Over tweeduizendzeventien – deel 2

31/12/2017

Zo. Ik ga gewoon maar weer even door met waar ik gebleven was. Het werd lente én zomer en ik heb altijd hoge verwachtingen van lange zomeravonden met rode wijn en zachte jazzmuziek op de achtergrond, maar eigenlijk waren ze er afgelopen jaar gewoon te weinig. Het leek alsof de lente te kort was en de zomer te lang (maar dat vind ik altijd omdat de herfst mijn lievelings is).

Mei

We gingen naar de dierentuin in mei en op Instagram schreef ik ‘met een meisje van anderhalf zie je alles voor het eerst’. Zo is het ook. Ze was meer dan onder de indruk van alle dieren en mensen en hoe dat eruitzag. We wandelden anderhalf uur rond en toen was het op. De energie en de aandacht.

Met Marije sliep ik een nachtje in Nijmegen, danste ik mooier dan ooit (in mijn hoofd, dan) en liepen we pas weer naar huis toen de zon opkwam. Ja hoor. ♥

Juni

Juni was druk. Als ik kijk naar alle foto’s die ik maakte, kan ik me niet voorstellen waar ik de energie vandaan haalde en hoe ik überhaupt nog tijd vond om te slapen. Ik deed mee met een theaterproductie en we hadden in juni drie voorstellingen. Ik vind het proces van repeteren en alle tijd die het kost soms een beetje veel, maar als dan uiteindelijk de voorstellingen zijn dan weet ik weer waarom ik het zo leuk vind. Zingen en spelen en gewoon op een podium staan is zo fijn.

Ik ging voor het eerst in m’n leven wild kijken (!) en vond dat ik dat echt vaker moest doen, maar het bleef bij die ene keer. En we gingen kamperen (daar schreef ik hier al over) met de blauwe caravan. Ik heb zeker honderd foto’s die ik daarvan nog zou kunnen delen, maar het blijft bij deze ene. Het was die weken ontzettend warm, Jula was in de nacht ontzettend onrustig en dus hebben we vooral heel rustig aan gedaan. Maar dat was ook wel nodig!

Juli

Iets rustiger aan doen en beter voor mezelf zorgen. Dat wilde ik in juli. We gingen naar de parade, ik ging met m’n vriendinnen naar de zomerfeesten in Nijmegen, was veel in het bos te vinden (♥) en er werd gezwommen in de tuin door iemand met het mooiste badpakje ooit. Ondanks dat ik nog steeds moe was, voelde ik me wel iets beter, deze maand.

Augustus

In augustus gingen Sabine en ik naar een festival in de buurt van waar m’n ouders vroeger woonden. Daar ga ik al bijna vijftien jaar naartoe (treurig, voel me oud als ik dit schrijf) en is vooral leuk omdat we altijd weer mensen tegenkomen die we alleen maar dáár zien. Ik ging met m’n lieve nichtje uit in Nijmegen, ontdekte dat ‘ons’ appartementje een dakterras had én sliep misschien iets te weinig. Maar: ik was ook op de Posbank en werd verliefd op al het paars.

You Might Also Like

2 reacties

 • Reageer Irene 31/12/2017 at 15:38

  Ho ik had deel 1 gemist! Heb het even ingehaald. Het lijkt een fijn jaar, zo met al die hoogtepuntjes op een rij maar als ik naar mijn fijne momenten kijk lijkt dat ook zo en al bij al heb ik niet zo’n heel positief gevoel over 2017. Dus daar gaan we inderdaad maar niet te veel over nadenken ;)
  Ik hoop dat 2018 een warm jaar voor je mag zijn, met lieve mensen en fijne herinneringen!

 • Reageer Fabienne, Enjoyyourownbeauty 31/12/2017 at 19:40

  Leuk om te lezen! Ik kende je blog nog niet maar top!

  Liefs
  x

 • Laat een reactie achter