Dit is een soort van wensenlijstje

12/08/2016

Ik wil namelijk vaker rode wijn drinken op een avond die niet eens per se rode wijn nodig heeft. Rode wijn drinken en melancholische liedjes luisteren en verder niets doen. Geen televisie, geen boek, geen telefoon. Gewoon alleen maar luisteren. Ik wil minstens vijf minuten staren naar mijn slapende baby. Iedere avond. Als het begint te schemeren wil ik de prikkabel aan doen. En het liefst wil ik zo’n zomeravond die eeuwig lijkt te duren met spelletjes en rode wijn (daar hou ik nou eenmaal van) en de geur van citroen. En iedere ochtend wil ik een cappuccino drinken.

Ik wil schrijven. Veel meer schrijven. En dan niet omdat ik het gevoel heb dat het moet, maar omdat er van alles in mijn vingers zit dat op papier moet. Of in mijn computer, dan. Ik wil minder roddelen en meer investeren in dat wat ik koester. Ik wil beter voor mijn plantjes zorgen. Ik wil mijn haar iets langer laten groeien, zodat het in ieder geval weer in een knotje bovenop mijn hoofd kan en ik wil dat mijn panty’s iets langer blijven leven. En eigenlijk wil ik ook een nieuw woord voor panty’s bedenken. Ik wil doen wat op dat moment goed voelt en niet omdat het van mij verwacht wordt. Ik zou ook wel weer een keertje willen uitslapen, eigenlijk.

n1

n2

Ik wil gewoon naar buiten gaan en fotograferen. In de trein voor me uit staren en niet proberen om alles te volgen wat er gebeurt. Niet meteen ergens iets van vinden, maar gewoon luisteren. Muziek maken. Ik wil veel meer muziek maken. Ik wil nieuwe snaren op mijn gitaar leggen en ik wil weer piano spelen zoals ik dat vroeger kon. Ik wil meer voor mijzelf houden. Ik wil naar buiten. Van die lange wandelingen maken en gewoon praten en ergens onderweg stoppen voor koffie. Ik wil mooie dingen maken, het maakt niet zoveel uit hoe. Gewoon, met mijn handen, maken. Ik wil heel hard meezingen met Regina Spektor en me geen zorgen maken over of het wel of niet vals is. Oh en dan wil ik ook nog wel een rolletje volschieten in mijn analoge camera en dat ik dan wel oplet op wat ik fotografeer. Ik wil blijven luisteren naar mijn gevoel.

Had ik al gezegd dat ik een boek wil schrijven? Geen idee waarover dat boek moet gaan, maar ik zou het best willen proberen. En ik zou er ook de tijd voor willen nemen. Sowieso wil ik meer de tijd nemen voor alles wat ik doe. Niet altijd zo vluchtig en van het één naar het ander, maar met aandacht. Langzaam. Ik wil minder tijd doorbrengen met kijken naar een schermpje – wat voor scherm dan ook. Ik wil weer mediteren en regelmatig blijven sporten. Ik wil hardlopen zoals ik dat nu doe, met het gevoel alsof ik de hele wereld aan kan.

Ik wil geen kalender meer met ingeplande berichten, maar schrijven wanneer ik dat wil en waarover ik dat wil en dan maar gewoon op publiceren drukken. Dus. Bij deze.

You Might Also Like

11 reacties

 • Reageer Marije 12/08/2016 at 21:47

  ?

 • Reageer Lottes Anekdotes 12/08/2016 at 22:20

  Voor al die wensen is er eigenlijk een makkelijke oplossing: gewoon doen :-)

  • Anne
   Reageer Anne 12/08/2016 at 22:26

   Klopt! Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. :)

 • Reageer Debby 13/08/2016 at 23:34

  Oooh heel mooi! Gek he, dat je dat dan niet gewoon doet…

 • Reageer Loes | Gewoon iets met Loes 14/08/2016 at 15:02

  Mooi wensenlijstje. Het opschrijven was al stap 1!

 • Reageer Stella 14/08/2016 at 17:54

  Ik krijg hier helemaal de kriebels van in mijn buik – alsof ik enthousiast ben voor jou en alles wat je zou graag zou willen. Vooral dat boek. Ik denk echt dat je dat gewoon eens moet proberen, want de dingen die jij met woorden doet vind ik altijd zo fijn! Ik hoop dat je komende tijd nog veel rode wijn mag drinken, veel mag schrijven, veel je haar in knotjes kunt dragen en veel naar de baby kunt staren!

 • Reageer Mylene 16/08/2016 at 11:18

  Mooie woorden, mooie wensen. En weet je: allemaal zo enorm realiseerbaar! DOEN!!

 • Reageer Elisse 17/08/2016 at 13:29

  Doen Anne! Gewoon lekker doen wat jij wil doen. Zal vast moeilijker zijn dan hoe gemakkelijk ik het hier nu opschrijf, maar het leven is te kort om je met dingen bezig te houden waar je niet blij van wordt. :)

 • Reageer Robin Valentine 11/09/2016 at 21:56

  Inderdaad, gewoon doen :-) en dat zal je zeker lukken!

 • Reageer Els 19/09/2016 at 13:00

  Anne!
  Ik mis je stukjes :(.
  Hoop dat alles goed is!
  Hopelijk ben je gewoon lekker bezig met je wensenlijstje.. :)
  Maar het baart me wel een beetje zorgen dat je instagram niet meer te zien is en ik nog maar 2 blogpost op je website zie staan.
  Ik hou nog even hoop dat we straks weer mogen lezen hoe het met de 15km hardlopen gaat, om maar iets te noemen.
  Liefs, Els

  • Anne
   Reageer Anne 25/09/2016 at 18:42

   Els, wat lief! Alles is goed, ik kreeg ineens een soort van kriebels om alles wat online stond en ben dan altijd nogal rigoureus. Ik beloof heilig dat ik nog af en toe zal blijven schrijven! :)

  Laat een reactie achter