezelf dat dit allemaal gelukt is ondanks de rare tijden. Zoals ik al eerder schreef, lukt het me best goed om een ritme vast te houden en de dingen te doen die ik gedaan wil hebben op een dag. Zonder dat ik de hele dag la Casa de Papel aan het kijken ben, bijvoorbeeld (al vind ik het nieuwe seizoen niet zo heel boeiend, als ik eerlijk ben, dus misschien helpt dat ook mee). Als al deze maatregelen nog heel lang gaan duren, ga ik wel een paar van de dingen van mijn lijstje strepen en iets nieuws bedenken (zoals bijvoorbeeld weer iedere dag mediteren, had ik al bedacht). Maar dat zullen we nog zien!

You Might Also Like

7 reacties

 • Reageer Ismay 07/04/2020 at 19:45

  Je mag zeker trots zijn op jezelf! Ik hoop dat je bod op het huis wordt geaccepteerd!

  • Reageer Anne 07/04/2020 at 20:02

   Dankjewel! En ja, ik hoop het ook, heel erg! 🙂

 • Reageer Audrey 08/04/2020 at 07:37

  Echt heel goed, hoor, zeker in deze tijd! Ik duim mee dat het huisje van jullie wordt.

  • Reageer Anne 08/04/2020 at 09:22

   Dankjewel! Ik ben ook heel hard aan het duimen! 🙂

 • Reageer Angélica 08/04/2020 at 08:06

  Spannend van je huis joh, duim voor je!
  En ik probeer nu ook elke dag een half uur zeker te bewegen, het liefste nog meer. maar in ieder geval elke dag!

  • Reageer Anne 08/04/2020 at 09:23

   Dankjewel! En ja, dat is ook een beetje mijn streven. Minstens een half uur maar liever nog wat meer. Is echt ontzettend fijn, zeker als het weer zo goed is 🙂

 • Reageer Saskia 16/04/2020 at 15:01

  Je bent zeker lekker bezig zeg! En ik duim voor je nieuwe huisje 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.